FOTO. Kelemen Hunor și-a lansat candidatura pentru Președinția României sub drapelul UNGARIEI

October 7, 2014 •UDMR •Views: 1493

Kelemen Hunor și-a lansat candidatura pentru Președinția României sub drapelul Ungariei!

Lansarea oficială a candidatului prezidenţial Kelemen Hunor: „România, stat multinaţional”

Candidatul Uniunii Democrate Maghiare din România la alegerile prezidenţiale, Kelemen Hunor, şi-a lansat oficial campania electorală vineri seara, la Sala Sporturilor din Miercurea-Ciuc, în prezenţa a circa 1.000 de persoane, prilej cu care a fost lansat oficial şi sloganul de campanie al candidatului UDMR: „Kelemen Hunor – vocea unei comunităţi puternice!”.

Liderul Uniunii a arătat că România, „stat multinaţional”, va fi puternică şi respectată doar dacă va soluţiona relaţia dintre majoritate şi minoritate, iar „comunităţile şi minorităţile naţionale nu vor avea sentimentul periclitării identităţii lor naţionale”, subliniind faptul că maghiarii nu doresc să aibă soarta saşilor din România.

Candidatul UDMR a adăugat că este nevoie de un dialog fără tabuuri şi fără prejudecăţi cu românii, iar „dictatura comunistă va fi definitiv îngropată atunci când nu vor mai exista prejudecăţi şi nu vor mai fi transmis spiritul negativ al trecutului generaţiilor viitoare. (…) Atunci putem afirma că noi, maghiarii, ne comportăm ca proprietari şi nu supuşi ai acestei ţări”, a mai spus liderul Uniunii.

„O ţară modernă, organizată pe regiuni, unde comunităţile locale decid în chestiunile care le privesc, fără a li se dicta sarcini de la Bucureşti. (…) România merită să se întoarcă la rădăcinile sale în ceea ce priveşte structurile de stat: un stat bazat pe organizare regională, autonomie locală şi identităţi regionale puternice”, a conchis Kelemen Hunor.

Integral pe informatiahr.ro

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. Kelemen Hunor și-a lansat candidatura pentru Președinția României sub drapelul UNGARIEI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-kelemen-hunor-si-a-lansat-candidatura-pentru-presedintia-romaniei-sub-drapelul-ungariei/