FOTO. Ai picat BAC-ul în România? Ungaria ți-l dă gratis dacă aplici pentru cetățenia ungară!

October 18, 2012 •bacalaureat •Views: 1352

Elevii maghiari din Covasna și Harghita sunt îndemnați să susțină gratuit BAC-ul în Ungaria 

Ungaria a găsit soluția pentru a-i ajuta pe elevii români de etnie maghiară din județele Covasna, Harghita și Mureș care nu promovează examenul de Bacalaureat la limba română: examen de Bacalaureat gratuit în liceele din Ungaria. Singura condiție obligatorie este ca elevul să aibe cetățenia ungară.

Județele Covasna și Harghita au fost împânzite de fluturași prin care elevii maghiari sunt ademeniți să promoveze gratuit examenul de Bacalaureat în Ungaria, singura condiție obligatorie fiind cetățenia ungară. Ungaria rezolvă astfel două probleme dintr-un singur foc: pe de o parte crește numărul celor care solicită cetățenia ungară iar pe de altă parte elevii maghiari care nu promovează Bacalaureatul la limba română pot obține diploma gratuit în Ungaria. Totul este posibil deoarece în baza legiferării procedurii simplificate de obţinere a cetăţeniei maghiarii din România au obținut dreptul la studii gratuite în Ungaria.

Informația este confirmată de către cotidianul harghitean ”Informația Harghitei” care publică scrisoarea unui învățător român din jdețul Harghita. Informația Harghitei: ”Totodată, înv. Gheorghe Teslovan ne semnalează existenţa unor fluturaşi care circulă în judeţele Harghita şi Covasna, prin care se face propagandă posibilităţii ca elevii maghiari, care nu se simt în stare să treacă bacalaureatul în România, să se poată înscrie la licee din Ungaria pentru a susţine examenul de bacalaureat conform legislaţiei statului ungar.
,,Nu este vina noastră că elevii maghiari pică bacalaureatul la proba de limbă şi literatura română. Este vina politicienilor şi a profesorilor maghiari care au militat cu ardoare ani de zile pentru separarea învăţământului pe criterii etnice şi limitarea pe cât posibil a contactelor fireşti între copiii maghiari şi români. Aşa s-a ajuns că elevii maghiari, deşi studiază limba română în şcoală, nu ştiu nici măcar să spună o frază, iar între cele două etnii să se producă o scindare care dăunează climatului de aici. Sunt sute de cazuri în care nici măcar profesorii care predau limba română (şi sunt maghiari) nu pot să lege două cuvinte”, conchide corespondentul amintit”. (Sursă foto. Informația Harghitei)
Tags: , , , , , , ,

2 Responses to FOTO. Ai picat BAC-ul în România? Ungaria ți-l dă gratis dacă aplici pentru cetățenia ungară!

  1. Niciodata nu vom abandona lupta says:

    ungaria, tara corupta fara legi,si ei se plang de romanizarea maghiarizatilor. hahahahhahahahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. Ai picat BAC-ul în România? Ungaria ți-l dă gratis dacă aplici pentru cetățenia ungară!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-ai-picat-bac-ul-in-romania-ungaria-ti-l-da-gratis-daca-aplici-pentru-cetatenia-ungara/