GUVERNUL TRĂDĂRII NAȚIONALE. Ministerul Sănătății cedează în fața extremiștilor maghiari și schimbă, DIN NOU, denumirea Spitalului de Cardiologie din Covasna

April 28, 2015 •Guvernul României •Views: 5892

FOTO. Premierul Victor Ponta la Congresul UDMR din 2015 (dcnews.ro)

Guvernul condus de Victor Ponta cedează din nou presiunilor extremiștilor din UDMR, în dauna românilor din Covasna. Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a emis azi un ordin prin care modifică denumirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din Covasna, după ce la începutul lunii aprilie anul curent o modificase tot printr-un ordin de ministru. 

Guvernul Victor Ponta a cedat din nou propagandei extremiste și șovine maghiare orchestrată de UDMR. De această dată ministrul Sănătății a revenit asupra ordinului prin care a schimbat denumirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din Covasna.

Guvernul Victor Ponta orb la doleanțele românilor, atent la santajul UDMR

La începutul lunii aprilie a.c. Ministerul Sănătății a dat curs solicitării Asociației Cultural-Creștine Justinian Teculescu, sprijinită de Prefectura Covasna și managerul spitalului, și a modificat denumirea instituției publice din Spitalul de Recuperare Cardiovasculară ”Dr. Benedek Geza” în Spitalul de Recuperare Cardiovasculară ”Dr. Teculescu-Benedek”, ca o recunoaștere a activității profesionale desfășurată de dr. Nicolae Teculescu (originar din oraşul Covasna) și în special a activității de pionierat în tratamentul balnear si in valorificarea potentialului factorilor naturali ai Statiunii Covasna, în remedierea afecțiunilor cardiovasculare, fiind și un exemplu de bună conviețuire între cele două etnii ale orașului Covasna (poziția Ministerului Sănătății aici).

Decizia Ministerului Sănătății ar fi trebuit să constituie o dovadă de respect față de comunitatea românească din județ și un exemplu de bună înțelegere între cele două etnii din județ. Din păcate însă, după ce timp de 25 de ani au maghiarizat denumirile a zeci de instituții publice din județ (o scurtă listă aici), UDMR nu a putut tolera faptul că o instituție publică din județul Covasna să poarte și numele unui român. UDMR, alături de celelalte formațiuni extremiste maghiare, au demarat o serie întreagă de acțiuni și au făcut declarații ultra-șovine și xenofobe, îndreptate împotriva românilor din județ.

La capătul a trei săptămâni de declarații ultra-șovine și acțiuni declarate împotriva românilor, UDMR a reușit să obțină revenirea la denumirea anterioară a spitalului, cu acordul ministrului Nicolae Bănicioiu, care a emis într-o singură lună două ordine de modificare a denumirii unui spital. Primul ordin a fost emis la solicitarea unei asociații de români din Covasna, pentru a respecta activitatea unui doctor român din zona Covasna, al doilea ordin a fost dat la presiunea extremiștilor maghiari din UDMR, PCM și PPMT, deci împotriva comunității românești din Covasna.

Românii din Covasna, trădați de proprii lor lideri politici

În timp de extremiștii moderați din UDMR s-au aliat cu extremiștii radicali din PCM și PPMT, deputatul PSD de Covasna, Horia Grama, precum și senatorul PNL de Covasna, Marius Obreja, au tăcut complice, abandonându-i pe românii din județul Covasna, fără votul cărora nu ar fi ajuns niciodată în Parlamentul României.

De asemenea, consilierii locali ai PSD din cadrul Consiliului Local Covasna s-au exprimat public împotriva includerii numelui doctorului Nicolae Teculescu (detalii aici) în denumirea oficială a unității spitalicești, poziționându-se astfel, culmea, de partea maghiară și deci împotriva românilor din oraș, fără votul cărora nu ar fi ajuns niciodată consilieri locali. Asta în ciuda faptului că doctorul Teculescu a fost covăsnean iar Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din Covasna a fost construit de către Statul Român, cu fonduri de la bugetul de stat, pe un teren naționalizat chiar de la românii din Voinești-Covasna.

La fel de tăcut a fost și fostul prefect al județului Covasna, Marius Popica, covăsnean și el, care nu a ezitat în alte ocazii să facă caz de patriotismul lui. De acestă dată a tăcut mâlc, făcând și el jocurile UDMR.

