MAE nu suplimentează secţiile de votare din diaspora

November 9, 2014 •Guvernul Victor Ponta •Views: 1463

Liviua Dragnea și Victor Ponta (FOTO: gandul.info)

Liviua Dragnea și Victor Ponta (FOTO: gandul.info)

de Lucian Gheorghiu

MAE a remis presei un comunicat prin care a anunţat măsurile pe care le-a întreprins pentru turul II de scrutin din diaspora. Nici vorbă de suplimentarea secţiilor de votare.

Ce spune MAE că a făcut pentru 2 noiembrie

Duminică după-amiază, MAE a remis următorul comunicat de presă: ”Ministerul Afacerilor Externe informează că, în baza articolului 2 al deciziei Biroului Electoral Central/BEC nr. 125D din 04.11.2014 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare al celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României din 2014 la secţiile de votare din străinătate, a transmis, în termenul prevăzut de decizia menţionată, Biroului Electoral nr. 48 pentru secţiile de votare din străinătate/BE48SVS lista cu propuneri de personal, pentru completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate.

În acest sens, MAE a pus la dispoziţie aproximativ 800 de persoane, atât din cadrul centralei MAE, cât şi al misiunilor diplomatice şi consulare, urmând ca BE48SVS să decidă completarea birourilor electorale cu personalul necesar, acolo unde va fi cazul, cu prioritate prin implicarea personalului MAE din serviciul exterior”.

După cum se poate vedea, nici vorbă de suplimentarea secţiilor de vot din diaspora. Sâmbătă, un alt comunicat al MAE preciza că „se evaluează” situaţia în minister, în lumina ultimilor precizări ale BEC, care, printr-un comunicat de presă preciza că „prin Hotărîrea nr. 4H/4.11.2014 BEC a dat o interpretare dispoziţiilor art.54, alin.1 din Legea 370/2004, în sensul INEXISTENŢEI impedimentului legal referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate, invocat de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul discutării celor mai eficiente măsuri pentru organizarea turului II de scrutin”. „Evaluarea” viza tocmai o eventuală suplimentare a secţiilor de vot din străinătate. Ceea ce, după cum se vede, MAE nici nu intenţionează să facă. De altfel, cine citeşte cu atenţie comunicatul, poate observa că lipseşte orice referire la Hotprârea BEC nr.4H/4.11.2014.

Integral pe cotidianul.ro

Tags: , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MAE nu suplimentează secţiile de votare din diaspora"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mae-nu-suplimenteaza-sectiile-de-votare-din-diaspora/