In sfarsit un parlamentar roman adevarat: SOS – romanii din Timoc!

April 30, 2010 •PD-L, Serbia, Timoc •Views: 1030

Deputatul PD-L Dan Radu Zatreanu isi exprima profunda indignare fata de politica de represiune a autoritatilor sarbe fata de romanii din Timoc, care isi cer dreptul la educatie, la cultura, si la religie in limba materna, transmite Romanian Global News, care citeaza un comunicat de presa.

Totodata, deputatul democrat-liberal, membru al comisiei de Invatamant,stiinta tineret si sport din cadrul Camerei Deputatilor, si-a manifestat solidaritatea fata de romanii timoceni, supusi in ultimele zile unor presiuni psihice greu de suportat.

„Anchetarea in masa este o metoda nazisto-stalinista, prin care se doreste intimidarea populatiei de nationalitate romana din zona Timocului”, precizeaza Dan-Radu Zatreanu, care se arata dispus ca, in cazul in care autoritatile de la Bucuresti nu reusesc sa negocieze situatia cu guvernul sarb, sa organizeze actiuni de protest pentru a atrage atentia opiniei publice europene. „Este inadmisibil ca intr-un stat european al secolului XXI sa mai intalnim astfel de manifestari nationaliste, de negare a valorilor culturale si religioase ale unei comunitati etnice. Romanii din Timoc nu doresc altceva decat sa fie reprezentati, iar semnaturile date pe lista doctorului Pedrag Balasevic, presedintele Partiei Democrate a Rumanilor din Serbia, reprezinta un act de recunoastere a apartenentei nationale si nicidecum un afront adus autoritatilor sarbe sau un act de separatism”, mai spune deputatul democrat-liberal. De alfel, lipsa de reactie a clasei politice romanesti, la sase ani de la constituirea Partiei Democrate a Rumanior din Serbia, in conditiile in care ne declaram a fi in relatii foarte bune cu Belgradul, a dus si la interzicerea celor doar 10 minute pe zi in limba romana, difuzate la televiziunea din Bor pentru cei 300.000 de „rumani-valahi” din zona Timocului. De aceea, deputatul Dan-Radu Zatreanu a decis implicarea sa activa, in actiuni de protest si solidaritate cu romanii timoceni in cazul in care politica de persecutare, dusa sub tacitul accept al presedintelui sarb Tadici, nu se va opri imediat.

Dan-Radu Zatreanu este deputat PD-L de Bucuresti, ales in Colegiul uninominal nr. 14, din sectorul 3.

Sursa: Romanian Global News

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

One Response to In sfarsit un parlamentar roman adevarat: SOS – romanii din Timoc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "In sfarsit un parlamentar roman adevarat: SOS - romanii din Timoc!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/in-sfarsit-un-parlamentar-roman-adevarat-sos-romanii-din-timoc-2/