Kurtos kalacs, langosi, ciorba de burta, mici si bere…in tinutul secuizat

June 6, 2011 •Antal Arpad, iredentism, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, Tamas Sandor, Tinutul Secuiesc, UDMR •Views: 1947

Personal, sunt revoltat! Sunt revoltat pentru ca tot efortul liderilor maghiari de a-i spala pe creier pe “secui” este ignorat chiar de catre publicul tinta, “secuii” din “tinutul secuizat”. Exista asadar lucruri care altereaza puritatea manifestarilor locale in care se promoveaza “tinutul secuizat” si produsele sale. Nu mi se pare normal ca oamenii astia, liderii maghiarilor, sa dea bani, din fonduri publice, pe atatea manifestari “culturale” si gastronomice, iar kurtosul si langosul sa fie umiliti de hot-dog care are vanzari cu mult mai mari. De exemplu, in ograda primarului Antal Arpad, o adevarata personalitate-simbol a sovinismului magiar (cu toate ca e venit prin “secuime”), functioneaza in voie mai multe chioscuri unde se comercializeaza hot-dogi. Asta in timp ce traditionalul kurtos isi face aparitia doar la balciuri, de sarbatori sau in zone mai putin tranzitate, pe DN-uri (la Ozun, spre exemplu). Unde mai pui ca, colac peste pupaza secuiasca, atat kurtosul cat si langosul iau bataie de sarbatori de la ciorba de burta si de la mici!

Asa ceva…! Manifestarile de curata simtire secuiasca sunt compromise de mici, care nici macar nu sunt o reteta ardeleneasca, micii fiind originari din Bucuresti. Adica nu-i pacat de atat zdroaba secuiasca din partea lui Antal Arpad, Tamas Sandor, Laszlo Tokes, etc.? Atata lipsa de respect din partea secuilor care in loc sa infulece kurtosi si langosi ei baga la greu mici romanesti!

Ar trebui interzisi si hot-dogii si micii si ciorba de burta in tinutul secuizat! Si alte fast-food-uri! Ce e aia „Big Mama”?! Altereaza imaginea pura secuiasca cu englezisme… Propun sa se dea o lege prin care, in tinutul secuizat, vor fi autorizate numai fast-food-uri cu profil secuiesc…SZEKELY FAST-FOOD…unde se vor vinde langosi, kurtosi, abtibilduri, harti, tricouri iredentiste si alta marfa de genul, prin depozitul lui Csibi Barna, Tamas sandor si Antal Arpad (asta pentru ca Csibi Barna vinde tricouri, steaguri, etc., iar cei doi au inventat abtibilduri auto cu SIC!). Iar pentru ca gelosii de la Noua Dreapta sa nu tulbure linistea publica, agent Tusgureanu, din dispozitia expresa a sefului de inspectorat judetean va asigura perimetrul de paza in jurul Szekely fast-food-ului! Tot IPJ va verifica si stabili si sanctiuni: comercializarea ciorbei de burta si a micilor in tinutul secuizat se sanctioneaza cu tragerea pe roata; secuilor care vor fi prinsi mancand aceste produse romanesti nu li se va mai da cetatenie maghiara si vor fi afisati ca tradatori ai natiei la avizierul primariei; in semn de prietenie cu SUA se va permite comercializarea de hot-dogi numai in ziua de 4 iulie si numai cu conditia ca SUA sa isi ceara scuze public, tot pe Wikiliks, ca au spus despre UDMR ca este un partid de corupti, conform unei telegrame Wikiliks; in strategia de dezvoltare a tinutului secuizat se va prevedea ca gradual, pana in 2020 fiecare secui sa manance 5 kg de kurtos pe saptamana si 3 kg de langos, pentru sustinea productiei interne; primarii din tinutul secuizat vor trebui sa stabileasca prin regulamentele politiei locale ca se interzice politistilor comunitari consumul de gogosi dupa modelul nesanatos american, in exercitiul functiunii politistii au voie sa consume doar kurtos (altfel liderii secuilor au dat degeaba bani sa vopseasca masinile politiei locale cu inscriptia “kozossegi rendorseg”).

Efectul pervers al acestor masuri va exista totusi, oricat de mult incerc sa sprijin eu demersurile liderilor din tinutul secuizat. Pai, zici mici si bere nu kurtos si bere! Astfel, berea Ciuc, cea care le sponsorizeaza toate manifestarile sovine si iredentiste va avea de suferit. Asta daca nu li se va impune sa consume kurtos si bere ca o datorie de capatai pentru orice secui patriot. Sau pot crea legenda, ca oricum nu ii contrazice nimeni, cum ca dimpotriva, stramosii secui, in timp ce scriau cu litere runice consumau kurtos si bere!

Si totusi: oare ce simt acesti agenti de marketig ad-hoc, aproape paranoici, ai kurtos kolacs-ului cand manaca o ciorba de burta sau mici? Le cade bine? Oare la Anselmo, restaurantul lui Antal Arpad si Tamas Sandor, au in meniu ciorba de burta si mici sau doar kurtosi si langosi?

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Kurtos kalacs, langosi, ciorba de burta, mici si bere...in tinutul secuizat"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/kurtos-kalacs-langosi-ciorba-de-burta-mici-si-bere-in-tinutul-secuizat-2/