Lazăr Lădariu: La ce preț ne vindeți, domnule Ponta? Românii ardeleni nu vor să trăiască într-o țară guvernată de UDMR!

March 4, 2014 •Guvernul Victor Ponta •Views: 2359

de Lazăr Lădariu

Lazăr Lădariu

Lazăr Lădariu

Spuneam, intr-un editorial publicat saptamana trecuta, ca, din 1990 incoace, UDMR, aceasta profitoare strutocamila, nici partid, nici uniune culturala, neinregistrata printre partidele politice ale Romaniei, cum cere, cu claritate, o lege, pandeste tot timpul la colt slabiciunile unei guvernari, profitand, de fiecare data, de incurcaturile prin care trece, pentru a aplica obisnuitul santaj asupra celui aflat in dificultate, la stramtoare, la stransoare. Si o face, de obicei, cu rezultate benefice pentru o minoritate, cea maghiara, indiferent de mijloace. Scopul scuza mijloacele! – nu asa se spune? Profitori cunoscuti, liderii UDMR au invatat bine spusele unui lider chinez: “Nu are nicio importanta ce culoare are pisica, doar sa prinda soareci!”. Iar mata udemerista a cam prins multi soareci din 1990 incoace, profitand de prostia romaneasca.

Asa cum au procedat si cu alte guverne aflate in dificultate, acum, dupa ruperea USL, la fel procedeaza ei si cu Guvernul Ponta 3. Iar toate acestea vin tocmai intr-o perioada in care, cu toate ca a profitat de cea mai puternica sustinere parlamentara (aproape 70%), bilantul guvernarii de pana acum este mai mult dezastruos. Din pacate, dezideratele USL s-au dovedit vorbe-n vant, iar romanii nu s-au ales, pana acum, mai cu nimic. Modificarea Constitutiei (al carei presedinte de comisie este domnul Crin Antonescu, fost copresedinte al USL), dupa decizia Curtii Constitutionale, deocamdata este un esec. Regionalizarea la fel. Privatizarea CFR-Marfa n-a mai avut loc. Descentralizarea s-a dovedit si ea un fasss! Codul insolventei, cazut la vot, este, si el, neconstitutional. Iar romanul, mereu bun de plata, este tot mai cocarjat de taxe si impozite. Asadar, ce au facut ei impreuna, PSD, PNL, UNPR, PC, in acesti ani ai aliantei? O margica, precum gaina babei din povestea lui Ion Creanga – “Punguta cu doi bani”. Atat. Aceasta-i realitatea de care acum profita, din plin, UDMR. Dupa cum anuntam, saptamana trecuta, Kelemen Hunor, presedintele UDMR, si Borbely Lászlo, vicepresedinte cu probleme politice, anuntau viitoare pretentii amenintatoare.

La Targu-Mures, cu prilejul intalnirii Consiliului Reprezentantilor Uniunii (CRU), liderii struto-camilei au fost chemati sa hotarasca, mai bine zis sa aleaga intre cele trei optiuni: sa ramana, in continuare, in opozitie; sa sprijine doar parlamentar Guvernul Ponta 3; sa participe la guvernare. Sa ramana ei in opozitie? De acolo, de pe banca opozitiei, nu li se aude glasul, nu prea pot emite mari pretentii privind supradrepturile, privilegiile si pretentiile absurde, pentru o singura minoritate, cea maghiara. In privinta sprijinului parlamentar nu-i o mare scofala nici asta, ca, oricum, ei au sprijinit, din 1990, de fiecare data, intr-un fel sau altul, puterea! Cu guvernarea e cu totul altceva, alta mancare de peste: ai vicepremier, doi ministri, 14 secretari de stat, directori prin ministere, prefecti si subprefecti prin judete, functii babane prin serviciile descentralizate. E altceva! Trai nineaca. Ai painea si cutitul in mana. Chemati la guvernare, e clar ca ei au spus “Igen!”. Nu se spune ca niciodata cainele, mai ales cel udemerist, nu pleaca din fata macelariei?! Intruniti la Targu-Mures, nu se putea sa nu-si dea in petic liderii udemeristi, reiterand absurdele lor pretentii, inacceptabile pentru romanii ardeleni, in primul rand, sustinute, si de data aceasta, cu stiuta lor sfidare si obraznicie, provocand, din nou, prin aroganta, pretentii absurde, cunoscuta impertinenta si lipsa de respect fata de rabdarea romaneasca, fata de Constitutia Romaniei, fata de legile tarii si, mai ales, fata de o majoritate romaneasca de 89%. UDMR anunta, la Targu-Mures, ca accepta sa participe la guvernare, dar cu un alt program decat cel al USL, anuntat de premierul Victor Ponta.

