LECȚIA DE DEMNITATE DE LA VALEA UZULUI. Ungurii au pus saci de gunoi peste crucile eroilor români. Românii au aprins lumînări la crucile militarilor maghiari

June 7, 2019 •toleranță •Views: 600

România întreagă a fost șocată de gestul extremiștilor maghiari care, la mijlocul lunii mai, au acoperit cu saci de gunoi crucile a zeci de eroi români amplasate de Primăria orașului băcăuan Dărmănești în Cimitirul Internaţional al Eroilor Valea Uzului. Extremiștii maghiari s-au filmat și au postat gestul lor pe rețelele de socializare.

Vezi și EXCLUSIV. ADEVĂRUL despre Ziua Eroilor la Valea Uzului: UDMR a profanat Ziua Eroilor, zi națională în România. Extremiștii maghiari au tulburat o sărbătoare creștină a românilor

Gestul extremiștilor maghiari a provocat indignare în rândul românilor din întreaga țară. În mod normal, aceștia ar trebui cercetați pentru profanare. Rămâne de văzut dacă autoritățile judiciare vor închide și de această dată ochii la provocările extremiștilor maghiari.

Ieri, peste 2000 de români au participat la evenimentul public dediat Zilei Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor de la Valea Uzului, un cimitir în care sunt înhumați peste 1.300 de militari (români, ungari, germani, ruşi, austrieci, italieni şi sârbi) căzuţi în Primul şi al Doilea Război Mondial (detalii aici).

După oficierea slujbei religioase, la care a participat un sobor de preoți, românii au aprins lumânări și candele la crucile eroilor români înhumați acolo. Același lucru l-au făcut însă și la crucile militarilor maghiari înhumați la Valea Uzului.

La provocarea ordinară a extremiștilor maghiari, incitați de liderii UDMR, românii au răspuns cu dragoste și pace.

Glorie Eternă Eroilor Neamului!

Românii au aprins lumânări la crucile militarilor maghiari înhumați în Cimitirul de la Valea Uzului. FOTO: Dan Tanasă

Românii au aprins lumânări la crucile militarilor maghiari înhumați în Cimitirul de la Valea Uzului. FOTO: Dan Tanasă

FOTO SUS: Crucile profanate ale eroilor români din Cimitirul Valea Uzului, foter.ro

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

4 Responses to LECȚIA DE DEMNITATE DE LA VALEA UZULUI. Ungurii au pus saci de gunoi peste crucile eroilor români. Românii au aprins lumînări la crucile militarilor maghiari

 1. Cătălin Vasile says:

  Este revoltător faptul că pretinşi jurnalişti, români, au putut publica articole defăimătoare la adresa conaţionalilor, acuzându-i de extremism, violenţe la adresa maghiarilor, profanare, barbarie, iar dureros este faptul că au o turmă mare de urmăritori care le dau dreptate!

 2. Doinita says:

  nu sunt de acord cu nici o fapta a maghiarilor, fapte reprobabile, fapte marcate de ideea de a hartui pe romani, de a provoca tensiuni, de a impune cerinte necuvenite…ceea ce a dus la actiuni ale romanilor a fost punerea lantului cu lacat la poarta cimitirului, ceea ce este inadmisibil din doua puncte de vedere:1. suntem in Romania, pe pamant romanesc si nici un grup de oameni nu dicteaza majoritatii! 2. este un cimitir si chiar daca nu ar fi fost international, un cimitir nu se inchide cu lant si lacat, este un abuz foarte mare… daca un roman avea un stramos maghiar? sa judeci romanii ca au rupt poarta? da, dintr-un anumit pdv… trebuiau sa vina cu un cleste si sa taie lantul, astfel poarta ramanea intreaga, in rest romanii au avut perfecta dreptate si sa nu mai aud ca judecati romanii cand in tara lor, in majoritate sunt hartuiti de o minoritate care daca este n emultumita atunci are granitele deschise sa se duca unde or sti…in ceea ce priveste Guvernul, Parlamentul, partidele aflate la putere nu isi asuma responsabilitatile pentru care sunt platiti din banii poporului roman! Prin indolenta si chiar alimentare a tensiunilor provocate de catre maghiari Guvernul, Parlamentul si UDMR ar trebui sa intre in atentia DNA si a Justitiei Romane!

  • Victor says:

   La 1 Decembrie 1918 Transilvania s-a unit cu Regatul României cu tot cu ungurii, sașii și alte naționalități. Ungurii din România se află în țara lor. Nu-i mai trimiteți aiurea. Au tot dreptul să trăiască acolo unde s-au născut la fel ca și românii. Așa ne-a fost soarta și suntem ”condamnați” la conviețuire. Și nu-s cei mai răi pământeni. Și-s creștini. Obișnuiți-vă cu ideea. Se poate trăi bine împreună. Au gulaș, pălincă și ceardaș. Și farmec!

 3. Andrei says:

  Nu sunt de acord cu ce au facut maghiarii care au acoperit crucile cu saci de gunoi, nu sunt de acord daca acele cruci au fost puse ilegal, nu sunt de acord cu ce au facut maghiarii cand au blocat intrarea in cimitir cu acel lant uman si deasemenea nu sunt de acord cu comportamentul romanilor care au rupt acele porti de la cimitir, nu asa te comporti intr-un cimitir a fost mai degraba un comportament al unor huligani, un mare circ care nu face decat sa tensioneze aiurea relatiile dintre romani si maghiari…….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend

Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "LECȚIA DE DEMNITATE DE LA VALEA UZULUI. Ungurii au pus saci de gunoi peste crucile eroilor români. Românii au aprins lumînări la crucile militarilor maghiari"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/lectia-de-demnitate-de-la-valea-uzului-ungurii-au-pus-saci-de-gunoi-peste-crucile-eroilor-romani-romanii-au-aprins-luminari-la-crucile-militarilor-maghiari/