“Luna de miere” a relaţiilor româno-maghiare, aproape de FINAL

July 26, 2012 •antiromanism, extremism maghiar, iredentism, PCM, separatism etnic, sovinism maghiar, UDMR, Ungaria •Views: 1399

Németh Zsolt

de Teodora Georgescu

Németh Zsolt, secretarul de stat al Ministerului de Externe al Ungariei, a declarat, miercuri, că în comunităţile maghiare există “furtună politică” şi că, în opinia sa, “luna de miere” a relaţiilor româno-maghiare se apropie de final.

ecretarul de stat taxează acţiunile guvernului Ponta, afirmând că acestea sunt surprinzătoare având în vedere faptul că interesele României şi cele ale Ungariei pe termen lung sunt aceleaşi. Németh Zsolt a adus în discuţie situaţia Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila de la Târgu Mureş, precum şi cea a Colegiulului Székely Mikó de la Sfântu Gheorghe sau schimbarea prefecţilor maghiari.

Németh a spus că în comunităţile maghiare există o “furtună politică” şi lansează un avertisment în privinţa relaţiilor Bucureşti-Budapesta. El a afirmat că “luna de miere se apropie de final” în ceea ce priveşte relaţiile româno-maghiare.

De asemenea, politicianul a menţionat că în disputele purtate în UE în interesul “independenţei economice” a popoarelor din Europa Centrală, maghiarilor li s-au alăturat în ultima vreme cehii, polonezii, lituanienii, austriecii şi românii, însă acum România pare să iasă din acest sistem.

După părerea sa, succesul internaţional al României au fost legate întotdeauna de respectarea drepturilor minorităţii maghiare şi şi-a exprimat speranţa că va respecta aceste drepturi şi în continuare.

Sursa: Ghimpele.ro
Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

3 Responses to “Luna de miere” a relaţiilor româno-maghiare, aproape de FINAL

 1. Nea Nicu says:

  n-a fost nici o luna de miere numai armistitiu ungurii ne sunt dusmani de cand au migrat aici

 2. Vasi says:

  @CIP…nu sunt chiar sac fara fund,tinta lor secundara e autonomia teritoriala,tinta lor principala e alipirea Transilvaniei de Ungaria.Eu sunt din Covasna si stiu ce fac jigodiile alea aici la noi.E suparat ala cu fidea pe mustati ca s-au schimbat prefectii maghiari? Ei bine fostul prefect inchidea ochii la toate neregurile si atacurile impotriva romanilor,a dat de ochii lumii doar avertismente.Daca citesti tot ce a scris domnul Dan in cursul anilor trecuti afli multe despre mizeriile facute de “mustaciosi” pe teritoriul Romaniei.

 3. CIP says:

  MAI LEGUMA CU MUSTATA, CE TOT MANANCI RAHAT?
  CE DREPTURI AU ROMANII DIN UNGARIA? SAU ROMANII LOCUITE DE MAGHIARII MAJORITARI DIN ROMANIA?
  VOI SUNTETI SAC FARA FUND ORICATE ATI OBTINE TOT DEGEABA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "“Luna de miere” a relaţiilor româno-maghiare, aproape de FINAL"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/luna-de-miere-a-relatiilor-romano-maghiare-aproape-de-final/