Joaca de-a drapele secuiesti e pe terminate. Constantin Strujan, prefectul de Harghita, depasit de situatie…

February 10, 2009 •Antal Arpad, iredentism, Miercurea Ciuc, PCM, Prefectura Covasna, Prefectura Harghita, Raduly Robert, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism, Tamas Sandor, UDMR •Views: 1129

După numirea Prefectului român, în Covasna începe să se aplice Legea

Sfantu Gheorghe, Romania/Romanian Global News
marţi, 10 februarie 2009

După numirea Prefectului român, în Covasna începe să se aplice Legea

Codrin Munteanu

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu (foto), a prezentat ieri situaţia iniţiativelor ce vizau modificarea limitelor teritoriale ale judeţului Covasna, conform iniţiativei legislative Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc.

Tribunalul Covasna a decis că organizarea în acest judeţ a referendumurilor pentru autonomia asa zisului Ţinut Secuiesc este ilegală, hotărâri în acest sens ale unor consilii locale conduse de UDMR sau PCM fiind astfel anulate, iar alte cinci sunt pe rolul instanţei.Hotărârile din Baraolt şi Bixad au fost anulate de Tribunalul Covasna, cele din Boroşneu Mare, Târgu-Secuiesc, Ilieni, Vârghiş, Micfalău sunt pe rol, iar la Ozun urmează a fi introdusă acţiuneaIn actiunile in instanta, Prefectura arata ca se incalca prevederile Legii n3./2000, privind organizarea si desfasurarea referendumului, precum si cele ale Constitutiei Romaniei, republicata. Totodata, Prefectura mai arata ca posibilitatea organizarii unui astfel de referendum este nelegala atat sub aspectul obiectului, cat si sub aspectul modalitatii de organizare.

Tot luni, prefectul judetului Covasna, Codrin Munteanu, a solicitat indepartarea asa-ziselor drapele secuiesti arborate pe Primaria din Sfantu-Gheorghe, pentru ca incalca legea, transmite NewsIn. Codrin Munteanu a precizat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, potrivit legii privind arborarea Drapelului Romaniei, intonarea Imnului National si folosirea sigiliilor cu Stema Tarii, in institutiile publice poate fi arborat doar Drapelul Romaniei, iar, dupa integrarea in Uniunea Europeana, este permisa si arborarea steagului Uniunii. Potrivit prefectului, cei care au amplasat asa-zisele steaguri secuiesti s-au bazat pe faptul ca ceea ce nu este interzis prin lege, este permis, insa acest lucru nu este corect si este o interpretare gresita a legii. Prefectul a tinut sa sublinieze ca nu il preocupa joaca de-a drapelele, ci este interesat mai mult de dezvoltarea judetului, dar tine la respectarea legii.

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Joaca de-a drapele secuiesti e pe terminate. Constantin Strujan, prefectul de Harghita, depasit de situatie..."! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/joaca-de-a-drapele-secuiesti-e-pe-terminate-constantin-strujan-prefectul-de-harghita-depasit-de-situatie-2/