ÎN COVASNA drapelul național al României se poate arbora doar cu autorizație de la liderii UDMR

January 11, 2013 •Tamas Sandor •Views: 1261

UDMR-istul Tamas Sandor

UDMR-istul Tamas Sandor

Președintele CJ Covasna: ”Drapelul național al României trebuie înlăturat deoarece nu are autorizaţie de construcţie”

Declarația a fost făcută de UDMR-istul Tamas Sandor, președintele CJ Covasna și președinte UDMR Covasna, imediat după ce organizatorii manifestarilor de sărbătorire a Zilei Naționale de la Sfântu Gheorghe au tapat cu un drapel național de mari dimensiuni panoul ”SIC – terra siculorum” montat de liderii UDMR Covasna în fața Prefecturii Covasna.

Declarația stupefiantă a liderului UDMR a fost consemnată de către publicația în limba maghiară Szekely hirmondo în numărul său din data de 3 decembrie 2012.

”Prefectul provoacă / Au ascuns panoul în spatele drapelului românesc / Ne provoacă?

În dimineaţa zilei de 1 decembrie, prefectul a acoperit cu un drapel panoul cu inscripţia SIC-TERRA SICULORUM, pentru ca românimea care aclamă aniversarea unirii Transilvaniei cu România să poată sărbători netulburată.

Sentimentele noastre secuieşti nu pot fi acoperite cu un drapel românesc – a fost reacţia preşedintelui consiliului judeţean, Tamas Sandor, la aflarea veştii că panoul cu inscripţia SIC, amplasat în faţa prefecturii, a fost acoperit cu un drapel tricolor uriaş. Potrivit preşedintelui CJ, drapelul trebuie înlăturat deoarece nu are autorizaţie de construcţie.

În dimineaţa zilei de 1 decembrie, drapelul încă nu era montat în faţa panoului. Poliţia a închis circulaţia pe drumul care duce pe pod spre piaţa Mihai Viteazul la ora 07:30, ca urmare drapelul a fost montat după această oră. Montarea a fost făcută în aşa fel încât privind dinspre piaţă, drapelul acoperea practic cu totul panoul, astfel că românimea care aclamă aniversarea unirii Transilvaniei cu România a putut sărbători netulburată.

Sursa: cotidianul Szekely hirmondo, nr. 232 din 03.12.2012” (Traducere: Centrul European de Studii Covasna – Harghita)Tags: , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to ÎN COVASNA drapelul național al României se poate arbora doar cu autorizație de la liderii UDMR

  1. […] Vezi și ÎN COVASNA drapelul național al României se poate arbora doar cu autorizație de la liderii UDMR […]

  2. pentru Frunda,si Tokes says:

    Autorizatia mea catre UDMR : sa va exercitati drepturile jegoase atunci cand or sarbatori caii Pastele de buna voie si nesiliti de nimeni.
    semnatura mea e un scuipat in fruntea voastra.
    Nu va salut!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "ÎN COVASNA drapelul național al României se poate arbora doar cu autorizație de la liderii UDMR"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/in-covasna-drapelul-national-al-romaniei-se-poate-arbora-doar-cu-autorizatie-de-la-liderii-udmr/