GEOPOLITICĂ SAU TRĂDARE NAȚIONALĂ? Planul Budapestei de acaparare a Transilvaniei, alimentat cu gaz românesc din Marea Neagră

March 13, 2019 •Ungaria •Views: 2529

În timp ce Ungaria apasă tot mai ferm pedala iredentismului și își ascunde tot mai puțin dorința de a domina Transilvania din toate punctele de vedere, inclusiv administrativ, România alimentează cu gaz din Marea Neagră țara vecină de la vest.

Vezi și IMPLICAȚIILE deciziei UDMR în privința simbolurilor naționale ale maghiarilor din România. UDMR, subordonată total Ungariei

„Vrem autonomie teritorială pentru maghiarii din Transilvania”, strigă Budapesta. „Luați niște gaz de aici! Și așa nu știm ce să facem cu el”, e replica care vine de la București.

Secretariatul de Stat pentru Politici Naţionale din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei sprijină demonstraţia organizată de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) cu ocazia Zilei Libertăţii Secuilor, cu scopul de a atrage atenţia asupra importanţei autonomiei Ţinutului Secuiesc, transmite agenția ungară de știri MTI.

Vezi și CU ACORDUL COALIȚIEI PSD-ALDE. Ungaria, peste 77 de milioane de euro în 2019 în dezvoltarea economică a „ținutului secuiesc”

Potrivit comunicatului transmis duminică agenţiei ungare de presă MTI, Guvernul Ungariei continuă să îşi menţină, în mod hotărât, punctul de vedere conform căruia autonomia şi dreptul la autodeterminare reprezintă o garanţie a supravieţuirii comunităţilor minoritare. O comunitate poate supravieţui numai atunci când îşi formează singură propria soartă, dacă poate decide singură în cele mai importante probleme referitoare la viitorul
comunităţii.

Între timp aflăm că planul de dezvoltare pe zece ani al companiei ungare de transport de gaze „FGSZ Földgázszállító Zrt.” se concentrează pe construcţia coridorului româno-maghiar de transport al gazelor naturale – scrie în numărul de luni al publicaţiei ungare de economie “Világgzdaság”, citată de agenția de presă MTI.

Vezi și Ungaria, milioane de euro pentru achiziții de imobile în România în beneficiul UDMR

Astfel în prima fază a dezvoltării, începând din octombrie capacitatea transportului de gaze dintre Ungaria şi România va creşte la 1,75 de miliarde de metri cub pe an şi va deveni posibil transportul bidirecţional.

Coridorul româno-maghiar de transport al gazelor naturale va lua naştere prin dezvoltarea infrastructurii conectate la conducta Szeged-Arad, pusă în funcţiune în 2010, în primul rând prin dezvoltarea infrastructurii de la Szada şi Gödöllő.

Demararea celei de-a doua faze, care va face posibil transportul a 4,4 miliarde de metri cub pe an din gazele naturale de la Marea Neagră, va primi undă verde în momentul în care jucătorii de pe piaţa economică vor contracta proporţia aşteptată a capacităţii de import româno-maghiară. Durata licitaţiei corespunzătoare acestei capacităţi a fost prelungită până la 30 mai, la cererea comercianţilor.

FOTO: Viktor Orbán în 2017 la Bruxelles, FRANCOIS LENOIR / REUTERS/theatlantic.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to GEOPOLITICĂ SAU TRĂDARE NAȚIONALĂ? Planul Budapestei de acaparare a Transilvaniei, alimentat cu gaz românesc din Marea Neagră

  1. Constantin says:

    Ungaria comploteaza cu Rusia pentru a pune mana pe parti din Romania. Nu ar trebui subestimati, ci contracarati de la inceput.

  2. Gheorghe says:

    Scrie la MAE: care-i pozitia lor la declaratiile prin MTI, de capra sau sub misionar?

  3. eusieu says:

    Pur si simplu prostie la cel mai inalt nivel, nu trebuie decat sa ne uitam la premierul nostru si cu asta am zis tot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "GEOPOLITICĂ SAU TRĂDARE NAȚIONALĂ? Planul Budapestei de acaparare a Transilvaniei, alimentat cu gaz românesc din Marea Neagră"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/geopolitica-sau-tradare-nationala-planul-budapestei-de-acaparare-a-transilvaniei-alimentat-cu-gaz-romanesc-din-marea-neagra/