Interviu DAN TĂNASĂ pentru FrontPress: În România, “minoritatea discriminează majoritatea”

August 30, 2011 •Antal Arpad, extremism maghiar, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, UDMR •Views: 1246

Dan Tănasă, preşedinte al filialei din Spania a Partidului Conservator şi poate cel mai cunoscut blogger care luptă cu extremismul maghiar din Transilvania, a acceptat să ne acorde un interviu, după incidentul în care primarul Antal Arpad, din Sfântu Gheorghe, a făcut presiuni asupra familiei acestuia din cauza activităţii lui politice.

FrontPress: Vă rugăm să va prezentaţi în câteva cuvinte. Cum a ajuns un moldovean să se mute în “secuime” şi după aceea în Spania, ca apoi să devină unul dintre cei mai cunoscuţi apărători ai cauzei româneşti din Transilvania? 

Dan Tănasă: Vreau să precizez faptul că eu m-am născut în județul Covasna, nu m-am mutat aici, iar actualul primar al municipiului Sfântu Gheorghe, UDMR-istul Antal Arpad, s-a născut la Rupea, în județul Brașov. Marele secui, apărător al idealurilor revizioniste maghiare e venetic în așa-zisul ținut secuiesc. În opinia mea sintagma ”secuime” este folosită eronat, situație care
convine de minune revizionismului maghiar, pentru că sugerează o zonă mono-etnică, ceea ce nu este cazul în județele Covasna si Harghita, unde au trăit și trăiesc în acelați areal geografic români, maghiari, germani sau alte etnii.
Integral pe FrontPress

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Interviu DAN TĂNASĂ pentru FrontPress: În România, “minoritatea discriminează majoritatea”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/interviu-dan-tanasa-pentru-frontpress-in-romania-minoritatea-discrimineaza-majoritatea/