INVITAȚIE. Lansarea volumului „Uitați în inima României”, 20 aprilie, Sala Dalles din București

April 12, 2017 •cultura •Views: 3749

Asociația Neamunit are plăcerea să vă invite la lansarea volumului „Uitați în inima României” de Dan Tanasă, preşedintele Asociaţiei pentru Demnitate în Europa.

Volumul abordează relaţiile interetnice româno-maghiare şi beneficiază de girul a două personalități ale vieții publice românești, academicianul Dinu C. Giurescu și prof. univ. dr. Radu Baltasiu, care au semnat prefaţa şi postfaţa.

Fragment din prefața lucrării semnată de academicianul Dinu C. Giurescu: „Volumul domnului Dan Tanasă, „Uitați în inima României – Aspecte actuale ale convieţuirii româno-maghiare în inima României“, demonstrează realitatea discriminării românilor din cele două judeţe, cu următoarele caracteritici: este un fenomen de masă, instituţionalizat, cu fapte de discriminare efectuate în mare parte de membrii U.D.M.R. în calitatea lor de primari, preşedinţi de consilii, directori de şcoli şi instituţii de cultură sau ale administraţiei centrale. Discriminarea românilor pe criterii etnice, din cele două judeţe, este sistematică”.

Prezintă: prof. univ. dr. Radu Baltasiu, director al Centrului European de Studii în Probleme Etnice din cadrul Academiei Române, Adrian Ursu, jurnalist și realizator Antena 3 și prof. univ. dr. av. Ioan Sabău-Pop, președintele Formului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Detalii complete despre lansare găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului aici.

FOTO: afișul manifestării

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to INVITAȚIE. Lansarea volumului „Uitați în inima României”, 20 aprilie, Sala Dalles din București

  1. Mitica says:

    Domnule Dan Tanasa, as dori si eu un exemplar din cartea dumneavoastra ,,Uitati in inima Romaniei,, semnata de dvs. Eu stau acum in Timisoara dar sunt nascut si crescut in judetul Harghita. Cum pot sa intru in posesia unui exemplar.
    Va multumesc anticipat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "INVITAȚIE. Lansarea volumului „Uitați în inima României”, 20 aprilie, Sala Dalles din București"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/invitatie-lansarea-volumului-uitati-in-inima-romaniei-20-aprilie-sala-dalles-din-bucuresti/