HARGHITA. Centru de îngrijire a talentelor din Miercurea Ciuc, inaugurat cu stema UNGARIEI

September 14, 2016 •UDMR •Views: 19410

Președintele UDMR Kelemen Hunor a participat luni, 12 septembrie a.c., la Miercurea Ciuc la inaugurarea Centrului de îngrijire a talentelor Márton Áron. La eveniment nu a fost invitată nicio oficialitate românească, s-a tăiat o panglică în culorile drapelului Ungariei iar pe clădire este amplasată o stemă a Ungariei.

Vezi și ȘOVINISM. În Miercurea Ciuc, fotbalul se joacă doar pentru maghiari

Centrul de îngrijire a talentelor Márton Áron a fost construit în municipiul Miercurea Ciuc, județul Harghita, cu sprijinul statului maghiar prin Fondul Bethlen Gábor, iar funcţionarea lui va fi asigurată de FK Csíkszereda (clubul de fotbal local) şi Parohia Sfânta Cruce (Szent Kereszt).

Deși a avut loc pe teritoriul României, organizatorii și participanții s-au comportat ca și cum evenimentul avea loc în Ungaria: nu au fost invitate oficialitățile române, discursuri doar în limba maghiară, fără simboluri ale României, panglica de inaugurare doar în culorile drapelului Ungariei iar pe clădire este amplasată stema Ungariei, de parcă ar fi vorba de vreo clădire cu statut diplomatic.

La manifestare nu s-a vorbit de orașul Miercurea Ciuc ci numai despre așa-zisul ținut secuiesc și despre secui. Fără nicio legătură cu fotbalul, preotul catolic Darvas Kozma József a spus că „Trebuie să ne străduim să fim tari în credinţă, curaţi în morală, şi tari în identitatea noastră maghiară”.

Centrul poartă numele unui episcop maghiar.

Mai multe foto aici.

Centrul de îngrijire a Talentelor Marton Aron Miercurea Ciuc Kelemen Hunor

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to HARGHITA. Centru de îngrijire a talentelor din Miercurea Ciuc, inaugurat cu stema UNGARIEI

 1. Xviii 3 says:

  Nu i mai persecutati atat pe maghiari si la ei in ungaria sunt localități cu 25% români si la fel școlile sunt in limba româna iar la toate evenimentele se vb. Româneste , la fel este si n franța ,germania si USA deci gata cu naționalismul si chestii de genul asta , macar in ROMANIA ,udmr ul îi ajuta pe cei din covasna , harghita si mures unde traiul e cu mult peste nivelul din ROMANIA au autostrăzi bravo lor , am vazut la tv cum politicienii unguri stau de vorbă cu cetățenii de acolo și îi ajuta exact ca in occident???????????????????????????RUȘINE

  • Calin says:

   Oare ce ați fumat? Se pare că vă duc direct în lumea viselor. Atenție că pe gură deja vă ies parabole!

 2. Ovidiu says:

  Nepasarea si indiferenta celor ce ne conduc PERMIT ACEST TIP DE MANIFESTARII….conducatorii nostrii inebunitii sa si umple conturile uita ca tara ce le umple matul ne este furata bucatica cu bucatica…votati romanii, caci nu avem pe cine sa votam ,nu exista politicieni in tara noastra, suntem condusi de imbecili, hoti,vinzatori de tara…pentru cei ce inca mai simt romaneste inmul suna asa ..DESTEPTA TE ROMANE ,DIN SOMNUL CEL DE MOARTE….desteptati va caci de nu ,cind va ve ti trezi nu vom mai avea nici tara…

 3. Buletin de Carei says:

  La fel procedează şi cand vine la Carei. Nu suportă consilierii români aşa că panglicile se taie doar cu oficiali maghiari cum a fost cazul la inaugurarea Casei de Cultură in 26 oct 2015! Tot programul artistic a fost susţinut de o formaţie din secuime de parcă la Carei nu am avea ansambluri! Ruşine şovinilor ce nu se pot integra în societatea normală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "HARGHITA. Centru de îngrijire a talentelor din Miercurea Ciuc, inaugurat cu stema UNGARIEI"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/harghita-centru-de-ingrijire-a-talentelor-din-miercurea-ciuc-inaugurat-cu-stema-ungariei/