Kelemen Hunor INSTIGĂ LA URĂ după incidentele de la Valea Uzului: „România şi-a arătat faţa adevărată”

June 7, 2019 •UDMR •Views: 735

Atac fără precedent al liderului UDMR, Kelemen Hunor, după incidentele de ieri seară de la Valea Uzului, transmite Antena 3.

Vezi și EXCLUSIV. ADEVĂRUL despre Ziua Eroilor la Valea Uzului: UDMR a profanat Ziua Eroilor, zi națională în România. Extremiștii maghiari au tulburat o sărbătoare creștină a românilor

„România şi-a arătat faţa adevărată”, spune liderul UDMR, care califică incidentele drept, citez, un act de vandalism şi o barbarie.

„A fost un act de vandalism, de barbarie, să intri în cimitir, să-i ataci pe cei care se roagă acolo, să rupi gardul, să rupi poarta, să rupi crucile din pământ, să arunci cu piatră, spunând că tu vii să comemorezi eroi, care la 10-12 kilometri, într-un alt cimitir în Poiana Uzului sunt într-adevăr îngropați, un cimitir uitat. A fost o provocare pusă la cale de câteva organizații nonguvernamentale, plus câțiva preoți, plus foști militari în rezervă, inclusiv generalul Chelaru, foști europarlamentari, care au fost acolo, s-a văzut că era o coordonare foarte-foarte precisă de a ataca oamenii care au format un lanț. E inacceptabil ceea ce s-a întâmplat. Este ceea ce noi spunem de ani de zile, trebuie un dialog constructiv. România ieri a arătat fața adevărată, modelul european de protecție a minorităților, asta este fața adevărată a României în 2019”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor pentru RFI.

FOTO: Mediafax

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to Kelemen Hunor INSTIGĂ LA URĂ după incidentele de la Valea Uzului: „România şi-a arătat faţa adevărată”

 1. Matei says:

  Toleranță 0 pentru ungurii iredentiști,xenofobi,șovini…,instigatori,care incită la ură,interetnică! Mai ales că ”udmr”este finanțat de Guvernul României,chestiune care ar trebui revizuită urgent;pentru că ei oricum sunt finanțați de la ”budapesta”

 2. Constantin says:

  Desfințarea UDMR. Nicăieri în lume nu există partid politic înființat pe criterii etnice.

 3. Mihai says:

  Drepturile care le au Minoritățile in România nu exista nicăieri in lume!!! Așa ca ieși afara javra ordinara care inciți și creezi ura interetnică !!! Trăiască România Mare!

 4. Matei says:

  Stai liniștit hunore! Dosarul pentru desființarea organizației voastre de corcituri criminale, este deja pe rol la tribunalul București! În curând vei fi coleg de cameră cu Dragnea sau mai grav pentru tine, retragerea cetățeniei Române și expulzarea din România pe viață! Nu înainte de a executa pedeapsa de 20 de ani pentru instigare la ură și acțiuni paramilitare în zona Ardealului!

 5. Robert says:

  Trist e ca are dreptate!

  • Simona says:

   Nu cred că are. La fel de premeditat e și din partea lor. Ce căutau ungurii acolo, să-și comemoreze eroii fix in aceeași zi? Catolicii au Ziua Eroilor odată cu Înălțarea, ca la noi? Sau această tradiție românească au decis deodată s-o respecte?! Abia așteaptă o scânteie să se poată plânge Uniunii Europene că sunt victime în țara noastră și vor drepturi mai multe. Dacă suntem proști, pardon, pacifiști, vor și reuși. Știe oare UE că în Harghita și Covasna NU se vorbește limba română în magazine? E normal așa ceva? Dar cine reprezintă interesele României? NIMENI.

 6. Kermit Von Klausenberg says:

  Cred ca va pleca cat de curand in exil la buda … Nesimtitul ! Se intreba de ce nu au incredere romanii intr-un prim ministru ungur … Iata de ce nu au …, Kelemen este obiectul acestei neincrederi. Hunore ! Nu mai suntem pe vremea lui Tuhutum . A intarcat balaia ! Ati avut sansa istorica in cei 1000 de ani in care v-ati batut joc de celelalte natiuni din bazinul carpathic sa demonstrati ca stiti a va purta cu cei diferiti de voi insa ati esuat. De aceea a existat Trianonul . Ca sa se faca dreptate.

 7. Mihai says:

  UDMR este o asociatie ilegala si va fi desfintata cat de curand.

 8. Nicu says:

  Scoaterea în afara legii a adunăturii extremiste UDMR!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Kelemen Hunor INSTIGĂ LA URĂ după incidentele de la Valea Uzului: „România şi-a arătat faţa adevărată”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/kelemen-hunor-instiga-la-ura-dupa-incidentele-de-la-valea-uzului-romania-si-a-aratat-fata-adevarata/