Ion Tiriac: "Roger Federer este cel mai bun tenismen din istorie. Este ca un artist la pian. Inventeaza lovituri care nu exista"!

April 17, 2010 • Ion Tiriac, Spania, tenis, valori nationale • Views: 1643

Cotidianul spaniol “20 minutos” a publicat in editia sa de marti, 13 aprilie, un interviu cu fosta glorie a tenisului mondial, romanul Ion Tiriac.

Ion Tiriac se declara “consultant” al proprietarilor Masters-ului, insa in realitate este seful unor turnee ca Madrid Open, turneu care va incepe pe 7 mai.

Reporter: Tot timpul aveti bagajele facute?
Ion Tiriac: Eu traiesc in avion. In fiecare saptamana dorm in cel putin trei paturi diferite.
……………………………..
R.: Sunteti mai bun ca om de afaceri decat ca tenismen?
I.T.: Sportivul nu este un tont iar scoala vietii iti da mai multa intelepciune decat Oxford sau Harvard. Sunt extrem de inteligent intr-o situatie: cand imi dau seama ca nu ma pricep intr-o anumit domeniu, caut pe cineva mai destept ca mine.
…………………………………………..
R.: Credeti ca tenisul a evoluat suficient?
I.T.: Tenisul este un sport care practic nu a evoluat in ultimii 100 de ani. Doar mingile si rachetele, putin. Tenisul trebuie sa progreseze.
………………………………
R.: Credeti ca Madrid Open este apropiat de Roland Garros?
I.T.: Madrid Open nu este un turneu de pregatire pentru Roland Garros. Calitatea partidelor este mult mai buna decat la Roland Garros pentru ca acolo joaca 128 de tenismeni iar la Madrid doar 56, insa cei mai buni.
……………………………………..
R.: Va preocupa faptul ca Rafa Nadal ar putea sa nu vina la Madrid Open?
I.T.: Daca nu vrea sau nu poate sa vina, ii respectam decizia, insa turnel se va desfasura. Pe Rafa il asteptam cu bratele deschise insa nu ne rugam de el. Mai mult, cred ca e un baiat care a ramas normal, nu i s-a urcat la cap.
……………………………….
R.: Este Roger Federer cel mai bun tenismen din istorie?
I.T.: Multa vreme am sustinut ca Rod Laver este cel mai bun. Comparand vremurile de atunci cu cele de acum, desi nu prea putem face acest lucru, pot sa spun ca Federer este mai bun. Este ca nu artist la pian. Inventeaza lovituri care nu exista.
…………………………..
R.: Ca actionar majoritar intr-o banca, cata responsabilitate aveti atunci cand vine vorba de criza economica?
I.T.: Detin doar 47% din Banca Unicredit Tiriac. Majoritatea este detinuta da catre alti actionari. Criza este mondiala si este consecinta dezastrului financiar pe care l-a suferit SUA. In Europa suntem sclavii lor. Ceea ce se intampla acolo se petrece peste sase luni in Europa. Nu bancile sunt problema ci lipsa increderii. Pe timp de criza se fac mai multi bani decat in perioadele de boom economic.

Foto: Jorge Paris
Sursa: www.20minutos.es

Nota: traducerea imi apartine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend