Laszlo Tokes citat de The New York Times: ”Maghiarii din România NU sunt români, sunt UNGURI”

February 7, 2013 •Laszlo Tokes •Views: 1405

the new york times laszlo tokesCotidianul american The New York Times a publicat ieri un articol intitulat ”Symbol of a Struggle” (Simbolul unei lupte) în care face o propagandă deșănțată la adresa autonomiei teritoriale pe criterii etnice a maghiarilor din așa-zisul ținut secuiesc.

Aș remarca doar declarația binecunoscutului episcop Laszlo Tokes care afirmă cât se poate de clar faptul că etnicii maghiarii din România nu sunt români ci sunt unguri în cel mai ”original sens al cuvântului”

”Tokes, now a bishop, was a hero of the 1989 revolution that overthrew Ceausescu. When Romania’s secret police attempted to arrest him, his congregation resisted, sparking nationwide protest that brought down the regime.

Tokes called Romanians “very good friends,” but said they did not accept his people as Hungarian.

“Sometimes we are called Romanians speaking Hungarian,” he said. “That is not true. We are full Hungarians in the original sense of the word.”

He added: “Even if we lived on the moon, we would be Hungarian. Even if we are living in Transylvania, Romania, we consider ourselves Hungarians.”

Cu alte cuvinte, etnicii maghiari din România, cu buletine și pașapoarte românești, nu sunt români ci unguri. Mă întreb atunci ce-l împiedică pe Tokes, ca de altfel pe toți cei care gândesc ca el, să renunțe pe cetățenia română? Și cum rămâne atunci cu autonomia așa-zisului ținut secuiesc? Sau de fapt e vorba despre autonomia teritorială a zonelor locuite de maghiari/unguri iar asta cu secuii e doar pentru a prosti comunitatea internațională?Tags: , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to Laszlo Tokes citat de The New York Times: ”Maghiarii din România NU sunt români, sunt UNGURI”

  1. Ioan Petcu says:

    Art. 155
    Trădarea
    Fapta cetăţeanului român sau a persoanei fără cetăţenie, domiciliată pe teritoriul statului român, de a intra în legătură cu o putere sau cu o organizaţie străină ori cu agenţi ai acestora, în scopul de a suprima sau ştirbi unitatea şi indivizibilitatea, suveranitatea sau independenţa statului, prin acţiuni de provocare de război contra ţării sau de înlesnire a ocupaţiei militare străine, ori de subminare economică sau politică a statului, ori de aservire faţă de o putere străină, sau de ajutare a unei puteri străine pentru desfăşurarea unei activităţi duşmănoase împotriva siguranţei statului, se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

    Citiţi mai mult: http://legeaz.net/cod-penal-actualizat-2011/art-155-cpen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Laszlo Tokes citat de The New York Times: ”Maghiarii din România NU sunt români, sunt UNGURI”"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/laszlo-tokes-citat-de-the-new-york-times-maghiarii-din-romania-nu-sunt-romani-sunt-unguri/