GARDA MAGHIARĂ? O inițiativă UDMR care prevede înființarea de unități de voluntari pentru asigurarea ordinii publice a fost adoptată tacit de Senat

April 9, 2019 •UDMR •Views: 7052

O inițiativă legislativă a UDMR care prevede înființarea de unități de voluntari pentru asigurarea ordinii publice a fost adoptată tacit pe 25 martie de către Senat, transmite portalul G4Media.ro.

Vezi și EXCLUSIV. Gardă în uniforme militare maghiare la o depunere de coroane de flori în Covasna. UDMR l-a omagiat pe un ofițer al Diviziei Secuiești

Proiectul, inițiat de deputatul maghiar de Bihor, Szabó Ödön, și semnat de alți 16 deputați UDMR, vizează modificarea a două acte normative: Legea nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi Legea nr.78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România

Practic, maghiarii propun ca printre formele de pază prevăzute de lege (paza cu efective de jandarmi, paza cu polițiști locali și paza proprie, paza în mediul rural, paza și protecția prin societăți specializate) să fie introdusă și paza locală / comunală, aceasta putând fi asigurată cu unități de voluntari, transmite G4Media.

Nota mea: Proiectul UDMR vizează crearea unor echipe de voluntari care să asigure paza locală, după modelul Garzii Maghiare din Ungaria, scopul final fiind acela al subminării autorității instituțiilor statului român în zonele controlate politic și administrativ de UDMR. Tot echipe de voluntari au fost și cei din Garda Maghiară, organizație cu caracter fascist, și tot pentru paza locală au fost constituite. Adoptarea acestei inițiative a UDMR ar duce la crearea unor structuri paralele cu instituțile statului român care să asigure ordinea publică. Camera Deputaților trebuie să respingă această nouă aberație a celor de la UDMR.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

15 Responses to GARDA MAGHIARĂ? O inițiativă UDMR care prevede înființarea de unități de voluntari pentru asigurarea ordinii publice a fost adoptată tacit de Senat

 1. Sa-i vad pe domnii si, de ce nu, doamnele din aceasta Garda says:

  intervenind atunci cand in anumite comunitati locale romanesti sunt aruncate din tunuri de ceata deseuri industriale neutoxice, foarte periculoase pentru sanatatea populatiei (la orice concentratie! – Regula lui Haber), gen Aqua K-Othrine si K-Othrine (Bayer-Monsanto) ambalate ca biocide (cine nu ma crede, sa citeasca fisa si avizul produselor ca sa vada componentele chimice ale acestor produse – solvent nafta sau chestii care se folosesc in industria metalurgica si exploatarea gazelor de sist), la comanda UE, Guvernului, prefecturilor si primariilor care se fac ca asigura in acest fel “Sanatatea Publica”, sub paza politiei locale. Daca nu au curajul asta, pe care romanii se pare ca nu il au, atunci nu vad de ce ar fi nevoie de ei…

  • Dan Tanasa says:

   Ceva probe pentru susținerea acestor afirmații ai? Sau vrei doar să intoxici?

   • Din nefericire... says:

    nu este vorba despre intoxicare informationala, ci despre intoxicatie, una chimica, foarte reala si mai grav, fortata, pe care deocamdata doar cei mai vulnerabili la substante chimice (printre care ma numar si eu) o resimt in mod sever, cea mai mare parte a lor fara sa fie constienti de sursa ei, din lipsa informatiilor de specialitate pe care nici macar o buna parte a medicilor nu le poseda (nu comentez motivul existentei acestor lacune informationale), motiv pentru care intoxicatiile chimice sunt subdiagnosticate in Romania (si nu numai).

    Cu exceptia informatiilor obtinute din experienta de expunere directa la aceste substante si de confruntare cu cei pe care eu ii consider agresori in aceasta situatie, toate celelalte infomatii pot fi gasite pe Internet.

