INTERPELARE. Deputatul Eugen Bejinariu: Ce măsuri îşi propune ministerul pentru oprirea procesului de realizare a autonomiei teritoriale în Harcov?

July 2, 2010 •antiromanism, Covasna, discriminarea romanilor, Eugen Bejinariu, Harghita, PSD, revizionism maghiar, separatism etnic, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1305

Deputatul PSD Eugen Bejinariu (foto) a adresat in luna iunie 2010 o interparelare ministrului Vasile Blaga prin care incearca sa traga un semnal de alarma in legatura cu demersurile administratiei publice locale de a obtine autonomia teritoriala pe criterii etnice a maghiarilor din Covasna si Harghita si cu epurarea etnica la care sunt supusi romanii din cele doua judete din inima tarii.

Asadar, chiar daca, in urma reformei si intineririi activului de partid, la PDL Covasna si la PNL Covasna s-a asternut batista pe tambal cand vine vorba de apararea identitatii romanilor din Covasna si Harghita, mai avem o speranta. Solidaritatea romaneasca functioneaza inca; politicieni romani din alte judete ale tarii vin si trag semnale de alarma si incearca stoparea actiunilor anti-romanesti coordonate de UDMR. Este imbucurator dar este si trist sa vezi ca lipseste reactia locala. Tanara generatie de politicieni locali de genul lui Dan Manolachescu, vicepresedinte al PDL Covasna, sau Madalin Guruianu, presedinte al PNL Sfantu Gheorghe nu doar ca nu au reactii fata de actiunile revizioniste maghiare, asa cum ne obisnuise PDL si PNL pe vremea fostilor presedinti, Baciu si Balan, dimpotriva, sustin fatis agresiunile antistatale si antiromanesti ale UDMR, nu sunt doar pasivi si dezinteresati, mai rau, sunt complici si sustinatori.

Nu vreau sa fac propaganda unui partid sau altuia dar cu conduceri locale aservite UDMR-ului PDL si PNL nu reprezinta o obtiune de vot, in special la alegerile locale din 2012 si la alegerea deputatului roman de covasna; romanii covasneni trebuie sa inteleaga ca au nevoie de reprezentanti la consiliul judetean si in consilii locale care sa se bata pentru identitatea romaneasca si nu de cozi de topor servile intereselor udemeriste.

i1906B

Sursa interpelarii http://www.cdep.ro/interpel/2010/i1906B.pdf

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to INTERPELARE. Deputatul Eugen Bejinariu: Ce măsuri îşi propune ministerul pentru oprirea procesului de realizare a autonomiei teritoriale în Harcov?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INTERPELARE. Deputatul Eugen Bejinariu: Ce măsuri îşi propune ministerul pentru oprirea procesului de realizare a autonomiei teritoriale în Harcov?"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/interpelare-deputatul-eugen-bejinariu-ce-masuri-isi-propune-ministerul-pentru-oprirea-procesului-de-realizare-a-autonomiei-teritoriale-in-harcov-2/