ÎN CEL HAL AM AJUNS! Premierul României mulțumeste public unui deputat UDMR CONDAMNAT la 3 ani pușcărie în cazul unor retrocedări ilegale. DOCUMENTE/FOTO/VIDEO

April 17, 2013 •Victor Ponta •Views: 2373

ponta-marko

Foto: ghimpele.ro

Rar mi-a fost dat să vă o asemenea ticăloșie! Azi, de la tribuna Parlamentului României, Primul ministru al României, PSD-istul Victor Ponta, a mulțumit public deputatului UDMR Marko Attila pentru amendamentele aduse la legea retrocedărilor. Nimic deosebit până aici. Doar că deputatul UDMR Marko Attila  fost condamnat la trei ani cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în cazul unor retrocedări abuzive.

Dosarul penal în care deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat la trei ani pușcărie cu executare este în acest moment la Înalta Curte de Casație și Justiție, următorul termen în dosar fiind 16 mai a.c. Marko Attila nu a fost condamnat pentru conducere în stare de ebrietate sau pentru spălare de bani ci, culmea, chiar pentru retrocedări abuzive. Acum, în lumina declarației uluitoare a premierului, este de așteptat ca Marko Attila să fie achitat. Declarația premierului Victor Ponta este stupefiantă și suficientă pentru o demisie de onoare a acestuia!

Ghimpele.ro: Victor Ponta îi mulţumeşte personal, de la tribuna Parlamentului, unui politician condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Reacţia premierului: “Nu cunosc datele”

de Nicoleta Bălan

Victor Ponta i-a mulţumit astăzi în plenul parlamentului UDMR-istului Marko Attila, condamnat la 3 ani de închisoare într-un caz de retrocedare abuzivă, pentru ajutorul şi argumentele aduse la noua formă a legii retrocedărilor, pentru care Guvernul României şi-a angajat răspunderea în Legislativ.

Când spun că a existat o contribuţie importantă vreau să spun că parlamentari cu experienţă în domeniu, domnul Marko Attila de la UDMR, dl Fenechiu de la PP-DD (avocatul lui Dan Diaconescu n.r.), colegul meu Florin Iordache de la PSD, oameni cu experienţă care au făcut amendamente şi observaţii concrete extrem de utile“, a spus Ponta în Parlament.

După şedinţa de plen, reporterii l-au rugat pe premier să confirme că Marko Attila a contribuit la acestă lege: “Cred că e unul din parlamentarii care a făcut foarte multe amendamente“, a spus Ponta.

Întrebat dacă nu reprezintă o problemă faptul că Attila a fost condamnat într-o primă instanţă la 3 ani de închisoare pentru retrocedări contra interesului public, Ponta nu a avut un răspuns clar. “Nu pot să comentez şi nu cunosc datele dosarului domniei sale. Eu vorbesc de parlamentari… nu ştiu în ce dosare e avocat dl Fenechiu, de exemplu, habar nu am. Eu vorbesc de parlamentarii care au făcut amendamente foarte aplicate ..”

Proiectul de lege privind despăgubirile pentru imobile naţionalizate, pentru care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament, stabileşte că foştii proprietari ai caselor naţionalizate care nu pot fi despăgubiţi în natură vor primi puncte în valoare nominală de un leu, raportat la valoarea casei, cu care vor putea achiziţiona prin licitaţie alte imobile sau le vor preschimba în bani, dar după 2017, în limita a 14% pe an din suma punctelor.

Foştii proprietari de imobile naţionalizate ale căror dosare au fost deja soluţionate vor primi despăgubiri în numerar în termen de cinci ani, începând cu ianuarie 2014, în tranşe anuale egale al căror cuantum nu poate fi sub 5.000 lei.

Deputatul UDMR Marko Attila, condamnat cu executare pentru retrocedări abuzive

Deputatul UDMR Marko Attila, condamnat cu executare pentru retrocedări abuzive

Parlamentarul UDMR Marko Attila a fost acuzat de abuz în serviciu contra interesului public pentru restituirea Colegiului “Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe.

Având statutul de deputat, Marko Atilla va fi judecat de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru faptele de care este acuzat. La termenul anunţat pentru 16 mai a.c., se va decide soarta parlamentarului condamnat de o instanţă inferioară la 3 ani de închisoare cu executare. În aceste condiţii apare, în mod firesc, întrebarea logică: În ce măsură poate fi coerentă o eventuală decizie de condamnare pentru retrocedări abuzive a celui care a fost astăzi, public, de la tribuna Parlamentului, declarat – tocmai de către prim-ministru – cel mai important artizan al noii legi a retrocedărilor?