    Nu este locul si cadrul in care sa spun mai mult. Dar sper ca voi reusi sa o fac la un moment dat, intr-un mod potrivit…

 2. Sandu Ardeleanu says:

  Total de acord!!
  O minoritate nu are dreptul de a avea trupe de batausi si asasini !!
  La fel a ajuns la putere si Hitler cu gruparea SA a camasilor brune de criminali!!
  DISTRIBUITI GROZAVIA!!

 3. gabi says:

  Fratilor, chestia asta se poate aplica peste tot in Romania, de la ultimul sat unde se fura porumbul de pe camp fara ca politia sa gaseasca vreun hot si pana la… da, garda maghiara, care poate fi, nu-i asa, contrata de o garda romana de voluntari. Ori ne-o fi frica sa ne facem si noi, romanii, o garda? Am avut una, o sa mai avem, daca tot merge asa cu prostia, hotia si coruptia in tara noastra! Vorba ceea, moneda are macar doua fete si o pisica poate fi jupuita in mai multe feluri.

 4. Hurmuz Ioan says:

  AM AUZIT CA, DE VREME CE JANDARMERIA ISI SCHIMBA INSTRUMENTELE DIN DOTARE, POATE LIVRA LA PACHET PULANELE, TUBURILE DE GAZE, SCUTURILE, ETC, ETC, MAI ALES CA UDMR-UL NU DA BANI DE LA EA. TOTUL VINE DE AFARA DE LA VICTOR ORBAN. DECI…..,PE VIITOR NU N-E MAI BAT JANDARMII, N-E BAT GARDISTII UNGURI. PROBLEMA E……,UNDE FACEM PLANGERE PENALA….,LA BUCURESTI……,LA ODORHEIU, LA TG. MURES!!?? UNDE ?? SI…..,IN CE LIMBA? PAI NU !!!

 5. Andrei says:

  Cu toții știm că urmează anarhia, nu are sens să negăm.
  Vă amintiți poate de sub-finanțarea Poliției și problemele de corupție/incompetență care derivă din asta, aruncatul chipiului și fostul președinte cu apelativ canin.
  Problema e că fiind parte din neamul tracilor avem și o parte din metehnele lor, cea mai mare ar putea fi dezbinarea.
  Dacă ne uităm la formele tradiționale de justiție din trecut remarcăm justiția locală, sfatul bătrânilor, expresia “bătaie ca pe hoții de cai”.
  Nu ar fi rău ca la nivel național să se implementeze încă din școli antrenamente ca în Rusia unde copiii asamblează arme foarte rapid.
  Ignorăm cu ușurința faptul că singurul nostru prieten e Marea Neagră.
  Ce vom face în caz de război sau musafiri cu macete trimisi de prietenii de la UE ?
  Dacă cineva vrea sa-ți intre în casă aștepți Poliția fără să faci nimic ?
  E o problemă că apar forțe paramilitare sprijinite din exterior, dar dacă vedem războiul hibrid despre care se tot vorbește ar fi bine să înțelegem că asta e noua regulă a jocului.
  În loc să ne plângem așa cum ne este stilul mioritic, mai bine adoptăm o atitudine de adevărat cioban, care nu-și lasă oile sa fie mâncate fără luptă, dă drumul la câini, apucă o bâtă și se duce sa rupă niște boturi și labe de animale.
  Trebuie să jucăm după noile reguli ale războiului hibrid. Rețelele sociale par capabile să mobilizeze un număr impresionant de oameni pentru un scop incert, de ce nu și pentru unul nobil, dacă statului nu-i pasă de noi.
  Avem multe de învățat de la Rusia, Ungaria, Polonia, etc. cu privire la cum se protejează interesele unei țări, cum pregătești oamenii pentru situații limită, dezastre, etc. Poate învățăm ceva și de la Elveția, mai ales ca nu au nici o intenție să rămână neutri dpdv. militar în viitor.
  Bine că avem cel puțin armata de “mercenari” care luptă pentru interesele altor țări în războaie care nu ne aparțin, fără ei am fi o pradă sigură, mai ales că avem un scut care mai mult ne pune în pericol decât ne protejează.
  Ca să nu mai râdă guvernanții că nu ne putem deszăpezi singuri curțile când e un viscol puternic sau pericol de inundație.
  Trebuie să învățam să ne ajutăm singuri, să fim uniți, să fim pregătiți.

