FOTO. Mitingul maghiarilor de la Târgu Mureș – o manifestare REVIZIONISTĂ, FASCISTĂ și OSTILĂ ROMÂNIEI

March 11, 2013 •autonomie teritorială •Views: 1787

”Ținutul secuiesc nu e România”

”Ținutul secuiesc nu e România”, ieri la Târgu Mureș

Mitingul de ieri de la Târgu Mureș pentru susținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din județele Covasna, Harghita și Mureș a fost, fără dubii, o manifestare ostilă României din toate punctele de vedere. S-a clamat moartea Tratatului de la Trianon, prin care practic a luat naștere Statul Român, s-au fluturat drapele ale Ungariei și drapele arpadiene, considerate chiar și în Ungaria un simbol fascist, organizația fascista Garda Maghiară a defilat în voie prin centrul municipiului Târgu Mureș, s-au afișat pancarte cu sloganul ”Ținutul secuiesc nu este România”.

Potrivit cotidianului ”Zi de zi” din Târgu Mureș europarlamentarul Tokes Laszlo a afirmat duminică, 10 martie, în faţa Monumentului Secuilor Martiri de la Târgu-Mureş, cu ocazia mitingului pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, că efectele Tratatului de la Trianon, semnat în 4 iulie 1920, care stabilea frontierele Ungariei cu ţările vecine, trebuie să înceteze şi a susţinut că „libertatea şi adevărul secuilor” nu pot fi dobândite fără autonomie.

Totodată, politicianul i-a îndemnat pe cei aproximativ 5.000 de participanţi care au suportat cu stoicism ploaia măruntă să lupte pentru libertate, adevăr şi autonomie. „Trebuie să înceteze să mai existe efectele Trianonului. Avem nevoie de tămăduirea evenimentelor de la Trianon. Doamnelor şi domnilor, ziua libertăţii secuieşti este semnul faptului că ducem mai departe lupta noastră pentru libertate înecată în sânge. Ziua libertăţii se integrează într-un şir de evenimente, una din acestea fiind Ziua adevărului de la Sfântu Gheorghe după care, în 24 noiembrie a urmat marele protest autonomist al nostru. Luptă pentru libertate, luptă pentru adevăr şi luptă pentru autonomie. Despre asta este ziua libertăţii secuieşti. Ne exprimăm acea intenţie de-a noastră că fără să facem paşi îndărăt vom continua mai departe bătălia noastră pentru autonomie. Ştiind că autonomia teritorială a secuimii şi fără autoguvernarea maghiarilor din Transilvania, libertatea şi adevărul nostru nu pot fi dobândite fără autonomie, care e o precondiţie şi un cadru al vieţii noastre comunitare. Este ca aerul, Soarele şi apa pentru natură”, a spus Tokes Laszlo.

Garda maghiară fascistă la Tg Mures

Garda maghiară fascistă la Târgu Mureș

Garda maghiara fascista la Tg Mures

Garda maghiară fascistă la Târgu Mureș

Sursa foto și detalii: Zi de zi Târgu Mureș



Tags: , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to FOTO. Mitingul maghiarilor de la Târgu Mureș – o manifestare REVIZIONISTĂ, FASCISTĂ și OSTILĂ ROMÂNIEI

 1. ioan marinescu says:

  Daca nu vom raspunde la aceste atacuri marsave la adresa Romaniei, nu va fi departe timpul cand vom vedea defiland prin orasele Romaniei si Garda Zdrentarosilor (Rongyos Garda) raspunnzatoare de atatea crime oribile pe teritoriul Ardealului cedat FARA LUPTA in 1940.DOAMNE FERESTE SI APARA-NE!

 2. ioan marinescu says:

  Cu astfel de miscari revansarde au patit-o si altii.Cel mai recent ex.KOSSOVO.Acest popa atatator indezirabil (“ziua libertatii secuiesti este semnul faptului ca ducem mai departe lupta noastra pentru libertate INECATA IN SANGE!” este limpede ca este dusmanul declarat al Romaniei.A se vedea si formatiile paramilitare maghiare, care se antrenau in padurile din Har-cov.De ce nu se respecta legea pe care o stim cu totii dar nimeni nu o aplica?!Acest iredentist trebuie arestat,trebuie sa i se retraga cetatenia romana si expulzat pentru vecie.Pasivitatea de care au dat si dau dovada guvernantii Romaniei este echivalenta cu o crima impotriva Romaniei.Ce crunt ne-a costat aceasta in neagra vara a anului ’40.Sa le spunem clar ungurilor iredentisti:de data asta suntem hotarati sa murim cu ei de gat si daca in nebunia lor se vor hotari sa declanseze cobnflicte armate (vezi debutul de la Tg.Mures,1990)sa se gandeasca cati vor ramane din ei sa se bucure de asa zisa autonomie teritoriala!Nu dorim enclave,ca in Basarabia,unde sa ni se controleze pasaportul.Aici nu e nici Africa cu enclavele ei.Vreau sa se modifice Constitutia intr-un singur fel:sa dispara articolul privitor la posibilitatea existentei minoritatilor.In Romania sa existe un singur fel de cetateni,CETATENI ROMANI,indiferent de ETNIE,la fel ca in Franta,Germania,Italia,etc.

 3. Iurie says:

  Nimic deosebit.Inca in sec.X,ungurii,triburi nomade,intrprindeau jafuri prin tarile Europei. “Istoria ungurilor în prima jumătate a secolului X este marcată de numeroase raiduri de jaf întreprinse în întreaga Europă. Oștile ungurești, conduse frecvent de Bulcsú (Bulciu) și Lél, (Lehel sau Lelu[necesită citare]), au îngrozit creștinătatea. Aplicând o tactică de luptă specifică popoarelor de stepă…”(wikipedia)
  Poate ca aici au de lucru specialistii din genetica, sa analizeze ritmul activizarii genului agresivitatii la popoarele de stepa.
  Dar vorbind la concret, este si ceva bun in tot raul acesta.E bine ca acesti indivizi in uniforme paramilitare s-au demascat demonstrativ,au aratat intregii lumi,cine sunt ei si ce doresc.Adica,ceea ce am spus mai sus.
  Si cred ca asta nu se intampla fara sfatul rusului,deoarece se simte o sincronizare dintre miscarile de la estul si vestul Romaniei.Acuma este important ca oamenii sa nu se lase provocati,deoarece anume acesta este scopul lor:Provocare,dezordine in masa,destabilizare economica si discreditarea statului romanesc.Las sa lucreze organele abilitate,sa-i bage la duba unu kite unu, incepand de la lideri.
  Apropo:De ce acesti “eroi de stepa” erau asa de cuminti in timpul lui Ceausescu?

 4. Costin Serban says:

  Toti astia “5000” de nefericiti, luati trenul numa’ dus catre Buda si Pista si stati acolo pe veci….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FOTO. Mitingul maghiarilor de la Târgu Mureș - o manifestare REVIZIONISTĂ, FASCISTĂ și OSTILĂ ROMÂNIEI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/foto-mitingul-maghiarilor-de-la-targu-mures-o-manifestare-revizionista-fascista-si-ostila-romaniei/