Citeşte şi Fostul secretar de stat Marko Attila, condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Declarația video a premierului Victor Ponta o puteți urmări pe anten3.ro.

Vezi și ALO, VIVIANE REDING? UDMR face presiuni asupra justiției din România și incită la un conflict interetnic! Pagină de internet împotriva condamnării UDMR-istului Marko Attila.

DOCUMENTE. CUM ÎI MANIPULEAZĂ UDMR pe maghiarii din Ardeal pentru a-l scăpa de închisoare pe UDMR-istul Marko Attila. Care este de fapt miza mitingului maghiarimii din 1 septembrie? VEZI AICI CINE ESTE PROPRIETARUL CLĂDIRII COLEGIULUI SZEKELY MIKO DIN SFÂNTU GHEORGHE

UDMR-istul Marko Attila, condamnat la închisoare: ”Justiţia din România nu este una independentă”! UDMR scoate maghiarimea în stradă pe 1 septembrie și face lobby în ”toate forurile internaţionale posibile”

PRIN MINCIUNĂ maghiarii din Covasna sunt instigați împotriva României. Bisericile maghiare și UDMR au dat mâna cu Csibi Barna în cazul „renaţionalizării” Colegiului Szekely Miko

Tags: , , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

10 Responses to ÎN CEL HAL AM AJUNS! Premierul României mulțumeste public unui deputat UDMR CONDAMNAT la 3 ani pușcărie în cazul unor retrocedări ilegale. DOCUMENTE/FOTO/VIDEO

 1. Balau Catalin says:

  Ponta a dat si inca va da dovada de caracter lipsa si lasitate doar pentru a se mentine la putere, pentru acest individ nu exista notiunea de mandrienationala. Strainii cand vad caracterul acestui individ ne trateaza ca atare.

 2. Afumatul de Niro says:

  Marko Attila a fost azi pe TVR-emisiunea in limba maghiara- unde, printre alele, a zis ca “a vorbit cu primul ministru despre cazul-Miko” ..am senzatia ca il scapa Ponta, desi sunt posibile si surprize de la ICCJ

 3. Dan, astazi citeam in revista Romania Mare urmatoarea informatie: ,,Romania Mare, 30.11.2012 – Un sat din zona Arad a fost castigat in instanta de un nobil maghiar si acesta a solicitat evacuarea locuitorilor. Ce spun autoritatile romane? Nimic!” Este adevarata inforomatia?

 4. Afumatul de Niro says:

  Ponta nu are caracter nici valori, e un om foarte “alunecos” si oportunist.
  Ungaria a rezolvat cu retrocedarile imediat dupa 1990, s-au dat 6 luni sa se depuna cererei si apoi 20% din valoare s-a despagubit.
  Romania insa a fost obligata s-a accepte “in intergrum”, mii de cladiri, terenuri, paduri..un alt jaf, un alt capitol din distrugerea tarii, pe langa industrie si depopulare (milioane de tineri au plecat din tara din cauza lipsei locurilor de munca).

  Un dezastru national ultmii 20 de ani, mai rau decat cele doua razboiae mondiale luate impreuna.

 5. asta ori e un aranjament la nivel mult mai mare de sfera Romaniei, ori Ponta este dracul gol(VEZI FOTO) ! PIEI DRACE!

 6. Acest deputat UDMR a depus aceste amendamente, cred, gândindu-se inițial din punctul de vedere al UDMR-ului, care , iată de ce să n-o recunoaștem a început pe nebăgare de seamă cu retrocedările. În primul rând al pădurilor, pe care alt deputat UDMR a avut grijă să le…,,chelească” rapid: Marko Bela. tâtea și-a retrocedat, pân-au chelit de tot munții noștrii în anumite zone. Verificat și ….retras mulțumirile, iar în cazul celor doi deputați, legea să fie corect și pe deplin aplicată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ÎN CEL HAL AM AJUNS! Premierul României mulțumeste public unui deputat UDMR CONDAMNAT la 3 ani pușcărie în cazul unor retrocedări ilegale. DOCUMENTE/FOTO/VIDEO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/in-cel-hal-am-ajuns-premierul-romaniei-multumeste-public-unui-deputat-udmr-condamnat-la-3-ani-puscarie-in-cazul-unor-retrocedari-ilegale-documentefotovideo/