La Milano s-a deschis o biblioteca românească

May 4, 2010 •Italia, Milano, Romania, Violeta Popescu •Views: 1261

Centrul Cultural Italo-Roman în parteneriat cu Asociatia Danza Riflesso d’Arte si Editura dell’Arco anunță deschiderea Bibliotecii românești din Milano în Via San Vincenzo, 3, Milano, metrou verde, stația Sant Ambrogio. Biblioteca înființată are ca obiectiv păstrarea identității culturale și lingvistice a românilor din Regiunea Lombardia și pune la dispoziția cititorilor mai multe categorii de carti: literatură, istorie, poezie, geografie, literatură universală, albume, dicționare, literatură pentru copii ș.a. De asemenea pentru publicul italian în biblioteca se vor regasi dicționare, cărți de învățarea limbii române, gramatică, albume.
Este în curs de constituire si o videotecă cu cd-uri, dvd-uri, casete care cuprind: muzica românească, muzică clasică, filme, documentare artistice, povești in limba română pentru copiii. In cadrul bibliotecii un rol important va avea crearea unei rețele de comunicare și parteneriat cultural cu asociațiile românești și comunitatea de români din Italia.
În mod specific se va da atenție furnizării de materiale didactice pentru italienii care vor să învețe limba română și să cunoască cultură românească, sprijinirea studenților români de la universitățile italiene cu materiale informative necesare întocmirii lucrărilor de licență sau master. Biblioteca va fi nu doar un spațiu al împrumutului de cărți și se va constitui într-un centru de informare comunitară şi multiculturală prin formarea unui spațiu cultural menit să favorizeze schimburile interculturale româno-italiene.

In constituirea bibliotecii românești Centrul Cultural Italo-Roman din Milano a avut sprijinul: Bibliotecii Naționale din București, Bibliotecii Județene din Brașov, Institutul Cultural Român din București, Academia di Romania, Institutul de Cercetare Umanistică din Veneția, Fundatia Națională pentru Românii de Pretutindeni și firmele Smith&Smith prin Centrul Cultural “La Strada” din Roma si Kovacy & R s.r.l www.kovacy.com.
Biblioteca este deschisă publicului larg în fiecare zi de: marți 10.00 – 14.15 și joi: 17.00 – 19.00.

ALTE INFORMATII:
Tel. +39 0236577764 / Fax. +39 0289402234 / Cell. +39 3407638880

www.culturaromena.it; infoculturaromena@gmail.com
Responsabil, Violeta Popescu

Sursa: www.culturaromena.it

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "La Milano s-a deschis o biblioteca românească"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/la-milano-s-a-deschis-o-biblioteca-romaneasca-2/