INACCEPTABIL. CNS organizează un mare miting pentru autonomia ținutului secuiesc, chiar de Centenarul Marii Uniri. „Dacă România nu va fi un stat democratic, nu va apuca aniversarea a 200 de ani de existenţă!”

August 29, 2018 • extremism maghiar • Views: 1934

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) anunţă organizarea unei mari adunări secuiești de centenar. Aceasta va avea loc la 18 noiembrie, la ora 13, în piaţa centrală din Sfântu Gheorghe.

Vezi și EXCLUSIV. În anul Centenarului, Guvernul României recunoaște oficial existența „ținutului secuiesc”

Conform apelului semnat de către preşedintele CNS, Balázs Izsák şi transmis, marţi, către agenţia ungară de presă MTI, preluat de portalul Hirado.hu, consiliul anunţă un miting de mare anvergură ca Marele marş al secuilor, de acum cinci ani. Marea adunare secuiască de centenar va fi, conform invitaţiei, un eveniment care se adresează şi viitorului, respectiv va conferi un nou impuls luptei pentru autonomie.

„Să transmitem Bucureştiului că secuii nu renunţă la lupta pentru autonomie! Iar autorităţilor publice româneşti, care se luptă unele cu altele, le transmitem: dacă România nu va fi un stat democratic, dacă nu va fi un stat de drept, nu va apuca aniversarea a 200 de ani de existenţă! Secuimea solicită ordine constituţională şi stat de drept, iar în interiorul acestora, autonomie teritorială. Autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc este o
condiţie prealabilă pentru reconcilierea româno-maghiară şi o condiţie prealabilă pentru stabilitatea în regiune. Să exprimăm acest mesaj la Sfântu Gheorghe, la 18 noiembrie 2018″, scrie în apelul de marţi al CNS preluat de portalul Hirado.hu.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

4 Responses to INACCEPTABIL. CNS organizează un mare miting pentru autonomia ținutului secuiesc, chiar de Centenarul Marii Uniri. „Dacă România nu va fi un stat democratic, nu va apuca aniversarea a 200 de ani de existenţă!”

 1. Constantin says:

  Da, cine sunt astia care vor sa demonstreze ? Si pentru/impotriva ce protesteaza ?
  Daca au niste cereri care contravin Constitutiei tarii, sa nu le fie aprobata urlatoria.

 2. Cristi says:

  Și când te gândești că jandarmeria a folosit tot stocul de gaz iritant împotriva românilor, care își cereau țara înapoi.

 3. Daniela says:

  Doamne Dumnezeule…nu mai suport…da ți pe Facebook..spuneți cum sa reacționăm…daca e și ce cale e..la președinție..oriunde…NU SE POARE ASA CEVA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend