ILEGAL. Primarul Careiului fără eşarfă tricoloră de Ziua Națională

December 2, 2014 •Ziua Nationala •Views: 2323

1 decembrie 2014, Carei. Primarul Kovacs Jeno participă la manifestprile de Ziua Națională fără eșarfa triciloră (FOTO: Buletin de Carei)

1 decembrie 2014, Carei. Primarul Kovacs Jeno participă la manifestările de Ziua Națională fără eșarfa tricoloră (FOTO: Buletin de Carei)

Potrivit Buletin de Carei, careienii care s-au aflat ieri pe platoul din faţa Monumentului Ostasului Roman au avut parte de o surpriză de proporţii.

In mulţimea de oficialităţi locale sosite pentru ceremoniile dedicate Zilei Naţionale, careienii nu au reuşit să identifice primarul municipiului Carei ci doar pe cetăţeanul Kovacs Eugen. Motivul? Acesta era lipsit de eşarfa tricoloră care se poartă în cazul manifestărilor oficiale, conform Legii Administratiei Publice Locale, 215/2001 ce prevede că “semnul distinctiv al primarului este o eşarfă în culorile drapelului naţional al României, eşarfă ce trebuie purtată, în mod obligatoriu, la solemnităţi, recepţii, ceremonii publice şi la celebrarea căsătoriilor”.

Nota mea: fapta comisă de primarul UDMR Kovacs Jeno este contravenție și se pedepsește cu amendă potrivit art. 24 din H.G. nr. 1157/2001. Va aplica oare prefectul de Satu Mare legea?

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to ILEGAL. Primarul Careiului fără eşarfă tricoloră de Ziua Națională

 1. Buc says:

  Trebuie sa faceti reclamatie astfel incat sa fie amendat

 2. oare ? says:

  “fapta comisă de primarul UDMR Kovacs Jeno este contravenție și se pedepsește cu amendă potrivit art. 24 din H.G. nr. 1157/2001″

  Art 24 din Hotarare face referire la art. 23, care prevede:
  “Primarii sunt obligaţi să poarte eşarfa în culorile drapelului naţional al României, potrivit prevederilor Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, la toate solemnităţile, recepţiile şi ceremoniile publice, indiferent de locul de desfăşurare a acestora, precum şi la celebrarea căsătoriilor.

  Potrivit propriilor postari, Sorin Oprescu, primarul Municipiului Bucuresti nu a purtat la ultimele evenimente esarfa tricolora si potrivit capturilor de pe protv si de pe gandul nu a purtat-o nici in data de 1 decembrie.
  De asemenea, Klaus Iohannis nu a purtat esarafa la data de 1 decembrie, la Alba Iulia, cu toate ca la data respectiva mai era primarul Municipiului Sibiu, el demisionand din aceasta funcite azi, la data de 2.12.2014.

  Oare va aplica cineva legea ?

 3. Horia Mărieș says:

  Răspuns rapid la intrebarea pusă de Dvs.: NU!
  Asta fiindcă cunosc foarte bine ce-i poate pielea prefectului de Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ILEGAL. Primarul Careiului fără eşarfă tricoloră de Ziua Națională"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/ilegal-primarul-careiului-fara-esarfa-tricolora-de-ziua-nationala/