Italienii dau în judecată Charlie Hebdo pentru caricaturile ofensatoare

September 12, 2016 • Internațional • Views: 1619

Consiliul local din Amatrice, orașul italian cel mai grav afectat de seismul devastator din 24 august, a dat în judecată pentru calomnie săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo, după ce acesta a publicat o caricatură considerată ofensatoare la adresa victimelor tragediei, transmite luni DPA citată de Agerpres.

În urmă cu două săptămâni, Charlie Hebdo a publicat o caricatură, intitulată “Cutremur în stil italian”, în care apar un bărbat acoperit de sânge, cu comentariul “penne în sos tomat”, alături de o femeie, cu comentariul “penne gratinate”, și o clădire cu mai multe etaje prăbușită, din care ies printre dărâmături mai multe perechi de picioare, comentată “Lasagna”.

După ce a declanșat un val de revoltă și de condamnare — inclusiv din partea ambasadei Franței la Roma—, săptămânalul a publicat o a doua caricatură, prin care îi îndemna pe italieni să condamne “mafia”, nu publicația Charlie Hebdo, pentru construirea unor imobile șubrede.

“Aceasta este o insultă macabră, absurdă și de neconceput față de victimele unui eveniment natural”, a declarat avocatul Mario Cicchetti, citat de agenția ANSA, după ce a depus plângerea în numele consiliului local din Amatrice la Parchetul din Rieti.

“Critica, inclusiv prin satiră, este un drept inviolabil atât în Italia, cât și în Franța, dar nu orice poate fi ‘satiră’, iar în acest caz, două caricaturi au jignit memoria tuturor victimelor cutremurului, supraviețuitorilor și orașului Amatrice”, a subliniat avocatul.

FOTO: coperta revistei Charlie Hebdo

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: ,

One Response to Italienii dau în judecată Charlie Hebdo pentru caricaturile ofensatoare

  1. Ion says:

    Mda. Acum nu mai sunt “Charlie”?
    Arabii s-au simtit lezati de caricaturi asemanatoare, au reactionat probabil mult prea dur, dar toata lumea i-a criticat. Acum, italienii gusta aceeasi pastila. “Je suis pas Charlie”?
    Dublu standard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend