GÂLCEAVA ȘULFELOR. Senatorul PDL Viorel Badea și deputatul PDL William Brânză, ambii reprezentați ai românilor din diaspora, se bălăcăresc în mod public!

May 10, 2012 •diaspora, PD-L, Viorel Badea, William Branza •Views: 2026

Viorel Badea (stânga) pleacă din cauza lui William Brînză (dreapta)

Gazeta Românească publică în exclusivitate reacția deputatului PDL Willian Brînză după ce senatorul PDL Viorel Badea a anunțat marți, 8 mai, în plenul Senatului că părăsește PDL și se înscrie în PNL.

EXCLUSIV / Reacţia lui Brînză la plecarea lui Badea din PDL: “După faptă şi răsplată”

Senatorul de diaspora Viorel-Riceard Badea a anunțat ieri, 8 mai, în plenul Senatului, căpleacă din PDL şi trece la grupul parlamentar al PNL. “Începând de astăzi îmi voi desfășura ativitatea în cadrul grupului parlamentar al PNL”, a anunțat Badea în plen.

Plecarea lui fusese anunţată de agenţia Mediafax încă de săptămâna trecută. Pentru Mediafax, Viorel Badea a declarat că pleacă din PDL pentru că nu poate să aibă “un viitor în politică” alături de William Brînză.

Viorel Badea l-a acuzat pe Brînză, care este preşedintele PDL pentru diaspora, că i-a blocat proiectele şi i-a aruncat în derizoriu acţiunile pe care le-a iniţiat pentru românii din diaspora. “Sunt în opoziţie cu Brânză de doi ani pentru că singura lui ocupaţie a fost să mă denigreze“, a spus Badea.

Badea a mai anunţat că alături de el, vor trece la PNL şi 20 de lideri ai unor filiale PDL din diaspora, majoritatea din Italia.

“Nu am cerut nimic de la PNL decât să îmi continui proiectele pentru românii din diaspora. Mă voi ocupa de aceleaşi lucruri, voi candida în acelaşi colegiu“, a mai spus Badea, care a a amintit că a mai activat în PNL.

Brînză: “Îl sfătuiesc să nu mai meargă în mijlocul românilor din străinătate în stare de ebrietate”

Deputatul William Brînză a comentat astfel anunţul: “Viorel Badea a fost în PDL la număr şi tot la număr se duce şi la USL. Regret plecarea lui aşa cum regret plecarea din PDL a oricărui alt coleg, care nu respectă dorinţa celui care l-a ales şi l-a trimis în Parlament, iar datoria unui parlamentar este aceea de a-şi încheia mandatul ca repezentant al partidului datorită căruia a ajuns parlamentar.”

În continuare, Brînză replică la acuzaţia că i-at fi blocat proiectele senatorului Badea: “Cât priveşte proiectele pe care le-a avut şi despre care a declarat că i le-am blocat, sunt proiecte prin care senatorul Viorel Badea a luat bani de la românii din străinătate, promiţându-le că îi angajeaza în diverse funcţii în România. Numai că odatăvăzut cu banii, senatorul se făcea că nu îi mai cunoaşte (vezi cazurile din Spania şi Italia unde există plângeri penale, iar justiţia va face dreptate).

Totodata îl sfătuiesc să nu mai meargă în mijlocul românilor din străinătate în stare de ebrietate, pentru a-i ironiza cu privire la munca grea pe care o fac pentru a trimite bani în ţară şi pentru a susţine PIB-ul României (vezi cazul Portugaliei, unde preşedintele uni asociaţii de români, Mimi Drăgan, a sesizat acest lucru).”

Despre opţiunea politică a lui Badea, Brînză spune că senatorul “era oricum de mult un USL-ist. Deşi era membru PDL, partid datorită căruia este parlamentar, la moţiune a încurcat bilele, evident în defavoarea PDL.”

Brînză mai spune că în calitatea sa de preşedinte al comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, i-a sfătuit pe toţi parlamentarii de diaspora “să îi respecte pe românii din străinătate care au susţinut România, în cele mai grele momente şi pe familiile acestora pe care le-au lăsat în ţară şi să arate respect faţă de munca şi proiectele lor.”

în final, preşedintele PDL Diaspora a declarat: “Voi bloca orice acţiune mizerabilă la adresa românilor, indiferent cine intenţionează să o săvârşească! Pe această cale îl anunţ pe senatorul Badea că în ciuda faptului că USL-ul a venit, temporar, la putere, aceasta nu are jurisdicţie în Italia şi Spania, aici faptele vor fi condamnate, vorba noastră românească, după faptă şi răsplată!”

Integral în Gazeta Românescă

Nota mea: doi indivizi indecenți care ar fi trebuit să facă ceva pentru românii din afara granițelor țării se ceartă abject în mod public. Vestea bună este că opinia publică are acum dovada caracterului lor cel puțin îndoielnic. Al ambilor parlamentari. Vestea proastă este că cel mai probabil USL va defila în noiembrie cu Viorel Badea!
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to GÂLCEAVA ȘULFELOR. Senatorul PDL Viorel Badea și deputatul PDL William Brânză, ambii reprezentați ai românilor din diaspora, se bălăcăresc în mod public!

  1. […] petrecând o vreme pe lângă Marian Munteanu (versiunea post Piața Universității). Zice-se că plecarea din PDL a avut în spate o ceartă cu deputatul Brânză, acesta din urmă acuzându-l […]

  2. andrei says:

    Nu sunt laude este purul adevar. Departe de a fi un sustinator al diasporei, dar politic este singurul parlamentar de diaspora carre a dovedit, cel putin pana acum

  3. andrei says:

    Clasele de limba cultura si civilizatie romaneasca din spania au materiale didactice, copiii romani din strainatate au primit carti cu povesti in limba romana, mii de romani au putut sa se bucure de muzica marilor inetrpreti romani in strainatate si astea datorita lui Brinza. In schimb colegul sau s-a remarcat prin celebrele imprumuturi pe care le-a facut in strainatate de la romanii pe care ii mintea ca ii pune in diverse functii si oamenii s-au ales doar cu banii luati , senatorul uitand sa le mai retrurneze si uitand, desigur, si de promosiuni. Si-a facut si costume la Torino la un croitor roman, le-a imbracat s-a bucurat ca-i vin bine si a plecat, evident fara sa plateasca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "GÂLCEAVA ȘULFELOR. Senatorul PDL Viorel Badea și deputatul PDL William Brânză, ambii reprezentați ai românilor din diaspora, se bălăcăresc în mod public!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/galceava-sulfelor-senatorul-pdl-viorel-badea-si-deputatul-pdl-william-branza-ambii-reprezentati-ai-romanilor-din-diaspora-se-balacaresc-in-mod-public/