Oare cu ce “noutati” vin ei? Desigur cu ceva ce nu-i in programul USD, potrivnic Constitutiei si legilor tarii! Asadar, ei vor guvernare. Dar cu ce pretentii? Aceleasi dintotdeauna. Tonul, ca si altadata, l-a dat Marko Bela, “Printul Barbison”, care, nesfiindu-se sa dea cu parul in balta, pretinzand, daca vor fi acceptati la guvernare, “un statut special pentru minoritati, pentru Ardeal”. De fapt, parte dintr-un plan secret pentru autonomia teritoriala, nu doar a asazisului Tinut Secuiesc, ci a intregii Transilvanii, de la Miercurea Ciuc, Sfantu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc pana la Satu Mare! Asta-i in capul lor. Asta vor. Acesta-i gandul ascuns, acesta-i cuiul care nu le da pace, varat in capul autonomist. Ce ar mai dori ei, batand cu pumnul in masa premierului Ponta? Prefecti! Deocamdata, in Harghita, Covasna si Mures (judet cu 63% romani!). Apoi, pretutindeni unde exista maghiari! Ce mai cer? Un vicepremier! Cine sa fie el? Bineinteles, Kelemen Hunor, ca doar el este maimarele struto-camilei. Sa fie cineva din esalonul al doilea udemerist! Nici vorba. Ministrii? Doi cereau deocamdata: cel al Culturii, Kelemen Hunor, despre care vorbeam, si al Sanatatii. Daca nu, macar al Mediului (pentru Borbely László, ca doar nu au primit inca toti urmasii de-a saptea spita, ai grofilor, cu acte false, deci ilegal, sute si zeci de mii de hectare din padurile Romaniei!). Au cerut domnului Ponta si Sanatatea? Oare nu sub un ministru udemerist al Sanatatii au fost inchise 67 de spitale din Romania, aruncand bolnavii in bratele disperarii? Oare nu sub acelasi ministru udemerist al Sanatatii au fost prajiti, pur si simplu, acei bebelusi nevinovati intr-o maternitate din Bucuresti? Ce le mai pofteste inimioara iredentista, separatista si extremista? Bineinteles, linie (care numai linie nu e, ci universitate!) numai maghiara la UMF Targu-Mures. Acum, ori niciodata! Si, de ce nu, acea Lege a Minoritatilor, ca prim-pas al autonomiei teritoriale?! Doamne, mare e gradina! Liderii PSD, UNPR si PC n-au vrut, in ruptul capului, ca un vicepremier si un ministru al Internelor sa fie un neamt, in persoana primarului Sibiului, Johannis Klaus! Vor acum un ungur, vicepremier si tot ministru, dar al Culturii. Doamne, unde va este capul, domnilor guvernanti?

Domnul vicepremier Liviu Dragnea, care-i mangaie mereu pe crestet si-i pupa-n bot pe liderii UDMR, cu a lor politica antiromanesca, afirma ca nu stie nimic, nici macar cum arata steagul secuiesc, care flutura, de mai multi ani, arborat pe sedii ale Statului Roman din Harghita, Covasna si Mures. Cica n-a auzit nici de imnul secuiesc, intonat pe acolo in locul Imnului de Stat al Romaniei. Dar de imnul si steagul Ungariei, intonat si arborat pe acolo, a auzit dumnealui? Intr-o vreme in care Transilvania a fost scoasa pana si de pe stema tarii, maharii UDMR au pretentii la un “steag al regiunilor”, steagul secuiesc, de fapt un drapel-simbol al Ungariei Mici in inima de Romanie! I-am intreba pe cei care, cu atata vehementa, cer nu drepturi, pentru ca le au din plin, ci supradrepturi, vrandu-se mereu mai egali decat altii: oare drepturile romanilor minoritari sunt ele respectate in judetele Harghita, Covasna si, partial, Mures? Minoritatile din Romania au drepturi, conform standardelor europene. Drepturi egale pentru toti. Nu doar pentru o singura minoritate! Vor, cumva, autonomie turcii si tatarii din Dobrogea? Vor sarbii, ucrainenii, rusii lipoveni? Nu. Doar ei viseaza cai verzi pe pereti.

