FOTO. Gaze de șist lângă stațiunea Covasna? Solicit autorităților să informeze opinia publică!

December 27, 2013 •Covasna •Views: 3440

comandau covasna gaze de sist

25 decembrie, Comandău, jud. Covasna. Pădurea a fost defrișată pentru a face loc unor sonde. (FOTO: Facebook Valcu Silvian)

Forfotă mare zilele astea în pădurea Manișca Mare de lângă orașul-stațiune Covasna, în județul Covasna. O parcelă de pădure a fost defrișată iar în zonă au fost aduse mai multe utilaje agabaritice.

Nimeni nu știe foarte clar ce se petrece lângă stațiunea Covasna. Informații despre acest proiect apar pe pagina de internet a Agenţiei pentru Protecţia Mediului Covasna:

”PROIECT DECIZIE ETAPĂ DE ÎNCADRARE

Ca urmare a solicitării depuse de S.C.AMROMCO ENERGY S.R.L.,cu sediul în municipiul Ploieşti, B-dul Republicii, nr. 152 K, judeţul Prahova,înregistrată la Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna cu nr. 4839/05.08.2013 (nr. registratură electronică 145/02.08.2013), în baza Hotărârii Guvernului nr. 445/2009privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şifaunei sălbatice, cu modificările şicompletările ulterioare,

Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna decide, ca urmare a consultărilor desfăsurate încadrul şedintei Comisiei de AnalizăTehnică din data de 03.10.2013, ca proiectul proiectul “Forajul sondei de explorare Gresu 4000”propus a fi amplasat în oraşul Covasna, extravilan, Pădurea Manişca Mare (tarla 236, parcela nr. 2422), judeţul Covasna, nu se supune evaluării impactului asupra mediului şinu se supune evaluării adecvate”. (detalii aici)

Informațiile publicate fac referire la hidrocarburi însă și în cazul zonei Moșna tot la hidrocarburi s-a făcut referire la început pentru ca mai apoi să se vorbească de gaze de șist. Solicit public autorităților din Covasna să iasă public și să lămurească situația. Ce anume se întâmplă în pădurile din Covasna?

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

19 Responses to FOTO. Gaze de șist lângă stațiunea Covasna? Solicit autorităților să informeze opinia publică!

 1. gaby says:

  Bună

  Uitaţi fraţilor
  voi plângeţi ca ungurii “s-au infiltrat”, au făcut aia, bla bla bla…
  că vă prosteşte televizorul…
  În loc să vă uitaţi că între timp se forează sub curul nostru în zoan Comandău după gaze de şist care, cum s-a dovedit în SUA este o catastrofă… dar văd că de asta nu vă pasă..
  Hidrocarburi este denumirea generală a tutuor chimicalelor ce conţin carbon şi hidrogen ex. ţiţei, metan, butan, tot ce este organic
  nu dau 10 ani şi în ritmul ăsta zona noastră o să fie de nelocuit..
  încă ceva stratul de şist se situează între 1500-6000m

  sincer pe mine ma bate gândul să mă mut din ţară..

 2. N.M. says:

  IA vedeti cei sceptici cazul comunei fizesti unde rompetrol a primit aviz de exploatare a unor resurse minerale ( petrol sau gaze naturale ,nu mai tin minte) iar ei foreaza la o adincime mult mai mare dupa gaze de sist se pare…. sonda e in mijlocul comunei , casele oamenilor au crapat , se aud vuiete la fel ca la galati, apa din fintini a scazut, riul din zona a secat….nimeni nu zice nimic…nu face nimic…uneori ma intreb daca natia asta nu e cumva programata de selectia naturala , sa dispara ….in strainatate, ne facem de cacao , in tara stam egoisti si ne uitam cum sintem exterminati ;pina si strainii se mira de pasivitatea
  acestei natii ….daca stam ca oile vom muri exterminati sigur ;daca actionam avem o sansa sa reusim ,sa ne scuturam de sobolanii care ne batjocoresc si umilesc nu numai pe noi dar si pamintul ,aerul si apa acestei tari….

 3. florin butu says:

  Ce se intampla in tara reprezinta tradarea politicienilor care predau tara intereselor straine in detrimentul tarii si al poporului. Defapt pentru distrugerea poporului roman pentru ca el sa devina doar o populatie deoarece si ei stiu ca poporul român are o menire crestina de a trezii la adevarata credinta si la cunoasterea Adevarului Dumnezeesc neamurilor de pe pamant rand pe rand caci urmează mari treziri spirituale pe planeta incepand cu acest popor roman. Iata de ce se ataca si distruge România și poporul român. Exista planul conspirativ mondial al noii defapt dezordini mondiale care au planuit distrugerea in primul rand a popoarelor crestine ortodoxe caci ortodoxia are menirea de a apropia oamenii de Dumnezeu de Iisus si sa ii pregateasca de a 2 venire a lui Iisus pe pamant in Gloria Divina si desigur de ai invata pe oameni si popoare cum sa faca Voia Lui Dumnezeu pentru mantuirea neamurilor si a sufletelor de pe pamant. Cine este cat decat trezit la Dumnezeu va simti si intelege ce se intampla in jur in aceste vremuri. Ceilalti atat timp cat se disperseaza in cele strict materialiste fara Adevarul Divin care Elibereaza de ignoranta suferinta si distrugere a sufletelor si a planetei, nu vor putea face nimic bun pentru ei si celor dragi lor ci trebuie cu totii sa aflam calea Adevarului si binelui crestin. Caci aceasta este calea de urmat trasata de acum 2000 de ani pana la a doua venire a lui Iisus. Ce ni se petrece noua si in lume are legatura cu acestea spuse. Trezirea spirituala si urmarea caii catre Adevar si iubire este salvarea de suferință distrugere si ignoranta. Se vrea ca noi românii sa nu mai putem sa ducem mesajul crestin asa cum ii este in destinul sau caci traim o lupta impotriva spiritului a crestinismului a Adevarului Divin care este dezlantuit de fortele raului ce se manifesta prin multi conducatori si politicieni care se leapada de crestinism deci de Dumnezeu. Asa ne-a fost dat sa ducem si noi ca crestini aceasta lupta pentru obtinerea mantuirii noastre si a Neamului Românesc. Dar Dumnezeu are un plan Al Sau cu intreaga umanitate si planeta pentru cei care vor mai ramane cu credinta In Dumnezeu si vor lupta pentru Dumnezeu ,Iisus si Adevar si iubire. Cine vede altfel situatiile cu care ne confruntam este inca in adormirea somnului cel de moarte a sufletului si face jocul celor ce vor sa fim asa. Calea Libertatii si trezirii este Unitatea in Iubire si Adevar Dumnezeesc. Doamne ajuta!

