Kelemen Hunor a uitat că în 2003 UDMR i-a „retras” lui Tokés funcția de președinte de onoare

March 24, 2016 •UDMR •Views: 1665

Că liderilor UDMR le lipsește orice urmă de bun simț am dovedit-o de mai multe ori. La fel stau lucrurile și în cazul retragerii decorației „Steaua României” lui László Tokés.

Liderul UDMR Kelemen Hunor i-a luat de mai multe ori apărarea ultra-șovinului László Tokés în scandalul decorației „Steaua României”. Într-un fel este și normal, UDMR este animată de aceleași idealuri revizioniste și speratiste ca și europarlamentarul László Tokés.

„Poziția mea pe această temă a fost exprimată în spațiul public și este accesibilă pentru absolut toată lumea, în două limbi. Am spus – înainte de toate – că lui Tokés László i-a fost acordată distincția de onoare „Steaua României”, pentru rolul pe care l-a avut în Revoluția din Decembrie 1989. Cred că nu poate exista niciun motiv pentru care să îi fie retras acest merit. Nimeni nu poate pune sub semnul îndoielii, că valoarea faptelor eroice de la acea dată rămâne neschimbată pentru societatea noastră și după 26 de ani, și că istoria noastră comună nu poate fi rescrisă sau reformulată în fiecare zi. Din aceste considerente nu sunt de acord cu retragerea ordinului de merit. De fapt, opinia mea este neschimbată din 2013, când a fost propusă retragerea acestei distincții”, a declarat Kelemen Hunor.

„Suntem profund indignaţi şi suntem dezamăgiţi de gândirea democratică a şefului statului Klaus Iohannis, care, prin această decizie a sa, a ofensat toţi maghiarii din Transilvania şi toţi democraticii români”, se arată într-un comunicat de presă al UDMR Covasna, citat de România Liberă.

Măi să fie, chiar așa de răi sunt românii cu ultra-șovinul László Tokés? Oare chiar atât de ușor au uitat liderii UDMR că în 2003 i-au „retras” lui Tokés funcția de președinte de onoare al UDMR?

„La începutul lui 2003, mai exact între 31 ianuarie și 2 februarie, s-au desfășurat, la Satu Mare, lucrările celui de-al șaptelea Congres al Uniunii Democrate Maghiare din România, la care au fost prezenți 451 de delegați unionali. Au fost adoptate un nou Program politic și modificarea Statului de organizare și funcționare ale formațiunii, din care este eliminată funcția de președinte de onoare, exercitată până atunci de episcopul reformat Laszlo Tokes. La 2 februarie, Markó Béla, singurul candidat la președinția formațiunii, este reales, pentru a patra oară consecutiv, în funcția de președinte al UDMR”, preciează Agerpres.

Iată că în 2003 până și UDMR a găsit de cuviință că uniunea merită o acțiune de salubrizare ideologică și de imagine și i-a „retras” lui Tokés onoarea de a fi președintele de onoare al UDMR. De ce ar fi Tokés onorant pentru România dacă el nu este onorant pentru UDMR?

FOTO: udmr.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Kelemen Hunor a uitat că în 2003 UDMR i-a „retras” lui Tokés funcția de președinte de onoare"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/kelemen-hunor-a-uitat-ca-in-2003-udmr-i-a-retras-lui-tokes-functia-de-presedinte-de-onoare/