FOTO. Inscripții exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ pe primăria și căminul cultural din Ghidfalău, Covasna

February 8, 2013 •Ghidfalău •Views: 1885

Inscripție exclusiv în limba maghiară pe fațada căminului cultural din Ghidfalău, jud. Covasna

Inscripție exclusiv în limba maghiară pe fațada căminului cultural din Ghidfalău, jud. Covasna

În timp ce Bucureștiul se chinuie să stingă un nou scandal diplomatic iscat de declarațiile iresponsabile ale mai multor reprezentanți ai Ungariei în legătură cu dreptul minorității maghiare din România de a arbora pe clădirile publice așa-zisul drapel al așa-zisului ținut secuiesc, în Covasna liderii maghiarilor, fie ei din UDMR, PCM sau PPMT, își văd liniștiți de procesul de maghiarizare a spațiului public.

Așa stau lucrurile, spre exemplu, și în localitatea Ghidfalău din județul Covasna. Aici, deja de ani de zile, clădirile publice sunt inscripționate exclusiv în limba maghiară, pentru a marca cât se poate de vizibil faptul că zona aparține de fapt Ungariei, iar puținele inscripții în limba română sunt menținute doar ”de ochii lumii”, pentru a mima o oarecare formă de legalitate.

De la inscripția exclusiv în limba maghiară amplasată pe frontispiciul Primăriei Ghidfalău, la inscripția exclusiv în limba maghiară amplasată pe clădirea căminului cultural până la diverse plăci și plăcuțe amplasate în spații publice, toate exclusiv în limba maghiară, toate sunt dovezi indubitabile ale faptului că statalitatea României este anulată și înlocuită cu cea a Ungariei. Totul cu acordul tacit al autorităților de la București, unele impotente, altele ticăloase.

Inscripție exclusiv în limba maghiară pe fațada Primăriei Ghidfalău, jud. Covasna

Inscripție exclusiv în limba maghiară pe fațada Primăriei Ghidfalău, jud. Covasna

Placă Ghidfalău Covasna 1

Placă amplasată în spațiul public în Ghidfalău

Placă Ghidfalău Covasna

Placă amplasată în spațiul public în Ghidfalău

P.S.: Situația de la Ghidfalău nu este, evident, singulară. Ea se regăsește în sute de localități din județele Covasna și Harghita.Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to FOTO. Inscripții exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ pe primăria și căminul cultural din Ghidfalău, Covasna

  1. Asta va fi o lupta lunga. Maghiarii sunt mobilizati deja si persistenti asa ca fara o moblizarea generala si din partea societatii romanesti si a clasei politice va fi greu sa ii facem sa dea inapoi.
    Aceasta mobilizare nationala e foare slaba in acest moment. Culegem roadele politicilor ‘europeniste’, anti-nationale, din ultimii 10 ani. Asemenea politici sunt stupide atunci cand ai de-a face cu minoritate care nu impartaseste asemenea idei ci doar se foloseste de ele, le speculeaza, pentru un scop etno-nationalist minoritar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. Inscripții exclusiv în LIMBA MAGHIARĂ pe primăria și căminul cultural din Ghidfalău, Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-inscriptii-exclusiv-in-limba-maghiara-pe-primaria-si-caminul-cultural-din-ghidfalau-covasna/