 4. adada says:

  http://apmcv.anpm.ro/proiect_decizie_etapa_de_incadrare-110434

  Este legat de petrol si firma este romaneasca, articol fals.

 5. […] ultima săptămână din 2013 am parte de o surpriză plăcută! Postarea mea legată de situația dubioasă de la Covasna este în top zece cele mai virale postări din blogosfera românească în ultima săptămână din […]

 6. vlad says:

  Magariile gen “nu este in administrarea mea” s-ar putea sa se generalizeze, chiar daca nu e asa. Interesul lor e sa anonimizeze totul, sa nu poata fi identificati tartorii si servitorii lor. Este motivul pentru care in multe alte locuri se procedeaza la identificare indivizilor, cu adrese si nr de telefon.

 7. […] FOTO. Gaze de sist langa statiunea Covasna? Solicit autoritatilor sa informeze opinia publica! – dantanasa.ro1001 shares 231 comments 863 likes 6 tw. trackbacks 1226 tw. followers […]

 8. felicitari pentru post, si ar fi frumos sa si citati ca sursa foto pe tanarul care a creat acest album foto pe fb

 9. Attila says:

  Am intrebat primarul din localitatea Comandau.Ori nu stie nimic,ori tace.Spune ,ca nu este in administraea lui.Primarul covasnean tace ,precum pestele.

 10. ddni says:

  Fiecare ne dam cum parerea! dar haideti sa facem ceva, haideti sa le aratam CU TOTI ca noi mostenim tara asta nu ei..Toti asteptam ca celalant sa faca ceva iar atata timp cat mama sau tata sau fratele sau sora ne trimite cate un 50 de euro din italia sau spania sau germania nu ne intereseaza, Eu stau la tara, un cartof o ceapa de foame nu mor, dar nu toti avem posibilitatea, asa ca haideti sa nu ii lasam sa ne distruga si ce a mai ramas!!

 11. T. D. says:

  Otravirea panzei de apa freatica este, probabil, ultima etapa, dupa calculele lor suntem deja fezandati si nu mai putem reactiona cum ar trebui, dat fiind ca multi au plecat la oras sau din tara.
  Prea multe nu putem face, afara de a informa…e vorba de cum reactioneaza comunitatile locale, ar trebui sa avem o harta a situatiei din toata tara… mai multe. E vorba de solidaritate.

 12. Dulgheriu georgeta says:

  Deci…a inceput SFARSITUL ROMANIEI, o data cu asa zisa “democratie” care mai intai da nume nou si drepturi noi anticristilor, tiganilor, tradatorilor, criminalilor care s-au instalat sub cupola deputatiei si-a parlamenului tarii. DOAMNE: cui ne lasi?!

 13. radu says:

  Care “hidrocarburi” ? Aici e vorba de gaze de sist evident, chestia cu “hidrocarburile” e de pacaleala ca sa adoarma atentia publicului.

  Dar sunt sute de exemple similare in legile din ultimul deceniu.

  Vezi cum s-au infintat facultatile de limba maghiara in Romania in Legea Educatiei/2011 : le-au redenumit “linii de predare/studiu”– “se constituie sectii/linii cu predare in limbile minoritatilor nationale”, iar apoi imediat la paragraful urmator al legii le-au declarat autonome “Cadrele universitare apartinand liniei de studiu adopta si elaboreaza un regulament de functionare propriu”.

  E o joaca de cuvinte pentru prosti.
  Guvernattii nostri cu asta se ocupa : cu mintirea, pacalirea si manipularea cetatenilor.Ce mai democratie.

 14. Paul says:

  E mai mult decat evident, din documentatia oficiala, ca sunt gaze de sist “… iar adâncimea proiectată a sondei de explorare 4000 Greşu este de 3.650 m”

  De asemenea, se precizeaza ca s-au facut publice aceste lucrari, unde?.., numai ei stiu! “în urma anunţurilor publice nu au fost înregistrate sesizări sau observaţii din partea publicului;”

  • Dan Tanasa says:

   Da! Este evident că aici e vorba de ceva foarte dubios. Asta spune tot: ”nu se supune evaluării impactului asupra mediului şinu se supune evaluării adecvate”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. Gaze de șist lângă stațiunea Covasna? Solicit autorităților să informeze opinia publică!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-gaze-de-sist-langa-statiunea-covasna-solicit-autoritatilor-sa-informeze-opinia-publica/