După ce în anul 2010 denumirea Spitalului de Cardiologie din Covasna a fost schimbată de un ministru UDMR, fără consultarea și fără acordul comunității românești din județ, în Spitalul de Recuperare Cardiovasculară ”Dr. Benedek Geza”, de această dată a venit rândul unui ministru PSD să maghiarizeze denumirea unei instituții publice din Covasna.

Guvernul Victor Ponta, guvernul trădării naționale

Prin acest nou gest Victor Ponta confirmă odată în plus că este premierul unui guvern al trădării naționale. În ultimii trei ani, tot la preisunea UDMR, Victor Ponta a schimbat trei prefecți în județul Covasna (mai multe detalii aici). Tot la presiunea UDMR, guvernul condus de Victor Ponta refuză să demareze proceduri administrative pentru înlăturarea stegului secuiesc de pe clădirile publice ale statului român, tolerând astfel propaganda revizionistă maghiară orchestrată de UDMR.

Reamintesc și faptul că guvernul condus de Victor Ponta este singurul guvernul din ultimii 25 de ani care și-a permis să dea în judecată cel mai reprezentativ ONG al românilor din Covasna, Harghita și Mureș. Astfel, în 2013, guvernul condus de Victor Ponta a dat în judecată Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, prin intermediul ANFP, pentru a impune, culmea, limba maghiară ca limbă obligatorie în administrația publică locală din Covasna și Harghita (detalii aici). Guvernul Victor Ponta a pierdut până la urmă procesul (detalii aici).

Atunci când Guvernul României nu se poziționează de partea românilor, ci de parte adversă, a extremiștilor maghiari, putem vorbi de trădare națională. Atunci când grija Guvernului Victor Ponta este să promoveze personalitățile maghiare și refuză promovarea și a personalităților românești, putem vorbi de un guvern al trădării naționale!

Despre ce fel de director a fost dr. Benedek Geza vă puteți documenta aici.

Poziția Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș în acest caz aici.

Biografia doctorului Nicolae Teculescu aici.

ordin ministerul sanatatii nicolae banicioiu spital cardioogie covasna

Tags: , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

7 Responses to GUVERNUL TRĂDĂRII NAȚIONALE. Ministerul Sănătății cedează în fața extremiștilor maghiari și schimbă, DIN NOU, denumirea Spitalului de Cardiologie din Covasna

 1. […] amenințărilor UDMR și a făcut pe plac extremiștilor maghiari: în urmă cu două zile a emis un ordin prin care modifică denumirea Spitalului de Recuperare Cardiovasculară din Covasna, după ce la începutul lunii aprilie anul […]

 2. Ghanima says:

  Corect. Este o actiune continua. Ce partid nu a operat in genunchi in fata UDMR de cand aceasta formatiune (subconstientul m-a facut sa scriu mai intai “operatiune”) a fost adusa la guvernare de catre ilici-kgb? UDMR isi face de cap nestingherita in zonele controlate de membrii sai, iar maghiarizarea s-a intamplat de-a lungul anilor.

 3. Ghanima says:

  Da, corect. Este o actiune continuua. Ce partid n-a operat in genunchi in fata UDMR de cand aceasta formatiune (subconstientul m-a facut sa scriu mai intai “operatiune”) a fost adusa la guvernare de ilici-kgb? Maghiarizarea se intampla de ceva timp…

 4. gaf says:

  dle Dan Tanasa,

  “parerea mea!” – vorba unui cunoscut personaj. Ce rost are sa acordati spatiu celor ce injura neamul romanesc si sunt contra lui. au loc sa-si expuna opiniile in alta parte. Procedati cum credeti, dar ajunge. le stim opiniile, n-avem ce “dialoga” cu ei.

 5. Ghanima says:

  Pai vin alegerile din 2016 si nu vor sa deranjeze apele colaborarii PSD-UDMR! UDMR-istii preseaza ca atata stiu, iar Ministerul Sanatatii executa ordinul pe unitate, cum s-ar zice in termeni militaresti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "GUVERNUL TRĂDĂRII NAȚIONALE. Ministerul Sănătății cedează în fața extremiștilor maghiari și schimbă, DIN NOU, denumirea Spitalului de Cardiologie din Covasna"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/guvernul-tradarii-nationale-ministerul-sanatatii-cedeaza-in-fata-extremistilor-maghiari-si-schimba-din-nou-denumirea-spitalului-de-cardiologie-din-covasna/