INACCEPTABIL. În anul Centenarului Marii Uniri, primarul Brașovului și președintele CJ Brașov sunt promotorii iredentismului maghiar

September 10, 2018 • Covasna • Views: 931

În anul Centenarului Marii Uniri mai marii județului Brașov joacă ceardaș cu liderii UDMR din Covasna în timp ce românii aniversează 74 de ani de la eliberarea oraşului Sfântu Gheorghe de sub ocupaţie fascisto-hortystă.

Vezi și UDMR Covasna, lipsă de bun simț de Ziua Națională a României. Ce mesaje au transmis Tamas și Antal

În anul Centenarului Marii Uniri mai marii județului Brașov sunt promotori activi ai iredentismului maghiar. Primarul Brașovului și președintele Consiuliului Județean Brașov stau la aceeași masă cu cei care acționează în favoarea inteleselor Ungariei în România.

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, continută să fie un promotor activ al iredentismului maghiar și să-i sprijine pe cei care acționează în România în favoarea intereselor Ungariei, pe UDMR-iștii Tamas Sandor și Gruman Robert, președintele și respectiv vicepreședintele Consiliului Județean Covasna.

Deși este român și primar al municipiului Brașov din anul 2004, George Scripcaru nu a participat niciodată la vreo manifestare a românilor din Covasna. Niciodată. În schimb, din când în când, Scripcaru apare în județul Covasna exclusiv ca să-i sprijine pe cei care promovează în România interesele Ungariei, adică pe liderii UDMR din Covasna.

De data aceasta Scripcaru a participat la cea de-a doua ediţie a Festivalului Deliciilor Dulci, organizată în acest sfârșit de săptămână la Sfântu Gheorghe. Potrivit organizatorilor, titlul evenimentului a fost „Kürtőskalács-ul Anului în Ţinutul Secuiesc – 2018”. Scripcaru nu a venit singur ci l-a adus și pe preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veștea. Cei doi au devenit promotori ai unui eveniment public care face parte în mod evident din strategia de marketing a separatismului maghiar pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc.

„La festival au sosit vizitatori din tot Ţinutul Secuiesc, dar şi din judeţul învecinat Braşov. Respectându-şi promisiunea, au vizitat evenimentul Adrian-Ioan Veștea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi George Scripcaru, primarul Braşovului, ei fiind prezenţi la coacerea kürtős-ului uriaş. Ambii au vorbit despre buna cooperare dezvoltată la nivelul celor două judeţe, aducând şi făină pentru kürtőskalács-ul comun, ca semn al excelentelor relaţii dintre regiunile Ţara Bârsei şi Trei Scaune”, se arată în comunicatul de presă a CJ Covasna.

„Turismul nu are granițe, consider că doar împreună putem demonstra că suntem o destinație binecuvântată. Împreună cu județul Covasna, cu toată regiunea Centru să arătăm României că știm să ne promovăm și știm să ne punem în valoare  lucrurile frumoase pe care noi le avem. Vă așteptăm să participați și la evenimentele din Brașov” – a subliniat Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, potrivit comnicatului CJ Covasna.

„Combinația asta cu Țara Bârsei și Ținutul Secuiesc este o treabă foarte bună, contrar a ceea ce spun unii despre secui, eu cred că suntem cei mai buni prieteni unii cu alții, ar trebui să apreciem cu toții tradițiile și cultura Ținutului Secuiesc” – a punctat George Scripcaru, primarul Municipului Brașov, invitând publicul și la Brașov unde se desfășoară Oktoberfest, se mai arată în comunicatul CJ Covasna.

În timp ce Veștea și Scripcaru jucau ceardaș cu lideri UDMR și promovau așa-zisul ținut secuiesc, cel pe care UDMR îl vrea alipit Ungariei, la doi pași de ei, în fața Primăriei Sfântu Gheorghe, se desfășurau ceremoniile militare şi religioase cu ocazia aniversării a 74 de ani de la eliberarea oraşului Sfântu Gheorghe de sub ocupaţie fascisto-hortystă (detalii aici). În aceste condiții, gestul celor doi lideri brașoveni reprezintă o adevărată insultă la adresa românilor din municipiul Sfântu Gheorghe.

Este deja de notorietate faptul că primarul Brașovului, George Scripcaru, este un susținător fanatic al propagandei UDMR. Scripcaru a declarat încă din 2011 că ar fi de acord cu autonomia așa-zisului ținut secuiesc (detalii aici), idee pentru care acționează activ în România UDMR sprijinită de Ungaria, tară care se află în relații foarte bune cu Rusia.

FOTO: George Scripcaru și Tamas Sandor, lucrează cot la cot pentru realizarea dezideratelor UDMR, CJ Covasna.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , ,

One Response to INACCEPTABIL. În anul Centenarului Marii Uniri, primarul Brașovului și președintele CJ Brașov sunt promotorii iredentismului maghiar

  1. Daniela Ciută says:

    la fel este şi la Carei. Ieri l-am comemorat pe Avram Iancu dar primarul a mers doar la inaugurarea grădiniţei maghiare reformate alături de inspectorul şef al învăţământului judeţean, Călin Durlă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend