ÎN ANUL CENTENARULUI. Disperați de trădarea clasei politice, românii din Covasna și Harghita vin la București să protesteze

July 24, 2018 •social •Views: 1667

Duminică, 29 iulie, începând cu ora 17:00, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş organizează un marş de protest împotriva adoptării legii privind Codul Administrativ al României, conform căreia limba maghiară devine în mod neconstituţional a doua limbă oficială în stat pe o arie ce depășește  cu mult județele Covasna, Harghita şi Mureş.

Vezi și EXCLUSIV. ACT DE TRĂDARE NAȚIONALĂ. Coaliția PSD-ALDE dă o lovitură grea statului național român prin adoptarea Codului administrativ

Adunarea manifestanților se va face în Piața Constituției, la ora 17:00. După câteva scurte alocuţiuni, la ora 18:00 se va porni în marș pe traseul: Bulevardul Unirii – PiațaUnirii – Bulevardul I.C.Brătianu – Biserica Sfântul Gheorghe Nou – Piața Universității – Esplanada Statuilor – Bulevardul Regina Elisabeta – Piața Operei – Palatul Cotroceni, traseul avizat de Primăria Municipiului București.

La Palatul Cotroceni se va solicita preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge Legea privind Codul administrativ al României, în forma adoptată de Parlament.

Potrivit publicației Mesagerul de Covasna, organizatorii au menționat că în vederea contractării mijloacelor de transport necesare (autocare), cei interesați de participarea la această acțiune sunt rugați să se înscrie telefonic, până miercuri 25 iulie a.c., la nr. 0744-476142. Participanții din Sfântu Gheorghe sunt așteptați duminică, 29 iulie, la ora 12.00-12.30, în fața Catedralei Ortodoxe de unde se va pleca spre București, la ora 12.30.

În cursul săptămânii trecute, Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş (FCRCHM) i-au transmis o scrisoare preşedintelui României, Klaus Iohannis, prin care i se solicită să nu promulge Legea privind Codul Administrativ al României, în forma adoptată de Parlament, „act normativ prin care limba maghiară dobândește statut de limbă oficială pe o arie ce depășește cu mult județele Covasna,Harghita și Mureș”, precum și o audiență în data de 29 iulie a.c., după încheierea marșului de protest organizat pentru contestarea votării Codului Administrativ de către Parlamentul României.

FOTO: afișul protestului

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

5 Responses to ÎN ANUL CENTENARULUI. Disperați de trădarea clasei politice, românii din Covasna și Harghita vin la București să protesteze

 1. Mircea says:

  Trebuia expusa tradarea parlamentarilor de Covasna ai PMP
  domnii Baciu Gheorghe si Octavian Goga

  Au primit votul romanilor si apoi au devenit orbi si surzi la durerile noastre!!
  Baciu a dat mana si chiar a laudat la festivitatea de la Barcani pe cel mai mare antiroman,din UDMR
  primarul secui si baron al comunei Zagon
  urmariti povestea acestui mafiot liber si azi prin linkul de mai jos…este groaznic
  https://www.cotidianul.ro/lasa-ma-dracului-in-pace-ca-din-cauza-matale-mi-se-intampla-aceste-chestii-2/

 2. Mircea says:

  Din pacate se merge degeaba la Bucuresti…
  Trebuiau luate masuri mai devreme..
  Presedintele degeaba trimite legea inapoi pt va reveni la el sub aceeasi forma..
  Romanii au fost uitati si tradati in Harghita si Covasna!!

  https://www.youtube.com/watch?v=SLaVcLmj8mM

 3. Nelutu says:

  Doar din Sf Gheorghe se pleaca?Romanii din Harghita sau Mures,unde se vor aduna pentru plecare?Pentru harghiteni,plecarea ar trebui sa se faca din Toplita,dar pina la acesta ora nu am vazut sau auzit nici o initiativa!

 4. Bun asa says:

  Autocarele sa faca opriri si mini-evenimente in alte puncte cheie de pe traseu (monumente istorice, piete, centre ale oraselor) si sa fie pregatite sa mai ia oameni. De exemplu eu sunt din Brasov si as vrea sa vin cu voi la Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ÎN ANUL CENTENARULUI. Disperați de trădarea clasei politice, românii din Covasna și Harghita vin la București să protesteze"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/in-anul-centenarului-disperati-de-tradarea-clasei-politice-romanii-din-covasna-si-harghita-vin-la-bucuresti-sa-protesteze/