LA ARAD. Monumentul Eroului Necunoscut MUTAT din centru pentru a face loc unei…piramide de sticlă. FOTO

October 25, 2013 •Arad •Views: 3140

Monumentul Eroului Necunoscut din Piața Avram Iancu nu este atractiv pentru turiști, crede primarul Gheorghe Falcă

Monumentul Eroului Necunoscut din Piața Avram Iancu nu este atractiv pentru turiști, crede primarul Gheorghe Falcă (FOTO: panoramio.com)

Potrivit unui proiect de hotărâre postat pe pagina de internet a Primăriei Arad, Monumentul Eroului Necunoscut din Piața Avram Iancu ar urma să fie mutat în zona Cetății Arad.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de către primarul Gheorghe Falcă și are ca scop amenajare unei parcări subterane în Piața Avram Iancu. În proiectul de hotărâre care urmează să fie introdus pe ordinea de zi a Consiliului Local Arad, primarul Falcă invocă necesitatea redării atractivității pieței pentru cetății din Arad și pentru turiști. ”Necesitatea investiţiei rezultă din lipsa unui număr suficient de locuri de parcare în zona centrală a municipiului cât şi din necesitatea reamenajării din punct de vedere urbanistic a zonei centrale a municipiului în scopul redării atractivităţii acestuia atât pentru cetăţenii săi cât şi pentru dezvoltarea potenţialului turistic al municipiului”, afirmă primarul Falcă în expunere de motive a proiectului de hotărâre.

Așadar, în opinia primarului Gheorghe Falcă, Monumentul Eroului Necunoscut nu este un obiectiv cu care Aradul se poate mândri, motiv pentru care trebuie scos din centrul municipiului. În locul monumentului primarul Falcă vrea să amplaseze o piramidă de sticlă. Așa vor avea și arădenii cu ce să se laude.

Cu privire la soarta monumentului proiectul de hotărâre nu menționează decât o simplă propoziție, pierdută în cele 78 de pagini ale proiectului. Punctul 3.1.11 al proiectului precizează următoarele: ”Conform temei de proiectare, s-a individuat de comun accept cu beneficiarul reamplasarea statuii “Eroului necunoscut” in zona Cetatii”.

În locul monumentului va fi amplasată o...piramidă de sticlă.

În locul monumentului va fi amplasată o…piramidă de sticlă.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

6 Responses to LA ARAD. Monumentul Eroului Necunoscut MUTAT din centru pentru a face loc unei…piramide de sticlă. FOTO

 1. […] sursa: http://www.dantanasa.ro/2013/10/25/la-arad-monumentul-eroului-necunoscut-mutat-din-centru-pentru-a-f… […]

 2. mn says:

  Acelasi lucru s-a intamplat si in piata centrala din Suceava. Dupa ce s-a amenajat parcarea subterana, statuia lui Petru Musat nu a mai fost adusa inapoi, ci sta parasita undeva intr-o curte. Din fericire nu s-a pus inca nici o piramida acolo, dar cred ca baietii destepti asteapta sa prinda momentul potrivit. Se pare ca e o tactica generalizata aceasta de a elimina simbolurile nationale din centrul oraselor.

 3. Avram says:

  Mai Falca, tu esti roman ?

 4. cristi says:

  piramida de sticla ne trebuie! in piata Avram Iancu!!!s-ar putea reamenaja piata aia si fara parcare subterana, dar atuncea nu se ma sifoneaza banii, NU? ca parca ne straduiam sa scoatem traficul din centru, nu sa-l incurajam sa vina acolo!

 5. man alexandru says:

  DEMN URMAS AL INTEMEITORILOR ROMANIE MARI!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "LA ARAD. Monumentul Eroului Necunoscut MUTAT din centru pentru a face loc unei...piramide de sticlă. FOTO"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/la-arad-monumentul-eroului-necunoscut-mutat-din-centru-pentru-a-face-loc-unei-piramide-de-sticla-foto/