Liderii EMI din Sfântu Gheorghe, sponsorizaţi de statul român, via UDMR şi PCM

January 29, 2010 •Covasna, epurare etnica, iredentism, Nemes Elod, separatism etnic, Sfantu Gheorghe, sovinism maghiar, UDMR •Views: 3081

Câteva zeci de membri ai grupării extremiste maghiare Tinerii Maghiari din Ardeal (Erdélyi Magyar Ifjak – EMI), organizaţi de către liderul local Nemes Elod, au protestat în faţa unui supermarket din Sfântu Gheorghe cerând afişarea numelor produselor şi în limba maghiară şi cerând companiei să angajeze mai mulţi vorbitori de limba maghiară.
Un lucru mai puţin cunoscut este faptul că liderul EMI Sfântu Gheorghe, Nemes Elod (foto), este angajat al Consiliului Judeţean Covasna, îndeplinind funcţia de Coordonator al Consiliului Judeţean al Elevilor din Covasna, organizaţie consultativă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Covasna şi a Ministerului Educaţiei şi Cercetării. În calitatea de angajat al Consiliului Judeţean, deci al statului român, Nemes Elod este suspectat că se ocupă cu recrutarea tinerilor elevi covăsneni în organizaţia iredentistă Tinerii Maghiari din Ardeal, a cărei filială din Covasna o conduce. Potrivit propriilor declaraţii, Nemeş Elod este însărcinat şi cu realizarea de website-uri sub egida CJ Covasna: “Da, sunt angajat din martie 2007 la Consiliul Local Covasna. Am fost consilier al preşedintelui Consiliului Local, iar din iunie 2008 mã ocup de o serie de proiecte ale Consiliului. De fapt, am finalizat unul singur – site-ul www.covasna.net. Sunt plãtit din bugetul local, dar salariul meu este confidenţial.”

Festival în memoria unui criminal de război, tot pe banii publici

Tot Nemes Elod este cel care a făcut lobby pe lângă conducerea Primăriei Covasna pentru a sponsoriza din bani publici un festival dedicat criminalului de război Wass Albert, ales de EMI ca simbol şi mentor al naţionalismului maghiar din Transilvania. Site-ul covasna.net se redirecţionează automat către www.kovaszna.net la accesare, un site încă nefinalizat dar din care elementul românesc lipseşte cu desăvârşire, imaginile de prezentare fiind doar cele cu “identitate secuiască” sau chiar cele de la adunările pentru proclamarea “autonomiei”, care au avut loc în trecut în judeţul Covasna.

Salariul liderului extremiştilor maghiari este “la secret”

Conducerea Consiliului Judeţean Covasna a refuzat în repetate rânduri să facă public salariul lui Nemes Elod, invocând art. 158 din Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, o lege care nu se aplică angajaţilor în instituţiile de stat. Dan Tănasă, cetăţeanul care a făcut cererea către Consiliul Judeţean, a adresat o reclamatie administrativa in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public datorita refuzului Consiliului Judetean Covasna de a comunica foloasele banesti de care beneficiaza domnul Nemes Elod in calitate de angajat al Consiliului Judetean Covasna.

Şi Garda Secuiască funcţionează pe banii statului român

Şi site-ul organizaţiei extremiste Garda Secuiască este găzduit pe serverele Primăriei din Vlăhiţa, după cum reiese din datele publice furnizate de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică. Potrivit site-ului www.rotld.ro (Romania Top Level Domain) care gestionează toate numele de site-uri cu extensia .ro, site-ul www.szekelygarda.ro foloseşte aceleaşi servernames ca şi site-ul primăriei Vlăhiţa, www.primariavlahita.ro. În termeni laici acest lucru înseamnă că site-ul extremiştilor maghiari este găzduit pe serverele administraţiei locale din Vlăhiţa.

de George Bara

Sursa: Napocanews

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

19 Responses to Liderii EMI din Sfântu Gheorghe, sponsorizaţi de statul român, via UDMR şi PCM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "Liderii EMI din Sfântu Gheorghe, sponsorizaţi de statul român, via UDMR şi PCM"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/liderii-emi-din-sfantu-gheorghe-sponsorizati-de-statul-roman-via-udmr-si-pcm-2/