IMPERTINENT. Ministrul de Externe al Ungariei a REFUZAT să transmită un mesaj poporului român cu ocazia Centenarului Marii Uniri

November 12, 2018 •Ungaria •Views: 1048

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a vorbit despre interdicţia pe care o au diplomaţii maghiari, de a participa la evenimentele organizate de Ziua Naţională a României. „Noi respectăm faptul că poate voi simţiţi ceva legat de o dată pentru care noi avem cu totul alte sentimente. Vă rugăm ca şi voi să le respectaţi pe ale noastre”, a spus ministrul de Externe al Ungariei, într-un interviu exclusiv pentru Digi24.

Vezi și DECLARAȚII HALUCINANTE. Budapesta aşteaptă scuze de la România pentru „nedreptăţile” îndurate de Ungaria la Trianon

Întrebat dacă are un mesaj pentru poporul român cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, ministru de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a spus că nu.

Deși vorbește de respect reciproc, diplomatul ungar a fost incapabil să-și ascundă ura pe care o are față de români și a refuzat să transmită poporului român un simplu mesaj cu ocazia Centenarului Marii Uniri.

„Cristina Cileacu: Aveţi, în calitate de ministru de Externe al Ungariei, un mesaj pentru poporul român, la Centenarul Unirii?

Peter Szijjarto: Nu, am un mesaj în general pentru poporul român, dacă are nevoie de acest mesaj. Aş prefera să am o dorinţă, pentru că cine sunt eu să dau un mesaj sau un sfat poporului român?

Cristina Cileacu: Un mesaj, nu un sfat, nu am cerut un sfat.

Peter Szijjarto: Dorinţă, mesaj, cum vrei să-i spunem fără să fim agresivi, desigur, este faptul că suntem două ţări vecine şi trebuie să înţelegem că dacă vom coopera, vom fi mai puternici. Dacă ne vom respecta reciproc, vom fi mai puternici. Dacă nu ne punem energia şi eforturile în conflicte între noi, atunci vom avea energie şi eforturi pe care le putem folosi pentru activităţi pozitive care au sens”.

Integral pe Digi24.

FOTO: Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, și Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, stiripesurse.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "IMPERTINENT. Ministrul de Externe al Ungariei a REFUZAT să transmită un mesaj poporului român cu ocazia Centenarului Marii Uniri"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/impertinent-ministrul-de-externe-al-ungariei-a-refuzat-sa-transmita-un-mesaj-poporului-roman-cu-ocazia-centenarului-marii-uniri/