INVESTIGAȚIE. Adevărata dimensiune a investiţiilor maghiare în fotbalul din secuime

January 16, 2019 • Ungaria • Views: 1554

Guvernul de la Budapesta bagă bani într-o rețea de academii de fotbal în țările vecine, iar Academia de Fotbal a Secuimii este prima mare investiție a executivului condus de Viktor Orban, transmite într-o investigație amplă Hotnews.ro.

Vezi și INTERESELE din spatele transferării bazei sportive din Sfântu Gheorghe către Consiliul Local: dezvoltarea activității sportive sau strategie în interesul Ungariei?

FK Csíkszereda, echipa academiei care a costat pînă acum 11,5 milioane de euro joacă în liga a treia, deși scopul era să ajungă în liga a doua. În comparație, Sepsi OSK este echipa-exemplu: clubul înființat practic din nimic a ajuns în șase ani în liga I și a primit 6,2 milioane de euro pentru construirea unui stadion. În spatele ambelor proiecte răsare figura lui Lőrinc Mészáros, unul dintre primii baroni ai Ungariei și un apropiat al premierului ungar.

 • Începînd din 2013 guvernul maghiar a alocat cca 70 milioane de euro pentru academiile de fotbal maghiare din afara Ungariei. Astfel, în Transilvania, Slovacia, Voivodina, Ucraina, Slovenia și Croația terenurile și stadioanele cresc ca ciupercile după ploaie. Între proiectele sprijinite sunt echipe care au un real succes, dar și încercări mai puțin reușite.

Integral pe Hotnews.ro

FOTO: prosport.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , , , ,

7 Responses to INVESTIGAȚIE. Adevărata dimensiune a investiţiilor maghiare în fotbalul din secuime

 1. Sfantul Graal says:

  Blestemul te va ajunge in acest an!!!!! 😀 Papusa Woodoo cu mutra ta de prostanac a ajuns unde trebuie. Focul cel sfant si agrafele sunt pregatite. Vrajitoarea asteapta luna plina….. hahahahahaha….. Vinooooo ceataaaa vinooooo……

 2. Gabriel says:

  Bine înteles că baga Ungaria bani in trupe de masculi pe steroizi, care de multe ori se auto intitulează “ultrași”. Pai viitoarele trupe de hortysti, nu au nevoie de pepiniere? Sau credea cineva că Orban plănuiește să trimită flori, bomboane de ciocolată și unguroaice frumoase românilor, ca să aibă în sfârșit deschidere la Marea Neagră?

 3. István says:

  Fricos?Tu esti aici cel mai fricos , sa ti fie rusine ca si locuitor al Sf Gheorghe, nu stiu de la cine tragi, dar esti un Mare lenes!mai Bagi 2 articole SF la prosti sí aduni banul -perfect! Te ai ingrasat rau de tot, mai misca-ti fizicul ca arati dezastru. De inima sí creier nici nu zic nimik.
  Hai astept articolul cand scrii ceva ca ai construit ceva pt romani din Romania.

  • Dan Tanasa says:

   :)) Te-am băgat destul în seamă, pui de Horthy. Ăsta e ultimul comentariu pe care ți-l aprob. Adio! :))

  • emil says:

   SF e istoria voastră, a maghiarilor, inventata de niște falși istorici, pentru maghiari idioți ca tine și sunteți multi.

 4. István says:

  Fii mandru prostule ca se misca ceva! Romanii nu fac nimik in Romania , moaca de branza ce esti!pune si Tu o caramida lenes imputit ce esti cu blogul tau cu tot , Tu vrei demnitate in Europa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend