GAZE DE ȘIST la Băile Felix. Guvernul Victor Ponta a aprobat acordul de exploatare cu East West Petroleum Corp

November 25, 2013 •Guvernul Victor Ponta •Views: 3304

FOTO: romanialibera.ro

FOTO: romanialibera.ro

Vineri, 22 noiembrie a.c., a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea Guvernului Victor Ponta privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp. 

East West Petroleum Corp. este o obscură companie canadiană cu operațiuni în SUA, India, Noua Zeelandă și Maroc (detalii aici).

”Hotărârea Nr.887 din 14.11.2013 privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale şi East West Petroleum Corp

ACT EMIS DE: Guvernul Romaniei
ACT PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL NR. 721 din 22 noiembrie 2013

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 31 alin. (1) din Legea petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.Articolul 1Se aprobă Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi East West Petroleum Corp., în calitate de concesionar, prevăzut în anexa*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre._____*) Anexa nu se publică, fiind clasificată potrivit legii. Articolul 2 Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 3 Băile Felix, aprobat potrivit art. 1, intră în vigoare la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, Partea I. PRIM-MINISTRU VICTOR-VIOREL PONTA” (detalii pe legex.ro)

În luna decembrie 2012 Guvernul Victor Ponta a adoptat hotărârea privind aprobarea Acordului petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 2 Tria, încheiat între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale si EAST WEST PETROLEUM CORP (detalii aici)

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

24 Responses to GAZE DE ȘIST la Băile Felix. Guvernul Victor Ponta a aprobat acordul de exploatare cu East West Petroleum Corp

 1. bnb says:

  cum zicea careva anterior: ponta muta`ti parintii si copiii in Sanmartin si pe urma incepe exploatarea gazelor! Inca o chestie, parlamentarii, alesii poporului cum dracu se face ca semneaza si dau acorduri exact in contrar cu parerea poporului ???

 2. moartea says:

  un justitiar si ceva fonduri sunt vevoie ,sa bage frica in rahaturile astea de asazisii de guvernanti ….!!!

 3. mihaela says:

  Daca ar sta d-nul Victor Ponta sau familia acestuia in zonele in care a semnat pentru exploatare,asa bine ar fi .Daca el sustine ca nu este nociv pentru populatie de ce nu isi muta parinti in Sanmartin ,jud.Bihor?sau oricare din locatiile pentru care a semnat?

 4. gelu says:

  Dragi bihoreni din Ardeal! Daca tot a mutat Ponta santierul de la autostrada Bors – Suplac – Gilau in Regat, acum pune in loc un altul. Dupa ei…potopul!

 5. horia says:

  Bineinteles ca nu trebuie lasat sa-si faca de cap si trebuie protestat. Vezi fiascoul de la Varsovia de acum citeva zile.

 6. ama says:

  deci, aprobat la modul parsiv: daca moldovenii au protestat au scapat, deci sa crape bihorenii – “Pe Ponta il doare in cur de opinia publica” nu de opinia publica, de toata tara nici acolo nu-l doare…

 7. cucu says:

  La romani le-a trebuit Ponta cu trupa lui…Asa au votat… Acum va da Ponta si ai lui sa nu -i uitati vecii vecilor..Si e doar inceputul…

 8. pop ion says:

  ati cam pierdut voturile din BIHOR , cam tot

 9. mircea says:

  “Guvernele care au urmat după Consiliul Dirigent au procedat întâi la distrugerea esenţei însăşi a vieţei politice, care este dreptul de vot. Practica monstruoasă a furtului de urne, [in zilele noastre, cumparatul votului si feudalizarea relatiilor intre comenduire si cetateni – NA] pusă în aplicare şi repetată în mod sfidător la fiecare nouă guvernare, a deschis calea celorlalte abuzuri. Guverne cu totul lipsite de prestigiu şi de popularitate în aceste provincii au aruncat asupra Ardealului şi Banatului clientela lor politică. Cu metode ilegale, ele au impus ca parlamentari persoane necunoscute, adesea trădători notorii ai cauzei naţionale în timpul jugului străin, şi au umplut funcţiunile politice şi administrative cu elemente străine de împrejurările locale şi de cetăţenii acestor ţinuturi. […] Metodele de exploatare fără scrupul, o goană neastâmpărată după îmbogăţire a sateliţilor, întovărăşită de imoralitate şi corupţiune sfidătoare, au rănit sentimentul public al provinciei, odinioară sub raportul moral sănătoasă până la austeritate.” – Iuliu Maniu (si altii), “Memoriu catre regele Carol al II-lea”, 15 decembrie 1938.

