JAFUL din pădurile României CONTINUĂ. Legea privind interzicerea exportului de masă lemnoasă NU a fost încă adoptată

July 1, 2015 •Guvernul Victor Ponta •Views: 1920

Guvernul Victor Ponta nu a reușit încă să oprească exportul de masă lemnoasă, în ciuda situației foarte grave din pădurile României

20 mai 2015.

”Pentru a fi cat mai putin criticabili de catre institutiile internationale sau de catre companii, adoptam ca proiect de lege in procedura de urgenta proiectul privind interzicerea temporara a exporturilor de lemn neprelucrat si un sistem de licentiere special pentru exporturi pentru viitor care va face un control si o transparenta extraordinara de care aveam de mult timp nevoie referitoare la exportul de lemn”, a declarat premierul Victor Ponta în cadrul ședinței de Guvern (sursa aici).

30 iulie 2015.

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunțat marți că proiectul de lege prin care se interzice exportul de lemn nu se aplică deocamdată, pentru că el nu a fost aprobat de Parlament.

“Camerele Parlamentului au început să dezbată acest proiect de lege. Nu a trecut. (…) Eu îmi doresc foarte mult ca acest proiect de lege să treacă, să poată să fie stopat pe perioadă limitată exportul de masă lemnoasă. Noi am propus (interzicerea exporturilor de lemn — n.r.) atunci pe o perioadă de patru luni. Ne propusesem să intre în vigoare pe data de 1 septembrie”, a spus Gavrilescu, la Palatul Victoria, adăugând însă că abia când Parlamentul se va întoarce din vacanță va putea fi aprobat actul normativ. (sursa aici)

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "JAFUL din pădurile României CONTINUĂ. Legea privind interzicerea exportului de masă lemnoasă NU a fost încă adoptată"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/jaful-din-padurile-romaniei-continua-legea-privind-interzicerea-exportului-de-masa-lemnoasa-nu-a-fost-inca-adoptata/