JUSTIȚIE. Decizie ISTORICĂ în dosarul Nadăș: falșii moștenitori au pierdut DEFINITIV

June 12, 2017 • justitie • Views: 4217

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pronuntat vineri, 9 iunie 2017, sentinta definitiva in controversatul dosar privind satul aradean Nadas, care a fost retrocedat cu tot cu pasuni, fanete si padure unor falsi mostenitori ai grofului Josif Grosz, transmite luju.ro.

Instanta suprema a respins, prin incheierea finala din dosarul in dosarul nr. 603/2017, toate contestatiile depuse de partile nemultumite de sentinta Curtii de Apel din Timisoara care, in 21 decembrie 2016, a admis sesizarea formulata de DNA Timisoara si a dispus desfiintarea tuturor actelor de mostenire prin care familia Colteu a pretins si a obtinut in anul 2006, retrocedarea a 8743 de hectare si a mai multor imobile in judetul Arad, cu o valoare estimata la peste 21 milioane de euro. Sentinta Curtii de Apel Timisoara ramane, astfel, definitiva. Pretinsii mostenitori ai familiei Grosz ar putea fi obligati sa inapoieze nu numai terenurile retrocedate in baza documentelor false, ci si prejudiciul rezultat din cei peste 10 ani de exploatare a mii de hectare de padure si banii pe care i-a primit de la APIA pentru terenurile agricole din extravilanul satului aradean.

Cunoscutul luptator de K1, Daniel Ghita (foto centru), s-a alaturat luptei pentru „eliberarea” Nadasului in 2015, cand a lansat un apel de sustinere a satenilor pe toate canalele media: Sunt in Nadas si am ramas uimit de ceea ce vad, aud aici! Coruptie la nivel inalt. S-au retrocedat cu acte fals 8.742 de hectare de teren si padure unei doamne Colteu… Incredibil. taranii nu au voie sa-si culeaga roadele, sa intre pe propriile terenuri, pe care le au de zeci de ani! Risca sa fie evacuati din propriile case… Acesti oameni lupta pentru dreptate! Haideti sa luptam cu ei!”

Localnicii au luptat peste un deceniu in instante pentru a dovedi ca familia Colteu nu este mostenitoarea de drept a terenurilor in posesia carora a intrat in 2006, dupa ce Judecatoria Ineu a admis o plangere a sotilor Viorica si Mihai Colteu prin care cereau reconstituirea dreptului de proprietate asupra satului Nadas (in proportie de 90%). Dupa numai doua termene, judecatoarea Mariana Luciu de la Judecatoria Ineu a dispus, in baza certificatului de calitate de mostenitor, restabilirea dreptului de proprietate pentru familia Colteu. In 2009, judecatorul Aurel Tripa de la Judecatoria Ineu (condamnat in iunie 2014 pentru luare de mita), a dispus inregistrarea familiei Colteu in Cartea Funciara, fara a solicita documentatia cadastrala.

In 2014, in urma unor expertize grafologice realizate la cererea procurorilor DNA, s-a constatat ca la baza retrocedarii terenurilor au stat o serie de documente falsificate. Ulterior, procurorii DNA Timisoara au facut perchezitii la doua cabinete notariale din Arad si la ocolul silvic privat din satul Nadas care apartine familiei Colteu. DNA preciza ca cercetarile privesc un prejudiciu estimat la 21 de milioane de euro.

Integral pe luju.ro

FOTO: facebook.com

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

3 Responses to JUSTIȚIE. Decizie ISTORICĂ în dosarul Nadăș: falșii moștenitori au pierdut DEFINITIV

 1. […] Vezi și JUSTIȚIE. Decizie ISTORICĂ în dosarul Nadăș: falșii moștenitori au pierdut DEFINITIV […]

 2. D. says:

  Felicitari ! Am fost tot timpul atenta la ce se intampla. Au fost oameni la care le-au crapat la propriu inima de necaz.
  Si eu am umblat cativa ani prin procese cu fam Colteu. Au un tupeu fantastic .Daca nu erau atat de nesatule fetele familiei poate ramaneau mostenitoare false pe padure. Asa au pierdut tot. Cum poti sa iei un sat?

  Ma bucur ca au existat oameni care au ajutat satul, oameni care nu au putut fii cumparati de fma. Colteu.

 3. vlad says:

  trebuie neaparat verificate absolut toate retrocedarile catre asa zisii mostenitori ai grofilor. Romania a platit odata despagubiri familiilor de grofi dupa terminarea razboiului. Acum s-a abuzat de incompetenta functionarilor de stat si mai ales de coruptia din institutiile de stat si s-au facut retrocedati ilegale de pamanturi si imobile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Nu rata noutățile! Conectează-te!

Send this to a friend