FOTO. PCM a arborat drapelul Ungariei și steagul Partidului Crucilor cu Săgeți pe sediul său din Târgu Mureș. SOLICIT PREFECTURII MUREȘ SĂ SE AUTOSESIZEZE!

June 7, 2012 • antiromanism, extremism maghiar, iredentism, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, Targu Mures • Views: 2567

Drapelul Partidului Crucilor cu Săgeți, partid fascist maghiar

Partidul Civic Maghiar (PCM), al cărui președinte de onoare este președintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, a arborat pe sediul său din Târgu Mureș, aflat în apropierea centrului municipiului, drapelul Ungariei, drapelul secuiesc și… drapelul arpadian al Partidului Crucilor cu Săgeți, un partid fascist maghiar condus de  Ferenc Szálasi.

Arborarea acestor drapele pe sediul PCM are loc după ce România s-a opus reînhumării la Odorheiul Secuiesc a rămășițelor scriitorului Nyiro Jozsef, militant fascist maghiar binecunoscut pentru acțiunile sale antiromânești și antisemite. De altfel, Nyiro a și fost membru în Parlamentul Ungariei din timpul lui Ferenc Szálasi. În perioada guvernării lui Szálasi de numai 4 luni, 80.000 de evrei din Ungaria și Transilvania de Nord au fost exterminați, inclusiv copii și femei.

Sediul PCM din Târgu Mureș pe care este arborat drapelul fascist maghiar și drapelul Ungariei

Sediul PCM din Târgu Mureș pe care este arborat drapelul fascist maghiar și drapelul Ungariei
10 Responses to FOTO. PCM a arborat drapelul Ungariei și steagul Partidului Crucilor cu Săgeți pe sediul său din Târgu Mureș. SOLICIT PREFECTURII MUREȘ SĂ SE AUTOSESIZEZE!

 1. […] Vezi și FOTO. PCM a arborat drapelul Ungariei și steagul Partidului Crucilor cu Săgeți pe sediul său din… […]

 2. Un tip obiectiv says:

  @barothi, nici svastica la origini nu a fost un simbol fascist, dar azi cand o vezi pe desenata vreun perete in Europa, la ce te gandesti?
  Din cate am inteles eu, steagul respectiv a fost folosit de partidul crucilor cu sageti in perioada 1944-1945. Avand in vedere orientarea si doctrina PCM-ului, este evidenta dorinta acestuia de a provoca prin afisarea acestor simboluri. Apoi, am umblat mult prin zona Har-Cov si am vazut multe masini inmatriculate in Hu sau Ro cu abtibilduri cu harta ungariei mari pe ele. Din pct. meu de vedere e acelasi lucru ca si cum ai afisa svastica in Israel, au suferit multi oameni de pe urma acestor simboluri, nu inteleg de ce nu-s amendati acesti cetateni.

 3. barothi says:

  Nu este Dane ! cel fascist are 9 dungi si aranjarea dungilor este inversa.Pai daca ar fi fascist nu s-ar folosi in ungaria la toate sarbatorile nationale de catre oficialitati.A fost folosit si pe timpul guvernari mszp avand ca premier pe Gyurcsany Ferencz.Cei din mszp si szdsz nu sunt nationalisti si nici revizionisti, fascisti etc.Este prezent si in stema ungariei,pe logoul nbh=sri.Acesta este un drapel istoric al ungariei de 1000 de ani si nu are nimic in comun cu sagetii verzi a lui szallasi.Steagul romanesc seamana cu cel al chiadului,acum daca cei din chad ar fi fost fascisti ,atunci si romanii sunt fascisti pt ca au o asemanare amandoua drapeluri.Te rog sa te mai documentezi ca faci o gafa mare aici.

  • Dan Tanasa says:

   Păi după cum vezi m-am documentat. Dungile se regăsesc și în drapelul Partidului Crucilor cu săgeți, partid fascist, dispuse exact în aceeași ordine. Pe internet sunt numeroase astfel de drapele care au în mijloc stema Ungariei Mari. Drapelul este fluturat de toate organizațiile extremiste maghiare tocmai pentru că este un steag revizionist.

 4. […] MureşJune 8, 2012 By Bogdan Diaconu Leave a CommentDan Tănasă ne dezvăluie pe blogul său AICI noile isprăvi ale PCM la Târgu Mureş, şi anume arborarea drapelului arpadian din care s-a […]

 5. barothi says:

  Am aici inca un link in lb engleza ,nu stiu cat de bine intelegi maghiara.http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%81rp%C3%A1d_stripes

 6. barothi says:

  Aici faci o confuzie Dane ! Drapelul fascist a lui Szallasi la care faci tu referire ,nu este la fel ca cel arborat la Tg Mures.Drapelul in speta este drapelul familiei casei regale Arpadiene ,si este compus din dungile rosii si albe FARA SAGETI!!!!8 dungi. In ungureste se spune in felul urmator :Arpad savos zaszlo ,si este folosit oficial in ungaria alaturi de drapelul ungariei.Iar drapelul lui Szallasi cel fascist avea acele 3 sageti mari si verzi cu dungi rosii, albe in total cu 9 dungi.Intr-adevar este o asemanare dar nu sunt la fel,cel fara sageti si cu 8 dungi este legal,iar cel cu sageti si 9 dungi este cel fascist care este interzis.aici gasesti un link despre drapelul fascist a lui Szallasi :http://hu.wikipedia.org/wiki/A_Hungarista_Mozgalom_jelk%C3%A9pei

  • Dan Tanasa says:

   Drapelul fascist include și drapelul arpadian, că doar drapelul fascist nu a plecat de la drapelul Chinei. Este evident că drapelul alb cu dungi roșii trimite tot la revizionism, nu la pace și armonie între popoare. Deci, da, drapelul de la Târgu Mureș este fascist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend