INCITARE LA URĂ. Kelemen Hunor, afirmații halucinante despre Marea Unire

November 7, 2016 •extremism maghiar •Views: 12276

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, la Cluj, că momentul decembrie 1918, când pentru România a avut loc Marea Unire, pentru comunitățile maghiare a însemnat o mare înfrângere, transmite Agerpres.

Vezi și HALUCINANT. Kosovo, un posibil model de urmat pentru UDMR VIDEO

În discursul rostit în fața a peste 1.500 de persoane, la evenimentul de lansare a candidaților pentru alegerile din 11 decembrie, Kelemen Hunor a afirmat majorității românești să își țină promisiunile făcute la Alba Iulia în urmă cu 99 de ani, referitoare la egalitatea în drepturi.

Liderul Uniunii a amintit că de la acel moment au trecut patru generații și le-a cerut tinerilor maghiari de astăzi să se concentreze pe valorile care îi pot ajuta să își construiască un viitor în această țară.

‘Se apropie 2018, momentul când se va aniversa 100 de ani de la Marea Unire. Nu ne este indiferent în ce stare sufletească vom ajunge noi să fim martori la acele aniversări. S-au făcut promisiuni acolo, s-au scurs 100 de ani, sunt patru generații. Acel moment, 1918, a însemnat o înfrângere pentru noi, să fie clar acest lucru. Nu poți uita durerea cauzată de această înfrângere, nu poți să treci peste durerea aia. Dar așa cum au trecut alții peste acele momente dificile, au spus ‘putem jeli, dar acest lucru trebuie la un moment dat să se încheie’, trebuie să continuăm cu munca. Noi, la fel ca generațiile de dinaintea noastră, trebuie să spunem că se poate, că trebuie să ne concentrăm pe valori, pe valorile transilvane, că merită să construiești un viitor în această țară’, a spus Kelemen.

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

9 Responses to INCITARE LA URĂ. Kelemen Hunor, afirmații halucinante despre Marea Unire

 1. johny2k says:

  Oriunde in lume, astfel de declaratii se lasau macar cu ceva ore pentrcute pe Plitie pentru a raspunde la cateva intrebari. Doar la noi, ele sunt tratate cu blandetete pentru ca stiu ca e posibil ca la un moment dat cei aflati la putere sa aiba nevoie de conducatorii UDMR.

 2. IO... says:

  Hunor asta nu e papusa ruseasca,e un vierme care setaraste pe trupul Rusiei si. Musca din trupul Romaniei.Rusii nu au treaba cu viermele,ci viermele incearca sa se bace in seama.Solutia pentru asemenea viermi?un calcai de bocanc si e deajuns.

 3. CALIN MANTA says:

  PASAPOARTE SPRE MONGOLIA TREBUIA SA VA DEA ROMANII DE MULT !

 4. STEFANITA says:

  Poate sa ne spuna cineva CONCRET, CARE PROMISIUNI FACUTE LA ALBA IULIA IN 1918 REFERITOARE LA EGALITATEA IN DREPTURI INTRE ROMANI SI MAGHIARI, NU SINT RESPECTATE IN ROMANIA DE STAZI ?

  Lasand la o parte faptul ca,spre deosebire de reprezentantii altor minoritati nationale din Ardeal,cei ai maghiarimii au refuzat sa recunoasca Unirea de la 1918 si ca drept urmare, e cel putin bizar ca ei sa reclame acum de la statul roman rezultat din acea unire oarece drepturi, ar trebui totusi sa ni se spuna CONCRET,ce drepturi nu au minoritarii unguri de la noi ?
  Despre care drepturi nerespectate astazi vorbeste acest domn Kelemen Hunor ?

  Hai sa citim impreuna textul Declarației de la Alba Iulia din 1918 la care se refera Kelemen si sa vedem ce-i arde pe dragii nostri unguri…

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Declara%C8%9Bia_de_la_Alba_Iulia

 5. popa says:

  Ar trebui arestat pentru cate magarii spune si chiar face

 6. grigore lupulescu says:

  Romanii au respectat declaratia de la Alba-Iulia.Din pacate anumite categorii ale maghiarimii (nu am spus totalitatea) nu-si respecta juramantul de fidelitate fata de statul roman…………

 7. gabi says:

  pana prin ani 60 erau regiuni si raioane,clujul era cluj si alba era alba ,dupa numirea judetelor clujului i s-a adaugat napoca la alba i s-a adaugat iulia si mai sunt si alte orase care au primit un alt nume.

 8. grigore lupulescu says:

  Romanii si-au respectat promisiunile facute la Alba Iulia, poate ca anumite categorii (nu am spus totalitatea) ale maghiarimii nu-si respecta declaratia de fidelitate fata de statul roman….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INCITARE LA URĂ. Kelemen Hunor, afirmații halucinante despre Marea Unire"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/incitare-la-ura-kelemen-hunor-afirmatii-halucinante-despre-marea-unire/