ÎN ATENȚIA DOMNULUI HANS KLEMM. Heraldistul Szekeres Attila: Așa-zisul steag secuiesc este de fapt o FAȚĂ DE PERNĂ. Eu NU l-aș arbora!

September 14, 2016 •steagul secuiesc •Views: 3880

În așteptarea unei reacții publice din partea ambasadorului SUA la București în urma gestului său ofensator la adresa României de a se fotografia cu steagul separatiștilor maghiari, vin în ajutorul domniei sale și îi pun la dispoziție informații complete cu privire la acest așa-zis steag secuiesc.

Vezi și SCANDALUL KLEMM-SEPARATIȘTI. Radu Tudor: ambasadorul SUA la București trebuie chemat de urgență la MAE

Contrar celor afirmate de primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, ultra-șovinul Antal Árpád András, care afirmă în mod mincinos, fără probe, că acest steag secuiesc „a fost folosit prima dată în 1599, când secuii au luptat alături de Mihai Viteazul”, steagul secuiesc fluturat de separatiștii maghiari și legitimat de ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, reprezintă de fapt… un model de față de pernă.

În anul 2013 Jurnalul Național publica opinia heraldistului Szekeres Attila István, membru al Comisiei Naţionale de Heraldică, Genealogie şi Sigilografie a Academiei Române și al Societăţii Maghiare de Heraldică şi Genealogie, cu privire la acest așa-zis steag secuiesc. „Szekeres Attila István a mai declarat pentru Új Magyar Szó că, personal, în niciun caz nu ar arbora steagul secuiesc sub forma în care acesta este utilizat acum, fiind pus în circulație de Consiliul Național Secuiesc(CNS). „Acest așa-zis steag secuiesc este luat dintr-un model de broderie de pernă. Varianta corectă din punct de vedere istoric este diferită de acest fals steag prin amănunte esențiale pentru un heraldist: soarele trebuie să se sprijine pe o singură rază, nu pe două, iar semiluna ar trebui să fie crescătoare, nu descrescătoare. Această făcătura, în jurul căreia se face acum atâta tevatură, a ajuns să fie impațită peste tot, ca la talcioc, fără să fie întrebați specialiștii” – a opinat heraldistul din Sfântu Gheorghe” (articolul integral aici).

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ÎN ATENȚIA DOMNULUI HANS KLEMM. Heraldistul Szekeres Attila: Așa-zisul steag secuiesc este de fapt o FAȚĂ DE PERNĂ. Eu NU l-aș arbora!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/in-atentia-domnului-hans-klemm-heraldistul-szekeres-attila-asa-zisul-steag-secuiesc-este-de-fapt-o-fata-de-perna-eu-nu-l-as-arbora/