INACCEPTABIL. Tratatul de la Trianon comemorat ieri ÎNTR-O ȘCOALĂ din Miercurea Ciuc. S-a cântat Ungaria Mare și MOARTEA României. FOTO

June 5, 2013 • UDMR • Views: 1993

Şcoala Generală ,Petofi Sandor Miercurea Ciuc Trianon

Foto: informatiahr.ro

Informația Harghitei: ”La Şcoala Generală ,,Petofi Sandor”. Îndoctrinarea şcolarilor”

Într-o perioadă în care chiar primarul municipiului Miercurea-Ciuc a declarat că maghiarii din zonă mai au la dispoziţie cel mult 5 ani pentru a obţine autonomia culturală şi teritorială, mesajele de bună convieţuire interetnică din partea unor intelectuali români şi maghiari par că se lovesc ca de zid.
Astfel, cei mai mici elevi, din şcoala primară, sunt îndoctrinaţi, în şcoală, înmagazinându-li-se ideea Ungariei Mari. Manualul de istorie a secuilor are, bineînţeles, rolul său în această poveste.
Ieri, în curtea Şcolii Generale ,,Petofi Sandor” din Miercurea-Ciuc, cei mai mici elevi au intonat cântece patriotice ungureşti şi au desenat mesaje anti Trianon, comemorând, astfel, evenimentul de la 4 iunie 1920.

Întrebăm şi noi dacă un eveniment, organizat de o instituţie de învăţământ, în care şcolarii sunt puşi să deseneze hărţi ale Ungariei Mari (pe înţelesul tuturor – hărţi separatiste, căci Ungaria Mare înseamnă, practic, dezlipirea Transilvaniei din România) şi să fredoneze cântece naţionaliste ungureşti este moral (apropo de moralitatea bentiţei de la Covasna, domnilor de la UDMR) şi legal?

Şcoala Generală ,Petofi Sandor Miercurea Ciuc Trianon Ungaria Mare

Foto: informatiahr.ro

XXX

Între timp, la Liceul ,,Korosi Csoma Sandor” din Covasna (cel cu bentiţa tricoloră) a izbucnit un nou scandal. Site-ul www.ne-cenzurat.ro şi TVR precizează că elevii claselor a XII-a de la secţia română vroiau să fie reprezentaţi şi ei printr-o simbolistică românească pe panoul de sfârşit de an (în forma iniţială, şi finală, panoul are reprezentat drumul făcut de Korosi, însoţit de tricolorul Ungariei, care a plecat în Orient pentru a-şi căuta originile).
Cum nu s-a putut ajunge la un consens, în cele din urmă elevii de la secţia română nu au mai fost incluşi în tablou, surse locale spunând că este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva!

Autor: L.C.

Sursa: Informația Harghitei

Vezi și EXCLUSIV. Șovinism maghiar în Covasna: Elevii români EXCLUȘI de pe panoul promoției la Liceul Korosi. Ceremonia de sfârșit de an școlar FĂRĂ imnul național. FOTOTags: , , , , , , ,

7 Responses to INACCEPTABIL. Tratatul de la Trianon comemorat ieri ÎNTR-O ȘCOALĂ din Miercurea Ciuc. S-a cântat Ungaria Mare și MOARTEA României. FOTO

 1. Ciobanas cu 299 de oi says:

  Domnilor politicieni udmr ? :)) sunt niste scursuri … ne vand pe bucati . Vand padure, traditii, pamant romanesc, nu vad ce cauta in politica romaniei.. ( nu ca politicienii romani ar fi mai buni ) dar mai fac si declaratii care starnesc doar ura intre oameni. Cat despre limba romana si traditiile romanesti din cate vad ar putea veni orice strain sa-si impuna ce vrea el pe pamantul nostru. Cei care stau aici si sunt de alta nationalitate, nu vad de ce si-ar impune ei limba si traditiile pe pamantul care stau si stiu ca radacinile nu au legatura cu ce vor ei. Nu am nimic cu cei care isi vad de treaba lor si nu fac pretentii doar sa arate ca pot da cu pumnul in piept.

 2. […] Vezi și INACCEPTABIL. Tratatul de la Trianon comemorat ieri ÎNTR-O ȘCOALĂ din Miercurea Ciuc. S-a cântat… […]

 3. Madalin says:

  Ar trebui sa comemoram si noi romanii Trianon-ul. In 1916 tratatul cu Antanta ne dadea mai mult pamant. In 1918 la Alba Iulia s-a adoptat unirea pana dincolo de Tisa, in Banat pana la Tisa… In 1919 am ocupat cu armata si mai mult. Deci Trianon-ul defapt ne-a luat ceea ce aveam de facto: pamant la vest de actuala granita. Cum sa nu il comemoram indoliati ?

 4. felea says:

  si ia recita-mi si mie te rog versurile cu oartea Romaniei daca tot spui ca sa cantat
  vreu sa aud

 5. Emilian says:

  Nu vreau să fiu cârcotaş, dar se scrie “voiau”, nu “vroiau”.

 6. Demy says:

  Nu sunt ei de vina, intr-o tara in care Ministerul Educatiei tolereaza manuale straine de Romania, programe scolare intocmite in Ungaria(vezi istoria secuilor, un fals grosolan, s.a.) Un guvern timid intr-o tara fara caini si fara viitor…, nu ma mai mira ca sunt romani, si nu putini care, ca sa le mearga bine se declara unguri,nu secui pentru ca secui nu mai sunt, acestia au fost primii maghearizati.

 7. dacos says:

  ,,domnilor de la udmr”?…Dane tu esti prea politicos cu cine nu trebuie.Poate jigodiile de la udmr caci atit timp cat se dedau la asemenea practici si pentru ei desi traiesc aici in tara asta ,nu dau doi bani pe ea….asa se pot numi-jigodii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend