Harghita: Numărul pensionarilor îl depășește pe cel al salariaților,iar câștigul salarial este cel mai mic din țară

October 15, 2013 •Harghita •Views: 1469

Harghita Numărul pensionarilor îl depășește pe cel al salariaților

Numărul de pensionari înregistrați în Harghita este mai mare decât cel al angajaților, iar câștigul salarial este cel mai mic din țară, arată datele puse la dispoziția de Direcția Județeană de Statistică.

Directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Harghita, Maria Abos, a declarat, luni, pentru AGERPRES că, la sfârșitul lunii august, efectivul salariaților era de 65.750 de persoane, în vreme ce numărul de pensionari se ridică la 73.028. Câștigul salarial mediu net este de 1092 de lei, cel mai mic din țară, iar pensia medie este de 777 lei.

Cel mai ridicat câștig salarial se înregistrează în domeniile agricultură și silvicultură, de 1264 lei, urmat de cel din servicii, care este de 1098 lei și de câștigul salarial mediu net din industrie și construcție, care este de 1078 lei,

‘Aceste date sunt obținute pe baza cercetării statistice lunare asupra câștigurilor salariale, completate cu informațiile existente în registrul statistic al întreprinderilor, pentru întreprinderi cu 1-3 salariați’, a explicat Maria Abos.

De altfel, județul Harghita se situează periodic pe ultimele locuri pe țară în ceea ce privește câștigul salarial mediu net.

Datele statistice mai arată că, în ceea ce privește turismul, domeniu pe care autoritățile județene doresc să-l dezvolte continuu, indicele de utilizare a locurilor de cazare este în scădere. Astfel, în ultima lună, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare a fost de 25,2 la sută, față de 30 la sută cât s-a înregistrat în anul precedent. AGERPRES/(AS—autor: Gina Ștefan, editor: Dănuț Pușcașu)

Tags: , , ,

3 Responses to Harghita: Numărul pensionarilor îl depășește pe cel al salariaților,iar câștigul salarial este cel mai mic din țară

 1. da says:

  Adevarul spus pe jumatate se numeste dezinformare. Numarul pensionarilor depaseste pe cel al salariatilor pe nivel de tara, nu numai in HR.

 2. Alex says:

  Nu este adevărat, Harghita este un judeţ prosper, în special pentru industria producătoare de plăcuţe bilingve.
  Articolul este mincinos şi este plătit de judeţele sărace, cum ar fi Clujul, Constanţa, Timişul sau Prahova, care toate trăiesc pe spatele muncii şi contribuţiei prosperelor orăşele harghitene, afară de Topliţa Română, ăla nu-i prosper că-s prea mulţi români acolo.
  Studiile au arătat că dorinţa de autonomie e invers proporţională cu prosperitatea, drept urmare se va lupta curând pentru autonomia…”ţinutului sărăcăcios”, format din Harghita, Covasna, Vaslui, Olt şi Teleorman şi care va fi condus de un triumvirat format din Csaba Borboly, Tamas Sandor şi, desigur, aducătorul de voturi extrmistului Tokes, Liviu Dragnea.
  Ca idee, în HR se alimentează la pompă de 5 lei în mod frecvent, adică mai puţin de UN LITRU!!! Da, e vb. de mopede din alea amărâte, dar e un prag al sărăciei. Trist dar adevărat.
  Covasna stă ceva mai bine datorită apropierii de Braşov, ştiu o grămadă de oameni care fac naveta la BV şi destui braşoveni care au deschis puncte de lucru la Sfântu, contribuind astfel la dezvoltarea zonei, deşi administraţia locală le e anormal de potrivnică.

 3. man alexandru says:

  este normal ca turismul sa scada si va mai scadea..sunt romani care nu se duc in secuime nici gratis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Harghita: Numărul pensionarilor îl depășește pe cel al salariaților,iar câștigul salarial este cel mai mic din țară"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/harghita-numarul-pensionarilor-il-depaseste-pe-cel-al-salariatiloriar-castigul-salarial-este-cel-mai-mic-din-tara/