INVITAȚIE. Concert extraordinar Lorena Oltean la Clubul Țăranului Român

November 20, 2018 •eveniment •Views: 632

Pentru a sărbatori împreuna Unirea Bucovinei și Transilvaniei vă invităm la Concertul extraordinar susținut de Lorena Oltean și invitații săi, concert care va avea loc la Clubul Țăranului miercuri, 28 noiembrie 2018, ora 18:00.

Dupa decizia istorica a Congresului General al Bucovinei (28 noiembrie 1918) de „unire neconditionata si pentru vecie”, Iancu Cavaler de Flondor ii prezinta (29 noiembrie 1918) regelui Ferdinand, la Iasi, Actul Unirii: „Aducem Majestatii Voastre, Rege al tuturor romanilor inima unei tari intregi…Plecati mai putini ne intoarcem mai multi. Sufletul cel vechi e neschimbat…Nu e o cucerire a armelor, ci intoarcerea la vatra a fratilor despartiti care in Majestatea Voastra regasesc pe parintele de mult pierdut si mult dorit…”.

Trei zile mai tirziu (1 decembrie 1918) la Alba Iulia, Adunarea Nationala „a tuturor romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca decreteaza unirea acelor romani si a tuturor teritoriilor locuite de dinsii cu Romania”. In toate bisericile ortodoxe din Transilvania s-a rostit rugaciunea scrisa pentru momentul sfint al Unirii de catre Miron Cristea, episcopul de Caransebes. El insusi citeste rugaciunea pe Cimpul lui Horea in fata delegatilor prezenti la Alba Iulia: „Tu ai implinit si cu noi ceea ce ai fagaduit de mult: sfarima-voi jugul de la tine si voi rupe legaturile tale; largi-voi hotarele tale, aduna-va-voi dintre popoare si va voi stringe din tarile unde sunteti imprastiati…”.

FOTO: afișul evenientului

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INVITAȚIE. Concert extraordinar Lorena Oltean la Clubul Țăranului Român"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/invitatie-concert-extraordinar-lorena-oltean-la-clubul-taranului-roman/