FRANȚA. Numărul fundamentaliștilor jihadiști s-a dublat în ultimul an

February 3, 2016 •Franta •Views: 1722

Autoritățile franceze au identificat 8.250 de persoane, față de 4.015 de persoane în urmă cu douăsprezece luni.

Franța, o țară grav afectată de terorismul jihadist, generează în fiecare zi tot mai mult fundamentalism pe teritoriul său. Potrivit unui raport oficial publicat miercuri în exclusivitate de cotidianul Le Figaro, citat de cotidianul spaniol El Pais, instituțiile au identificat un total de 8.250 de radicaliști pe teritoriul național al Franței. În urmă cu un an erau doar jumătate (4.015). Persoanele identificate apar pe listă în funcție de anumite atitudini: identitate de retragere, justifică terorismul sau manifestă ostilitate față de instituțiile franceze. 20% dintre aceste persoane sunt copii.

Toate instituțiile franceze, fie autoritățile locale sau școli, sunt implicate în această identificare a radicalilor jihadiști. Sesizările sunt de asemenea o bază importantă pentru stabilirea listei și, mai presus de toate, să iau măsuri: supraveghere specială, interdicția de a părăsi țara, monitorizarea serviciilor sociale, cu suport psihologic sau educațional sau pur și simplu o atenție specială din partea părinților unor minori. Totul depinde de vârsta și de gradul de radicalizare detectat.

Toate aceste date sunt rezultatul platformei antijihadiste lansate de Ministerul de Interne de la Paris în aprilie 2014.

FOTO: Prim-ministrul Franței, Manuel Vals, atlantico.fr

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "FRANȚA. Numărul fundamentaliștilor jihadiști s-a dublat în ultimul an"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/franta-numarul-fundamentalistilor-jihadisti-s-a-dublat-in-ultimul-an/