Lazăr Lădariu: Bravo, Elena Sabina! Suntem cu tine!

March 25, 2013 •Covasna •Views: 2577

Lazăr Lădariu

Lazăr Lădariu

Sa incepem cu… inceputul! Elena Sabina, eleva in clasa a IX-a a Liceului “Körösi Csoma Sandor”, din Sfantu Gheorghe, si alte doua colege (conform cotidianul.ro), la 15 martie au venit la scoala cu bentite si insemne tricolore romanesti. Elevilor maghiari le-a sarit tandara, declarandu-se revoltati de faptul ca, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, elevele purtau accesorii in culorile rosu, galben si albastru. Probabil, dupa capul lor, ele ar fi trebuit sa poarte steagul secuiesc sau pe cel al Ungariei! Cum adica, au urlat ei, Tricolorul aici, in Tinutul Secuiesc? Care a fost urmarea? “Colegii de la sectia maghiara – declara Elena Sabina – m-au huiduit si mi-au adresat tot felul de cuvinte jignitoare. Doamna diriginta mi-a spus sa nu mai port bentita. Am ascultat-o si am pus-o la brau. Apoi a venit la mine, cu o foarfeca, sa mi-o taie, probabil, si sa mi-o ia, apoi mi-a smuls-o. (…) Apoi am fost chemata la Directiune, mi-au spus ca am instigat, ca am stricat imaginea scolii! Le-am spus ca, atata timp cat nu am o tinuta obligatorie, pot purta ce vreau! N-am luat vreo decizie in comun, pur si simplu ne-am dus cele trei colege cu o cocarda, cu o bentita si cu un stegulet, toate tricolore. (…) Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai multi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari si cu un steag unguresc. Cand noi am cantat, la 1 Decembrie, Imnul National, au inceput sa huiduie si sa ne faca semne obscene”.

Elevii maghiari de la Liceul “Körösi Csoma Sandor” au facut mare tam-tam, au sesizat Inspectoratul Scolar Judetean Covasna, care a inceput o ancheta. Iar, ca si cum toate acestea nu ar fi de ajuns, eleva Elena Sabina a fost amenintata cu moartea, de catre maghiari, pe internet: “Jos Sabina – tigan Elena!”; “Moarte, Sabina Elena!”; “Traiasca Ungaria Mare!”; “Tinutul Secuiesc – Libertate!”; “Ardealul nu-i Romania!”; “Romania – tigania!”. Acestea sunt doar o parte din “jignirile aduse, de colegii de etnie maghiara, elevei romance cu bentita tricolora!”

Asadar, o eleva din Romania, atata timp cat Sfantu Gheorghe face parte din acest teritoriu romanesc, este amenintata cu moartea, injurata in toate felurile. Motivul? Cel stiut. A purtat o bentita in culorile Tricolorului: rosu, galben si albastru! Ciudat! Parlamentarii UDMR, care, la 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, in frunte cu acel Sogor, ajuns azi europarlamentar, purtau banderole negre, in semn de doliu, cerand anularea Tratatului de Pace de la Trianon, mereu cu cate un dinte pe Romania, care aveau un comportament antiromanesc chiar in Legislativul romanesc, n-au fost chemati la… Directiunea Guvernului Romaniei! Cand raspopitul Tõkés Lászlo, europarlamentarul care mereu arunca cu noroi pe imaginea Romaniei in strainatate, maculand tara, in stanga si in dreapta, pe la curtile europene, nimeni nu l-a luat vreodata la rost! Iar drept “recompensa” pentru ca injura tara, Traian Basescu i-a decernat cel mai inalt ordin al Romaniei!

Cand pitaraul Csibi Barna il “spanzura” pe Avram Iancu, simbolul national al nostru, toti guvernantii romani, cu orbul gainilor, s-au prefacut ca nu vad si nu aud nimic! Atunci cand steagul autonomist, zdreanta aia secuiasca, si drapelul Ungariei, rosu-alb-verde, au fost arborate, ilegal, pe institutii ale statului roman din judetele Harghita, Covasna si Mures, cu toate ca exista, in acest sens, o decizie definitiva si executorie a Curtii de Apel din Targu-Mures, care interzice, categoric, sfidarea autonomista, iar au cazut guvernantii in boala amneziei si a miopiei. Cand primarul din Miercurea Ciuc, Robert Raduly, scoate la plimbare fantoma lui Horthy Miklos, pe cal alb, iar Tamas Sandor si Borboly Csaba, presedintii Consiliilor Judetene Covasna si Harghita, dau tonul pornirilor antiromanesti, nimeni nu le da peste nasul lor nesimtit! Iar cand, recent, la 10 martie, la TarguMures, pe strazile municipiului ardelean au tropait cei din Garda Nationala Maghiara, veniti din Ungaria, sa sprijine, la noi in tara, marsul pentru autonomia asazisului Tinut Secuiesc, nimeni nu i-a amenintat cu moartea.

