Înainte să fie creștin și conservator, Viktor Orban este un dușman al României

October 8, 2018 • Ungaria • Views: 3014

Electoratul partidelor maghiare din România a boicotat în masă Referendumul pentru căsătorie ce a avut loc în acest sfârșit de săptămână. Deși atât UDMR cât și PCM au îndemnat electoratul maghiar să meargă la vot și să voteze, aceștia au stat acasă.

Vezi și Viktor Orban: Ungaria este îngrijorată de situația drepturilor minorității maghiare din România

Deși la nivel declarativ au încurajat electoratul să meagă la vot, formațiunile politice ale comunității maghiare din România l-au boicotat cât au putut în speranța că acesta nu va întruni cvorumul necesar validării. Cea mai slabă prezență la urne a fost în județele Covasna (8,5%) și Harghita (11,1%). O prezență foarte slabă a fost și în celelelate două județe cu un bazin important de votanți UDMR, Mureș (15,7%) și Satu Mare (14,4%). În Covasna, 16 secţii de votare nu au atins, la închiderea secţiilor de votare, pragul de 3%, transmite Mediafax.

Interesantă este însă și poziția Budapestei și a lui Viktor Orban în contextul geopolitic al zonei Europei de Est. În timp ce la mijlocul săptămânii trecute secretarul de stat ungar în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, responsabil pentru relaţia cu cultele, minorităţile şi societatea civilă, Miklós Soltész, împreună cu episcopul romano-catolic László Böcskei, episcopul reformat István Csűry şi deputatul UDMR Ödön Szabó au îndemnat maghiarii la participare la referendumul de la sfârşitul săptămânii şi la vot cu „da” pentru redefinirea familiei în Constituţia României (detalii aici), Premierul Ungariei a refuzat să mobilizeze electoratul maghiar din Transilvania într-o cauză care ar fi ajutat România în lupta ei cu sexo-marxismul.

În mod normal, te-ai fi așteptat ca liderul de la Budapesta, o voce puternică în Europa în favoarea valorilor creștine și conservatoare, să intervină în ajutorul fraților săi creștini și conservatori din România. Asta cu atât mai mult cu cât, odată pătrunsă în școlile din România, ideologia de gen și ideologia sexo-marxismului va afecta inclusiv viața celor 1,2 milioane de maghiari pe care altfel Viktor Oban îi manipulează după cum îi poftește inima. Dacă Premierul Ungariei, Viktor Orban, ar fi îndemnat electoratul maghiar să iasă la vot o mare parte a maghiarilor din România ar fi ieșit la vot, chiar dacă atât UDMR cât și preoții maghiari au boicotat acest referendum pentru normalitate.

Ei bine nu! Viktor Orban a ales să ignore cu bună știință acest moment deosebit de important în viața creștinilor din Europa. Asta pentru că înainte de a fi creștin și conservator Viktor Orban este un promotor activ al ideologiei revizionismului maghiar. Orban nu are niciun interes ca societatea românească să se întărescă ci, din contra, ar tot interesul ca societatea românescă să fie cât mai polarizată, cât mai divizată. Asta servește de minune planurilor sale bine articulate de realipire a Transilvaniei la Ungaria sau, cel puțin într-o primă fază, de obținere a independenței Transilvaniei.

Dacă nu era un biet vasal și dacă era într-adevăr interesat să susțină familia naturală, aia în care s-a născut și el, liderul PSD Liviu Dragnea ar fi negociat intervenția liderului de la Budapesta în subiectul referendumului, la schimb, spre exemplu, cu înființarea Liceului Teologic de la Târgu Mureș, unitate de învățământ exclusiv maghiară. Dar pentru că pe Dragnea nu l-a interesat soarta referendumului iar Viktor Oban știe că înainte să fie creștin și conservator este un dușman al României, Referendumul pentru definirea căsătoriei a fost sabotat de liderul PSD și ignorat de liderul de la Budapesta. Totul în dauna cetățenilor români, indiferent de etnie.

FOTO: ziuanews.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

2 Responses to Înainte să fie creștin și conservator, Viktor Orban este un dușman al României

  1. Dragoș says:

    Întotdeauna noua ne place sa dam vina pe altii cand nu ne iese ce dorim. Chiar dacă ar fi votat toti ungurii tot n-ar fi făcut nici o diferență. Ei sunt in jur de 1000000 cu drept de vot. Au votat în jur de 100000 si alti 900000 de mii in plus tot nu se ajungea la cvorum.
    Unde au fost cei 15 000 000 de romani care nu a votat? Cred ca cea mai buna intrebare este de ce nu au iesit la vot. In mod sigur nu pentru ca fi de acord in mod tacit cu casatoriile gay. Reflectati la asta domnilor care căutați vinovati acolo unde nu există.

    • Dan Tanasa says:

      Evident că ai dreptate. Dar nici nu putem ignora lipsa de implicare a lui Viktor Orban acolo unde cu alte ocazii se implică mai ales că electoratul său din Transilvania va fi afectat și el de ideologia de gen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend