MAE reacționează în scandalul Klemm/separatiștii maghiari

September 14, 2016 •steagul secuiesc •Views: 3986

Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie, a precizat misiunea diplomatică a SUA la București, ca reacție la o fotografie postată de primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, iar Ministerul Afacerilor Externe a menționat, miercuri, pentru AGERPRES, că vizita diplomatului american în Harghita și Covasna se înscrie în atribuțiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fața locului.

Vezi și SCANDALUL KLEMM-SEPARATIȘTI. Radu Tudor: ambasadorul SUA la București trebuie chemat de urgență la MAE

“Ambasadorul Hans Klemm este Ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie. El călătorește periodic prin țară, întâlnindu-se cu diferite grupuri din toate zonele societății românești. În calitate de aliat și partener strategic al României, Statele Unite sprijină și aplaudă democrația din România și eforturile României de a-și consolida instituțiile democratice prin participarea deplină și egală a tuturor segmentelor societății”, a precizat Ambasada SUA la București, într-un răspuns pentru AGERPRES.

Totodată, MAE a subliniat, legat de fotografia diplomatului american, că “asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii și luării în considerare a posibilității existenței unor sensibilități”.

“Vizita ambasadorului Hans Klemm în teritoriu se înscrie în atribuțiile curente ale ambasadelor de a se documenta la fața locului cu privire la realitățile din statul de reședință și de a avea un dialog cu autoritățile locale. (…) În ceea ce privește fotografia la care faceți referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înțelegerii și luării în considerare a posibilității existenței unor sensibilități. Am transmis aceste considerente partenerilor noștri americani în cadrul unei discuții cu Ambasada SUA la București”, se arată în răspunsul MAE, la o solicitare a AGERPRES.

MAE își exprimă convingerea că “asemenea vizite generează o reprezentare adecvată a realităților din România în ceea ce privește drepturile de care se bucură persoanele aparținând minorităților naționale și modelul de interculturalitate promovat de România, care corespunde întru totul standardelor în materie”.

FOTO: agerpres.ro

Voi ce părere aveți? Vă aștept comentariile.

Tags: , , ,

Voi ce părere aveți? Aștept comentariile voastre.

DISCLAIMER Atenție! Postați pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiți aici regulamentul: Termeni legali și Condiții

2 Responses to MAE reacționează în scandalul Klemm/separatiștii maghiari

 1. Paul Davidescu says:

  Când terminăm cu denumirea de ŢINUT SECUIESC ??? Este un ŢINUT ROMÂNESC şi care este locuit şi de o minoritae de Maghiari-Secui şi alţii ! ????

 2. Cetatean nemultumit says:

  Buna ziua,
  Va respectam si avem incredere in actiunile dvs.
  Tocmai de aceea ne intrebam, de ce nu aveti niciun fel de reactie la evenimentele care s-au desfasurat ieri 13.09.2016 la Spitalul de Recuperare Cardiovasculara Dr. Benedek Geza Covasna, cand a fost instalata oa placheta memoriala a dr-ului Benedek, care simbolizeaza 100 de ani de la nasterea acestuia.
  Anul trecut, atunci cu schimbarea denumirii spitalului erati pe baricade, speram ca o veti face si acum. Credem ca managerul actual a adoptat si el pozitia ghiocelului.
  Speram sa nu fie o tacere suspecta a dvs.fata de acesta si sustinatorii sai, altii decat cei maghiari
  Cu respectul cuvenit, va dorim toate cele bune si speram sa auzim de bine AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send this to a friend
Salutare! Cred că asta te-ar putea interesa: "MAE reacționează în scandalul Klemm/separatiștii maghiari"! Acesta este linkul: https://www.dantanasa.ro/mae-reactioneaza-in-scandalul-klemmseparatistii-maghiari/