In plus, mai-marii nostri, din nou, n-au vazut nimic! Nimeni n-a cerut vreo ancheta! Iar acum, pentru ca o eleva romanca a indraznit, in tara ei, numita Romania, sa poarte o bentita cu Tricolorul National, ea este amenintata cu moartea si se fac anchete pentru intimidarea tinerilor romani de acolo! Ea nu are voie, in patria ei, sa poarte Tricolorul, chiar in 15 martie, pentru ea o zi obisnuita, oarecare, ca toate celelalte zile ale anului, dar, de fiecare data, la 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, sfidatori, manati de ura, “elevii maghiari au venit cu steaguri si alte insemne unguresti, dar nimeni nu s-a legat de ei.” Iar eleva Elena Sabina este huiduita, i s-au adresat fel de fel de cuvinte jignitoare si-i amenintata cu moartea. “Atunci cand Sabina si colegii ei, de la sectia romana a Liceului “Körösi Csoma Sandor”, au vrut, la 1 Decembrie 2012, sa cante Imnul de Stat al Romaniei, directorul Simon Istvan, consilier UDMR, nu le-a permis acest lucru, spunand ca elevii ar fi trebuit sa faca o cerere cu doua saptamani inainte! Elevii de la sectia maghiara i-au tratat cu huiduieli, li s-au aratat gesturi obscene, iar cativa purtau tricouri cu Ungaria Mare, de 1 Decembrie”. Asa ceva e greu de crezut, de priceput si de acceptat: sa faci cerere, ca roman, sa canti Imnul National al Tarii tale!?! In ce tara traim, Doamne? Bravo, Sabina! Suntem cu tine! Urmarea? La Cluj a avut loc, vineri, un miting de solidaritate cu Elena Sabina, fetita amenintata cu moartea si jignita, deoarece purta, la o scoala din Romania, in patria ei, o bentita tricolora! Clujenii s-au adunat, in Piata Unirii, cu Tricolorul, intonand Imnul de Stat “Desteapta-te, romane!”. Manifestari similare au fost anuntate la Dej, Bucuresti si in alte orase ale tarii. Treziti-va, romani! Dar, mai ales, trezeste-te din somn adanc, Guvern al Romaniei! P.S. Surse: Napoca News, Cotidianul.ro, Ziua de Cluj, hirmondo.ro.

LAZAR LADARIUTags: , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

11 Responses to Lazăr Lădariu: Bravo, Elena Sabina! Suntem cu tine!

 1. […] Reacția românilor a fost una cât se poate de normală. La fel ca și gestul Sabinei. Aș vrea să punctez faptul că până la această oră UDMR nu a condamnat în niciun fel amenințarea cu moartea pe care am primit-o eu sau numeroasele amenințări cu moartea pe care le-a primit Sabina. În schimb UDMR a avut grijă să mă atace pe mine. Asta spune foarte multe despre UDMR. Evident, spune celor care vor să vadă și să audă. […]

 2. […] Reacția românilor a fost una cât se poate de normală. La fel ca și gestul Sabinei. Aș vrea să punctez faptul că până la această oră UDMR nu a condamnat în niciun fel amenințarea cu moartea pe care am primit-o eu sau numeroasele amenințări cu moartea pe care le-a primit Sabina. În schimb UDMR a avut grijă să mă atace pe mine. Asta spune foarte multe despre UDMR. Evident, spune celor care vor să vadă și să audă. […]

 3. […] Reacția românilor a fost una cât se poate de normală. La fel ca și gestul Sabinei. Aș vrea să punctez faptul că până la această oră UDMR nu a condamnat în niciun fel amenințarea cu moartea pe care am primit-o eu sau numeroasele amenințări cu moartea pe care le-a primit Sabina. În schimb UDMR a avut grijă să mă atace pe mine. Asta spune foarte multe despre UDMR. Evident, spune celor care vor să vadă și să audă. […]

 4. […] Reacția românilor a fost una cât se poate de normală. La fel ca și gestul Sabinei. Aș vrea să punctez faptul că până la această oră UDMR nu a condamnat în niciun fel amenințarea cu moartea pe care am primit-o eu sau numeroasele amenințări cu moartea pe care le-a primit Sabina. În schimb UDMR a avut grijă să mă atace pe mine. Asta spune foarte multe despre UDMR. Evident, spune celor care vor să vadă și să audă. […]

 5. ion croitoru says:

  PENTRU ELEVA PATRIOTA SABINA ELENA

  FERICE VIATA ITI DORESC ,

  DE RANDUNEA SA-TI FIE ZBORUL ,

  SA-NALTI SPRE SOARE TRICOLORUL

  P ESTE ARDEALUL ROMANESC !

  ION ADJUDEANU

 6. migu says:

  asa e am vazut-o in bucuresti in 1989 23 dec

 7. DACU SARMIS says:

  IZBAVITORUL SA NASCUT=SABINA ELENA=pentru noi ea este regina TOMIRIS ..IAR GENETICA HAMBURG legifereaza faptele ei…ssintem daci sintem primordiali pe acest pamint..sa votam un rege autohton sau un presedinte ce are acest deziderat..DACIA UNITA O INVIAT..AMIN.

 8. Armin Marian says:

  Purificarea Romaniei nu va veni decat prin astfel de suflete tinere si curate, sa invatam de la ei! Romanii din Covasna si Harghita sunt mai romani decat toti romanii din Romania deoarece ei au ajuns minoritari in tara lor si totusi se pastreaza romani!

 9. gaf says:

  unde e “fermul” Dusa, dar alti fost ministri si demnitari proveniti din Ardeal, unde-s. Dar, ce zici dle Ladariu de primarele de Mures si prefectul (romani) care aproba miting pentru dezmembrarea Romaniei la Tg. Mures. Cum e posibil asa ceva. Data esti din localitate, nu-l intrebi pe Dorin Florea de ce a aprobat asemenea miting. Asteptam un interviu cu acesta pe aceasta tema, la fel unul cu prefectul. Bine, intrebarile mele sunt retorice. stiu ca nu se va intampla nimic.

 10. vlad says:

  Toti romanii adevarati sunt alaturi de Sabina. Traiasca Romania!

 11. Ovidiu says:

  Pestele de cap se impute. Acolo e problema …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Lazăr Lădariu: Bravo, Elena Sabina! Suntem cu tine!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/lazar-ladariu-bravo-elena-sabina-suntem-cu-tine/