Telul urmarit, repetam, este nu doar autonomia Tinutului Secuiesc, ci a Transilvaniei! Asta-i obsesia lor din iunie 1920, dupa Tratatul de Pace de la Trianon, pana azi, ariciul care le sta lor in gat, cuiul sacaitor din talpa ungureasca. Loialitate? Sa astepti de la astia loialitate? Cu astia vrea domnul Ponta sa guverneze Romania? Nu astia au dat in gat USL si Guvernul Ponta la referendum, dupa acea marsava intelegere intre Traian Basescu si Viktor Orban, premierul Ungariei, boicotand, prin neprezentarea la vot, referendumul contra lui Zeus Traian? Chiar are nevoie domnul Ponta ca acest Kelemen Hunor sa ne faca noua, romanilor, educatie culturala? Chiar acolo am ajuns? Chiar uita domnul Ponta ca vicepremierul Romaniei, Liviu Dragnea, este cercetat de DNA, pentru mismasurile de la referendum, asa se spune, dar nu se intreaba daca UDMR a fost cercetata vreodata pentru relele pe care le face, din 1990 incoace, contra Romaniei, a ordinii de drept, a Constitutiei si a legilor tarii? Au fost vreodata chemati in fata legii, sa dea socoteala pentru faptele, pentru declaratiile lor, pentru ura fanatica fata de Statul Roman, national, unitar, indivizibil, Tõkés Lászlo, Csibi Barna, Antal Árpád, Raduly Robert? Nu! Si nici nu vor fi vreodata. Si din nou intrebam: cu astfel de oameni a hotarat Victor Ponta sa conduca Romania? Oare-i buna, inteleapta si potrivita solutia cu UDMR la guvernare? Nu era, oare, o solutie o guvernare cu PP-DD si minoritatile nationale, care nu aveau pretentii absurde, cu care se putea realiza o majoritate parlamentara?

Oricare roman va spune ca decat UDMR, mai bun si preferabil era, de o mie de ori, PNL! Oricum, PNL cerea infinit mai putin decat UDMR! Acesta-i adevarul. De ce nu-i lasata struto-camila asta sa mai stea pe tusa, acolo, in opozitie, inca vreo 20-30-50 de ani, poate chiar definitiv, pana sa-i creasca barba?! Pentru ca desfiintarea UDMR, neinregistrata legal ca partid, conform legii partidelor politice, facatura pe clare criterii etnice, este o necesitate. Oare chiar este de acord, de pilda, domnul Pricopie, ministrul Educatiei Nationale, cu acel fals grosolan, care-i manualul “Istoria secuilor”, o insulta adusa istoriei romanilor de pe aceste meleaguri? Acel manual este folosit, in scop provocator si diversionist, dupa el se preda istoria in scolile din Harghita si Covasna. Stie el ce contine acel manual? Si cand te gandesti ca unii politicieni romani zic ca liderii UDMR nu trebuie confundati cu Satana in sutana – Tõkés Lászlo. Ba trebuie! Deoarece asa gandesc toti neprietenii Romaniei si ai romanilor.

Acesta-i adevarul! Acum, cand usa, in cazul ruperii USL, a fost trantita cu zgomot, de PSD si PNL, ambele parti, in egala masura fiind vinovate, romanul spera, chiar si in ceasul al 12-lea, ca ar fi bine, pentru tara, inainte de toate, liderii lor sa se reaseze la masa dialogului, sa lase, fiecare, deoparte orgoliul, ambitiile inutile, sa puna, inainte de toate, interesul national, binele romanilor. Ar fi fost singura solutie sa se refaca o majoritate parlamentara. Dialog si revenire! La loc comanda! – cum se spune in armata. Guvernantii sa-si dea mana si sa puna mai presus de toate interesele tarii, nu cele personale. Chiar daca PNL a fost intepat in spinii trandafirului, trebuia sa uite, sa lase totul la o parte. Refacerea USL era singura solutie pentru trimiterea la plimbare a UDMR. Mai exista, asadar, o sansa! N-a fost sa fie asa! Chiar sa fie mai buna struto-camila UDMR decat PNL, domnule Ponta?

