Iohannis, bilanț după un an de mandat: două case mai puțin

December 18, 2015 •Klaus Iohannis •Views: 2876

Un an de mandat pentru Klaus Iohannis ca Președinte al României. Un an marcat de activitate extrem de modestă, de lansări de cărți, concedii în străinătate și multă, foarte multă vorbărie goală. Un an în care Președintele Klaus Iohannis a pierdut două din cele șase clădiri pe care le deținea în Sibiu.

Vezi și Prietena miliardarului George Soros, numită de Iohannis responsabilă cu românii din Diaspora

La momentul candidaturii sale pentru funcția supremă în stat, Klaus Iohannis era primar al Sibiului și declara în proprietate șase clădiri în acest oraș, potrivit declarației de avere. Cum a reușit Klaus Iohannis să adune șase clădiri în proprietate în condițiile în care și el și soția lui au lucrat toată viața pe bani publici, pe salarii modeste? Întrebat, Iohannis a răspuns cu zâmbetul pe buze că le-a cumpărat cu bani din meditații. Afirmația era însă eronată, nefiind acoperită de realitatate.

Cum a reușit în realitate Președintele Klaus Iohannis să intre în posesia acestor clădiri? Instanțele de judecată au stabilit, definitiv, că cel puțin în cazul a două dintre aceste imobile Klaus Iohannis a acționat cu rea-credință, înșelând. Iar aici nu mai este vorba de speculații, aici este vorba de motivarea sentinței unei instanțe de judecată, care a stabilit că familia Iohannnis a acționat cu rea-credință atunci când a intrat în proprietatea a două din cele șase case. Deci nu din bani de meditații și-a cumpărat Iohannis casele, ci acționând cu rea-credință.

Care a fost reacția lui Iohannis la această sentință definitivă? „Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi, împreună cu avocaţii mei, căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a spus Klaus Iohannis, într-un interviu acordat TVR 1, citat de Mediafax. Adică domnul Președinte al României nu are încredere în decizia unei istanțe de judecată din România? Domnul Președinte al României pune la îndoială onestitatea judecătorilor care au judecat în cazul său? Sentința în acest caz este definitivă, nu mai există căi de atac decât promovarea unei căi extraordinare (nu sunt convins că are temei!) și eventual la CEDO. Până atunci însă vorbim de un Klaus Iohannis care a acționat cu rea-credință, adică nu a fost onest atunci când a intrat în proprietatea celor două case (RISE Project vorbește despre două imobile pierdute de familia Iohannis).

Faptul că în campania electorală a declarat că va lupta pentru eliminarea imunității Președintelui României iar după un an nu a făcut absolut nimic în acest sens îi convine de minune acum lui Iohannis. În orice țară cu apă caldă la robinet, Parchetul s-ar fi sesizat și ar fi demarat o anchetă cu privire la modul în care a acționat familia Iohannis în dobândirea acestor imobile. Dacă le-a pierdut în instanță este pentru a acționat cu rea-credință. Iar dacă le-a dobândit cu rea-credință înseamnă că a încălcat legea. Iar dacă a încălcat legea înseamnă că trebuie să plătească. Iar dacă Iohannis se bucură de imunitate, nu cred că doamna Iohannis sau soacra domniei sale se bucură de aceeași imunitate.

Minte cu nerusinareVa mai aduceti aminte ce a promis?

Posted by Cu Spatele La Ei on Tuesday, December 15, 2015

În schimb, instituțiile statului tac. Dacă Ionescu sau Popescu ar fi pierdut în instanță niște imobile sunt convins că ar fi fost deja chemați la audieri. Nu și familia Iohannis. Care beneficiază, in corpore, de imunitate.

La fel, întreaga societate românească tace complice în fața lipsei de onestitate a Președintelui Iohannis. Președintele Klaus Iohannis nu a fost surprins râgâind la masă sau fără batista și unghiile tăiate la servici. Klaus Iohannis a fost dovedit că a acționat cu rea-credință. Nimeni din spațiul public românesc nu găsește inacceptabil ca Iohannis să mai fie Președintele României. Cine să-i ceară demisia? Dragnea, care a fost condamnat în primă instanță la închisoare cu suspendare? Gorghiu și Blaga, care l-au sprjinit și care așteptă o nominalizare la funcția de premier? Societatea civilă cu Pralog, Mungiu-Pipidi, Guseth, Pârvulescu sau Toma care acționează la comandă? Păi dar ăștia l-au prezentat pe Iohannis ca pe un adevărat salvator al națiunii. Așadar, liniște totală. Și ce dacă a acționat cu rea-credință. A pierdut casa, a plătit deci pentru acțiunile sale. Cine mai are timp de principii când toată lumea acționează, într-un fel sau altul, cu rea-credință.

După un an de mandat, Klaus Iohannis are două case mai puțin în proprietate. Acesta este singurul fapt notabil în toată activitatea sa din acest prim an ca Președinte al României.

FOTO: enational.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Iohannis, bilanț după un an de mandat: două case mai puțin"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/iohannis-bilant-dupa-un-an-de-mandat-doua-case-mai-putin/