  No comment…

 10. Cyntia says:

  Idiotul naibii…. Lumea vine in Baile Felix pentru apa termala, pentru tratament balnear. Daca incep astia exploatarile, ne putem lua adio de la turisti… sunt curioasa cu ce frunzulita verde o sa mai vina si cu ce imn nenorocit al lui Moga va mai incerca sa ademeneasca turistii a mai desteapta Dna. Udrea. Dar asta e doar turismul, care pana la urma e si spre binele statului sa infloreasca,….dar sa nu vorbim de localnici, cat vor fi ei de afectati….

 11. […] Vezi și GAZE DE ȘIST la Băile Felix. Guvernul Victor Ponta a aprobat acordul de exploatare cu East West Pe… […]

 12. gigel says:

  nevoie disperata de un lunetist pt javra asta. urgent. inainte sa distruga toata tara.

 13. Radu Muresan says:

  tovarase ponta,

  Vad ca urmati cu strictete, sfaturili tov. iliescu si d-alde d-astia.
  O sa ajungeti la groapa de gunoi a istoriei, cu toate mizeriile si bicisnicele voastre calcule materiale, in detrimentul ROMANIEI si a neamului Romanesc.
  Sunteti prea jigodii, ca sa va pese.
  Pentru voi exista o singura solutie…
  O stiti la fel de bine ca si mine, ca si toti securistii si linge blide din ROMANIA.
  N-aveti mama, tata, tara, nimic…
  Legea voastra este banul si puterea.
  O sa putreziti in ele, ciocoilor….

  • Feri Lorincz says:

   Din pacate, doar din vorbe nu o sa se intample nimic cu ei si vor fura si Poanta la propriu va mai omora, asa cum si-a ucis colegul aruncandu-l de la etaj, si alte persoane.

   Ce vom face noi acum ? Asta e singura intrebare la care merita raspuns !

   Deci, ce vom face ?

 14. Fischer Claudia says:

  Aceasta persoana are un proiect bine facut de distrugere sistematica a tarii. Baile Felix cu apa termala si turisti romani si din strainatate. Nu se poate. Opriti-va domnule, ca probabil nu mai recunoasteti unde e granita!!!! Protestam si cerem, iesiti afara din Baile Felix.

 15. Petru says:

  Misiunea extragerii gazelor de sist e otravirea apelor ca sa fie lumea la cheremul lor.

 16. Rossi says:

  Numai Ponta e in stare de asa ceva, in loc sa investeasca in refacerea punctelor turistice din Romania mai bine le distruge definitiv impreuna cu mediul inconjurator …

 17. radu says:

  “Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare”

  Toate aceste acorduri includ in mod _obligatoriu_ si dreptul automat de exploatare in caz ca explorarea are succes.

  Pe Ponta il doare in cur de opinia publica.
  PSD are electoratul lui “captiv” in Teleroman,Gorj, Vrancea etc.-unde taranii voteaza cum le zice primarul de care depinde viata lor, primar care l-a randul lui asculta din teama de baronului judetean.

  De vina sunt restul tarii care nu merge la vot si astfel PSD i-a tot.

  Dar si daca ar merge, ce s-a voteze ? Nu exista vre-o formatiune politica in care sa incredere, una care sa actioneze in interes national.
  “Democratia” a adus Romania intr-o situatie fara iesire, intr-un impas national.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "GAZE DE ȘIST la Băile Felix. Guvernul Victor Ponta a aprobat acordul de exploatare cu East West Petroleum Corp"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/gaze-de-sist-la-baile-felix-guvernul-victor-ponta-a-aprobat-acordul-de-exploatare-cu-east-west-petroleum-corp/