Domnul Antonescu va duce in carca povara grea ca, prin ruperea USL, a deschis calea intrarii UDMR la guvernare. Grea povara! Povara pentru Ponta si Antonescu, deopotriva! Ieri a fost semnat protocolul rusinii, de fapt acea intelegere secreta din octombrie 2012, pentru intrarea la guvernare a UDMR. Premierului Victor Ponta nu i-a tremurat mana. La semnarea protocolului de guvernare, Victor Ponta zicea ca s-a tinut cont de “realitatiile romano-maghiare”, ca “Romania are nevoie de stabilitate”, iar UDMR da dovada de “competenta si seriozitate”. Iar cine nu-i de acord cu el, sustinea Ponta, este un “nationalist-sovin si un extremist”. Ceva amintind de sloganul anilor ’50: “Cine nu-i cu noi este impotriva noastra!”. Nu cumva tocmai el este cel care a tradat interesul national? Care a tradat Ardealul! Nu-i bine, domnule Ponta, daca ai cap de sticla sa dai cu pietre!

Asadar, protocolul a fost semnat, iar Kelemen Hunor recunoaste ca “n-a fost usor”. UDMR este la guvernare! “Competenta”, “seriozitatea” si “stabilitatea” clamate, despre care vorbea Ponta, constituie, pentru UDMR, cate o caramida la autonomia teritoriala, pe criterii etnice. In caz ca Guvernul Ponta va satisface pretentiile absurde, adevarate atentate la integritatea teritoriala a Romaniei, la siguranta nationala si la interesul statal, noi, romanii ardeleni, avem tot dreptul sa-l intrebam: dar, tara, oare, conteaza ea pentru Victor Ponta si ai lui? Dar Ardealul? Il vor sacrifica? Mai exista, cumva, el, Ardealul, pentru ei? Domnule Ponta, domnilor guvernanti, voi confirmati spusele romanului despre cel care da si cel care mananca sapte paini! Ca nu-i prost cel care le mananca, ci acela care i le da. Domnule Ponta, ati dat painea si cutitul in mana acestor dusmani ai articolului 1 din Constitutie, acestor porniti impotriva statului national, unitar roman, care vor destructurarea si federalizarea Romaniei! Noi, romanii ardeleni, va spuneam raspicat: nu vrem sa traim intr-o tara guvernata de UDMR!

Sursa: cuvantul-liber.ro

Tags: , , , , , , , , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

12 Responses to Lazăr Lădariu: La ce preț ne vindeți, domnule Ponta? Românii ardeleni nu vor să trăiască într-o țară guvernată de UDMR!

 1. Pavel says:

  Evident, Ponta are un front comun cu ruşii şi ungurii, dă doamne să fie din prostie şi laşitate ,dar eu nu cred… Nu înțeleg ce fac românii că permit acest atac mai puţin.sau m ai mult lent până la o vreme????????????????????

 2. nu domnule ladaru!dragostea netarmurita a pedeseristilor,fata de udmr,este bine cunoscuta!eu tin minte ca in perioada guvernarii nastase elevii romani din liceul bolyai,au fost dati afara,cind domnul TOGANEL.nu avrut sa se asocieze cu asa ceva..la 15 minute dupa ce s-a aflat rezultatul alegerilor din 2012 cine chema udmr..la guvernare..i-mi pare rau sa va spun dar nu puteti fii obiectiv..pdsr avea optiunea PPDD,PENTRU MAJORITATE…ar fi multe de spus dar nu doresc polemica cu o persoana ce nu poate fii obiectiva!

 3. domnule TANASA!poate intr-o zi am sa va povestesc toate mizeriile inimaginabile la care afost supusa familia mea,de catre acesti barbari, sovini,si iredentisti..cate am suferit in periada ardealului de nord cedat,si in perioada regiunii autonome maghire..sa stie toti romanii cine sunt acesti nemernici!acolo am ajuns,ca nu mai pot sa-i primesc in casa in asa hal au turbat..cu stima!