  Problema organizațiilor etnice paramilitare trebuie separată de nevoia de auto-organizare și antrenament.
  Veți fi șocați să constatați ce formă fizica proastă au “țăranii” de azi, inclusiv copiii, datorită alimentației nesănătoase(toxice), FB, TV, etc.
  Oamenii lucrează chiar și grădini pe suprafețe mici cu tractorul, nu fac mișcare, sunt foarte obezi unii, alții au diabet, nu au nici un scop în viață. Stau cu ajutoare sociale care încurajează lenea, prostia, dezbinarea și boala(inclusiv la copii și adolescenți).
  Trebuie un program național care să incurajeze mișcarea, grija față de mediu(eliminarea gunoaielor), antrenamentul pentru situații de urgență, etc. Dacă guvernanții nu vor sa facă nimic trebuie să ne trezim și să facem noi ceva, măcar acum când vedem ca alții fac chiar împotriva Țării, poate ne trezim din somn și hipnoză.

 6. Mariana says:

  Pe teritoriul Romaniei trebuie să fie Poliția Română în uniformă și cu însemnele românești nici o minoritate în nici o țară din lume nu are armata proprie,poliție sau garda ce vreti voi propune cu uniformă a altei tari esti pe teritoriul acelei tari ai naționalitatea țării respective esti obligat sa respecți legile și uniformă acelui stat nu iti convine îl părăsești nu te tine nimeni sechestrat .Ungurii care vor autonomie sint liberi să plece.Noi cetățenii romini care trăim în diferite țării din Diaspora respectăm legile și vorbim limba acelui stat copii noștri studiază în limba țării respective nu am impus nimic nimănui chiar dacă în unele țări sîntem minoritatea cea mai numeroasă. Asa și ungurii vor alcetva să plece în țară lor.

 7. Plesnicute Maria says:

  Maghiarii nu au nevoie de paza locala/comunala!
  Sunt jandarmii romani,politia romana pentru aceste obiective!
  Nu suntem stat in stat!
  Maghiarii sa respecte legile,traditiile si insemnele Romaniei! Daca nu,sunt liberi sa plece in Ungaria!

 8. Attila says:

  Foarte corect in sfarsit ő initiativa buna

 9. walhalla says:

  Ati scris multe prostie! Jesus Christ Va rog sa documentati mai bine fiindca Garda maghiara nu are legtura cu paza comunala sau locala. Amestecati toate chestiune intr-run singur articol. Asta e jurnalism? Garda maghiara a fost facut de partidul Jobbik si e o mare prostie. Paza comunala sau locala este un lucru super important. Ei lucreaza in Asociatii in Coperare cu Mai (Belügyminisztérium) si cu poltia maghiaria. Ei au uniforma si masina lor proprii. In timpul recoltei ei ajuta protejarea recoltei si pazeaza cu masina toate localitate daca totul e in regula si lucreaza 100% cu poltite. In Ungaria organizatia asta cu voluntari a redus criminaltiate in mod drastic.
  Masina lor https://www.orientpress.hu/cikk/2018-03-24_opsz-az-elmult-hat-ev-a-polgarorseg-aranykora-volt
  Legea priving pasa comunala si locala
  https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A1100165.TV

  • Dan Tanasa says:

   Jobbik a înființat Garda Maghiară tocmai pentru activități de pază a comunităților locale, mai ales în zonele cu populație de etnie romă. Cunosc bine activitatea Jobbik și a Gărzii Maghiare și evident, văd o apropiere periculoasă între proiectul UDMR și această organizație neofascistă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "GARDA MAGHIARĂ? O inițiativă UDMR care prevede înființarea de unități de voluntari pentru asigurarea ordinii publice a fost adoptată tacit de Senat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/garda-maghiara-o-initiativa-udmr-care-prevede-infiintarea-de-unitati-de-voluntari-pentru-asigurarea-ordinii-publice-a-fost-adoptata-tacit-de-senat/