 4. Nu am vazut in viata mea,un canal de televiziune,sa intoarca macazul asa ca cei de la antena3…te apuca greata,si voma…bai,si voi ne credeti prosti!dar gresiti profund…cu cit latrati mai tare ,cu atit mai multi romani se vor dumiri cu voi..nu dau nume de realizatori,pentruca ar trebui sa ma cobor,mult prea mult rostind acete nume..stau si ma uit la ei,sa vad pina unde merge propapanda antinationala!sa vezi ca dintr-o data maghiarii au devenit niste mielusei,loiali romaniei.traiesc printre ei si ascult ce venin scot pe gura..nici unul nu este loial acestei tari!

 5. cimpean laurentiu says:

  Marco Bela,in sedinta de investire a noului Guvern,a afirmat ca UDMR-ul este formatiunea politica a maghiarilor.Confor Legii,nu se pot constitui partide politice pe criterii etnice.De ce nu se aplica legea?.Noi am putea sa schimbam lucrurile iesind la vot ,masiv,pentru a trimite UDMR-ul sub pragul de 5%.SIMPLU!

 6. Cezar says:

  Dane, ai luat sah mat de la Antena3!!! Cat mai latrau javrele alea de pericolul maghiar cu ceva timp in urma iar acum tac jigodiile de parca le-a spalat cineva creierul;-)…iar noi ceilalti o sa crapam cu orgoliile pe frunte in loc sa facem front comun…halal natiune!

 7. toma alimos says:

  hai cu scumpirile sa ajunga cutitul la os, sa punem mina pe pari,sa NATIONALIZAM tot,sa ii radem pe hoti,si ii rezolvam si pe astia democratic ca in franta aci nu is minoritati ci toti cetatenii sint ROMANI PUNCT.

 8. ROMAN Minoritar in secuime says:

  Doamne ca nu mai scapam de aceasta ,,uniune culturala“. Marea problema e ca se apropie 15 martie, ma gandesc cu teama si groaza ce marsuri vor fi din nou, ca vor cere vesnica autonomie, vor defila prin oras cu steagurile Ungariei si cel al ,,Tinutului Secuiesc“, ca vor scanda lozinci anti-românești. As dori sa vada si simta tot romanul ce simtim noi in acele momente.
  Cum nu vii tu, Ţepeş – Doamne, ca punând mâna pe ei
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei…”
  Precum vrut-a Eminescu, se făcu – poţi să constaţi:
  Astăzi, ei sunt două cete: senatori şi deputaţi!
  Privesc cu groază şi-mi fac cruci,
  Cum suntem oare-aşa năuci,
  Că nu o dată, deseori,
  Noi ne alegem senatori
  Şi deputaţi în Parlament
  Penali ştiuţi şi-n Occident?!
  Cu mult tact şi cu măsură,
  Ei au dus întruna greul,
  Cu multe guverne fură,
  Şi-ar vrea şi cu P.S.D.-ul.
  Cei pe care-n guvernare
  I-a trimis UDMR-ul,
  Nu stiu daca dus-au greul,
  Insa fura fiecare.
  Va sustin si aveti tot respectul nostru pentru tot ceea ce faceti.

  • marius says:

   15 martie, zi de doliu pentru mine. iar vom vedea zdrentele acelea cu o dunga maro pe cladirile statului roman.

   JOS UDMR!!!!

 9. victor says:

  Propuneri ale USL pentru guvernare:
  14. Descurajarea UDMR in a mai ridica pretentii si a mai pune conditii (inclusiv in ceea ce priveste scindarea pe criterii etnice a Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures).

  Fara comentarii…

  • Tinerii trebuie sa aprofundeze istoria Romaniei, sa cunoasca valorile autentice, sa calatoreasca prin tara si sa se convinga de realitatile ei concrete. sa profite de acest lucru, pentru a fi constructivi, informati si mai atent vorbitori ai propriei limbi. Nicoleta Nistor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Lazăr Lădariu: La ce preț ne vindeți, domnule Ponta? Românii ardeleni nu vor să trăiască într-o țară guvernată de UDMR!"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/lazar-ladariu-la-ce-pret-ne-vindeti-domnule-ponta-romanii-ardeleni-nu-vor-sa-traiasca-intr-o-tara-guvernata-de-udmr/